Kínai horoszkóp - Bivaly (1949; 1961; 1973; 1985; 1997; 2009;...
Címlap / Ezotéria / Kínai horoszkóp - Bivaly (1949; 1961; 1973; 1985; 1997; 2009; 2021; 2033;)

Kínai horoszkóp - Bivaly (1949; 1961; 1973; 1985; 1997; 2009; 2021; 2033;)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A kínai asztrológia szerint a Bivaly éve a nyugodt felkészülésre, szokások felvételére vagy elhagyására alkalmas időszak. A Bivaly évében született személy megfontolt, határozott, alapos, precíz. A kínai horoszkóp általános jellemzése a Bivaly jegy szülöttének személyiségére.  

Ha nem tudod, hogy a születési éved alapján mi a kínai csillagjegyed, kattints ide >> 


A bivaly által uralt évek:

1901 február 19. - 1902 február 7.
1913 február 6. - 1914 január 15.
1915 január 25. - 1926 február 12.
1937 február 11. - 1938 január 30.
1961 február 15. - 1962 február 4.
1973 február 3. - 1974 január 22.
1985 február 20. - 1986 február 8.
1997 február 7. - 1998 január 27.
2009 január 26. - 2010 február 14.
2021 február 12. - 2022 január 31.
2033 január 31. - 2034 február 18.

A Bivaly tulajdonságai


Nyugodt és módszeres vagy. A Bivaly meglehetősen gyakorlatias: két lábbal, szilárdan állsz a földön, s szeretsz terveket készíteni, és csak azt próbálod megvalósítani, amit reálisnak, és elérhetőnek tartasz. Tevékeny vagy, egész életedben arra törekszel, hogy valami maradandót aIkoss.

Munka és család: Munkádban türelmes, aprólékos vagy és igen kitartó, ha valamit elhatározol, tűzön-vízen át megvalósítod.  A család nagyon fontos számodra, s partnerkapcsolatodban - még tudat alatt is - a nyugodt, harmonikus társat keresed, olyat, aki általában mindenre igent mond és jól kiegészít téged. Te szabod meg a szabályokat. Társadtól megköveteled a hűséget, és az odaadást.

A Bivaly-férfi nagyvonalú társával, kényezteti, de nem tűri el tőle az ellentmondást. De még ezek a keménynek mutatkozó férfiak is igen sérülékenyek a szerelemben. Ráadásul féltékenyek is.

A Bivaly-nő kifelé a legjobb feleség és anya. De állandóan vágyakozik valami más után: például egy másik kapcsolat után. Az egyhangúság beteggé teszi, de változtatni nemigen mer, s elvágyódását nem mutatja ki kapcsolatában.

Negatív tulajdonságok: A Bivaly merev, hagyománytisztelő, konzervatív. Az újat gyanakodva fogadod, szívesen meghallgatod mások véleményét, de ritkán engeded ezeket közel magadhoz: makacson ragaszkodsz saját elképzeléseidhez.

Pozitív tulajdonságok: Nehezen kezdeményezel barátság, a magányt jól tűröd. De ha valakinek mégis sikerült közel kerülnie hozzád, akkor neki igen jó barátja vagy. Ugyanakkor tudsz önző és vaskalapos is lenni. Mégis, aki kapcsolatba kerül veled, elsősorban nem ezeket a tulajdonságaidat veszi észre; nyugalmad, megbízhatóságod rokonszenvet és szeretetet ébreszt.

Híres Bivalyok: Johann Sebastian Bach, Warren Beautty, Chuck Berry, Willy Brandt, Jeff Bridges, Richard Burton, Charlie Chaplin, Tony Curtis, Sammy Davis jr., Walt Disney, Jane Fonda, Handel, Adolf Hitler, Dustin Hoffmann, Antony Hopkins, Jack Lemmon, Napoleon,
Paul Newman, Jack Nicolson, Robert Redford, Colin Powell, Szeles Mónika, Margaret Teacher, Rubens, Oscar Peterson, Jessica Lange,Burt Lanchester

Az elemek szerinti típusok: jin (-) és jang (+)

FÉM - 0 (+) és 1 (-) végű évszámok
VÍZ - 2 (+) és 3 (-) végű évszámok
FA - 4 (+) és 5 (-) végű évszámok
TŰZ - 6 (+) és 7 (-) végű évszámok
FÖLD - 8 (+) és 9 (-) végű évszámok

Az öt bivaly típus:





1. Víz-Bivaly

Nyitottabb vagy az újdonságok, a változások iránt, jobban megfogadod mások tanácsait. Rugalmasabban élsz a többi Bivalynál, jó kedvvel, nagy akaraterővel dolgozol. Céljaid legtöbbször eléred.

2. Fa-Bivaly

Alkalmazkodóbbnak tartanak a többi Bivalynál, könnyebben fogadsz el változásokat. Még a jól bevált útjaidról is hajlandó vagy letérni, ha az szükséges terveid megvalósításához. Magánéletedet sokszor háttérbe szorítod hivatásod miatt. Érdemes lenne jobban odafigyelned a körülötted lévő emberekre, megtalálni az egyensúlyt munka és magánélet között!

3. Tűz-Bivaly

A legerősebb, a leguralkodóbb Bivaly vagy. Sokszor lenézel másokat, és habozás nélkül válsz meg olyan emberektől akiket nem tartasz érdemesnek társaságodra. Túl makacs és önfejű vagy. Meg kell tanulnod korlátozni akaratodat és másokat is figyelembe venni.

4. Fém-Bivaly

A Fém hatása rugalmatlanná, és keménnyé tesz. Véleményedet gyakran az egész világra rá szeretnéd erőltetni, d ez viharos összetűzésekhez, kitörésekhez vezet. Magánéleted teljesen háttérbe szorulhat, inkább a sikerre összpontosítasz.


5. Föld-Bivaly

Te a lassúbb Bivalyok közé tartozol. Terveidet – ha lehet, még aprólékosabban kidolgozattabbak, aprólékosabbak. Céljaidat legtöbbször eléred, habár néha sok időbe telik a siker. Magánéletedben is nyugalomra, biztonságra vágysz, társadtól elvárod a teljes őszinteséged.

A Bivaly kapcsolata a többi kínai csillagjeggyel:


Bivaly-Bivaly: Hála az azonos érdekeknek, megbízható kapcsolat alakul ki közöttük. Ez elsősorban azon alapul, hogy mindketten a valóság talaján állnak. Nagy szenvedélyek nem jellemzők kapcsolatukra, de nem is csapják be egymást. Hosszú távra megalapozott társulás az övéké, kitart nehéz időben is.

Bivaly-Patkány: A Bivalynak nem mindig sikerül a Patkány fürgeségével lépést tartani, de varázsának nehezen áll ellen. A Bivaly-férfi és a Patkány-nő között jó, harmonikus kapcsolat alakulhat ki, amelyben mindketten boldogok. Ugyanakkor ez a kapcsolat sem mentes az ellentétektől, mégis talán éppen ezért hosszú, tartós összefonódás jósolható számukra.

Bivaly-Tigris: Nem a legjobb kapcsolat. egyszerre gyűlölik és szeretik egymást. A szenvedélyes szerelem sincs kizárva, de vigyázat, ez nem egy életre szóló érzelem. A Bivaly és a Tigris temperamentuma túlságosan eltérő ahhoz, hogy hosszabb ideig harmonikus házasságban éljenek. A konzervatív Bivaly soha nem fogja megérteni a Tigris-nő hirtelenségét, spontaneitását. S ha sikerülne is a Tigrisnek természetét szerelemből elfojtania, kapcsolatuk akkor sem lesz zavartalan, mert a Bivaly nehezen viseli el, hogy a másik fél az erősebb.

Bivaly-Nyúl: Harmonikus lehet az együttélésük. Mindkét fé1 megbízható, meggondolt, higgadt. Fontos számukra az otthon és a család, összeköti őket a gyermekek iránti szeretet. Ebben a kapcsolatban a Bivalyé a vezető szerep (akár férfi, akár nő), de a békeszerető Nyúl számára nem nehéz feladat engedelmeskedni: szívesen megteszi a családi béke kedvéért. .

Bivaly-Sárkány: Akár a tűz és a víz - egy össze nem illő kapcsolat. A Sárkány tele van életkedvvel, dinamizmussal, tervekkel, a Bivaly pedig két lábbal a valóság talaján, nem kíván ilyenfajta életformát jóllehet olykor csodálja a Sárkányt bátorságáért). Lehet köztük rövid és érzelem dús viszony, de hosszú távra semmiképp sem ajánlható a Bivaly és a Sárkány kapcsolódása.

Bivaly-Kígyó: Kettőjük között viszont akár életre szóló érzelem is kialakulhat - ha engedik egymást élni, ha megpróbálják úgy rendezni az életüket, hogy egyenrangú szerepet játszhassanak. De vigyázat: a Kígyó hajlamos a félrelépésekre, a kalandokra, s a Bivaly féltékenysége (okkal vagy ok nélkül) szétzúzhatja a harmóniát közöttük. Ha a Kígyó meg akarja tartani a Bivalyt, ügyeljen rá, hogy őszinte és hűséges maradjon társához, mert az egyetlen bűnét sem fogja megbocsátani.

Bivaly-Ló: Nagyon bonyolult együttes. Bár a Bivalyt mágnesként vonzza az életvidám és eleven, érzéki Ló, annak állandó nyugtalansága mégis idegesíti. A kezdeti vonzódás így egy idő után átcsaphat gyűlöletbe. A kapcsolat csak akkor lehet közöttük tartósan zavartalan, ha a Ló visszafogja zabolátlan természetét. Ebben az esetben a Bivaly olyan partnerre talál, akire egy életre építhet.

Bivaly-Kecske:
Ismét olyanok kerülnek kapcsolatba, akiknek tartós jó viszonya elég nehezen képzelhető el. A Kecske álmodozó, telve művészi ambíciókkal, tervekkel. S időről időre meggondolatlan, gyors lépésekre szánja rá magát. A Bivaly nem érti meg a Kecske művészi hajlamait sem, s nem érti annak idealizmusát, gyakori nekibuzdulását. Bizalmatlan a Kecskével, álmodozását időpocsékolásnak tartja.

Bivaly-Majom
: Ismét szerencsés kapcsolódás a higgadt, nyugodt Bivaly és a fürge, ötletgazdag Majom között. A Bivalynak ugyanis imponálna Majom talpraesettsége, társaságbeli jártassága, s az, ahogyan barátokat képes maga köré gyűjteni. A Majom sem jár rosszul, ha a konzervatív Bivalyhoz csatlakozik, megtalálja mellette azt a biztonságot és védettséget, amire szüksége van.

Bivaly-Kakas: Ez a kapcsolat igen jó és tartós lehet, elsősorban házasságban. Szellemi érdeklődésük egyirányú, s hajlandók egymás hibáit, gyengéit is megértéssel kezelni. Ideális pár lehet belőlük, akik értékelik, segítik egymást, s többre is vihetik közösen.

Bivaly-Kutya: Bár eléggé különböznek egymástól temperamentumban, felfogásban, ha alkalmazkodnak, ha megpróbálnak együtt élni a másik gyengéibe, hosszú távon is jó kapcsolat alakulhat ki köztük. Ezzel együtt egy életen át lehetnek kisebb-nagyobb zökkenők életükben.

Bivaly-Disznó: Ismét két "nehéz" partner, s csak akkor lehet tartós a kapcsolatuk, ha egyikük vagy másikuk enged valódi vagy vélt igazából és elképzeléseiből. Mindkettő kényelemszerető, szeretik a jólétet, s mindkettő igen fontosnak tartja a hűséget, az őszinteséget. Ezeken a területeken nem lesz súrlódás közöttük. Ahol vigyázni kell: a Disznó nehezen viseli el, hogy korlátozzák szabadságában, a Bivaly viszont szeretne uralkodni e kapcsolatban. A kölcsönös megértés és türelem harmonikussá teheti házasságukat.


 

További kínai horoszkópok:
 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 374209 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x