Kínai horoszkóp - Sárkány (1952; 1964; 1976; 1988; 2000;...
Címlap / Ezotéria / Kínai horoszkóp - Sárkány (1952; 1964; 1976; 1988; 2000; 2012; 2024; 2036;)

Kínai horoszkóp - Sárkány (1952; 1964; 1976; 1988; 2000; 2012; 2024; 2036;)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A kínai asztrológia szerint a Sárkány éve alkalmas arra, hogy szerencsét próbáljunk. A Sárkány évében született személy pedig kifejezetten a szerencse fia. Van egy sláger Csepregi Éva (Neoton Família)előadásában, melynek címe: A sárkány éve. A kínai horoszkóp általános jellemzése a Sárkány jegy szülöttének személyiségére. Kínai szerelmi horoszkóp a 12 jegyre.  


Ha nem tudod, hogy a születési éved alapján mi a kínai csillagjegyed, kattints ide >> 

A Sárkány uralta évek:


1904 február 16. - 1905 február 3.
1916 február 3. - 1917 január 22.
1928 január 23. - 1929 február 9.
1940 február 8. - 1941 január 26.
1952 január 27. - 1953 február 13.
1964 február 13. - 1965 február 1.
1976 január 31. - 1977 február 17.
1988 február 17. - 1989 február 5.
2000 február 5. - 2001 január 23.
2012 január 23. - 2013 február 9.
2024 február 10. - 2025 január 28.
2036 január 28. - 2037 február 14.

A Sárkány szülött tulajdonságai


Jókora adag önbizalommal megáldott, a szerencse jegyében született a sárkány. Elképesztő energiával rendelkezik, képes kitartóan bármikor, bármeddig dolgozni, küzdeni a céljaiért. Akaraterejének, sikervágyának köszönhetően gyakran jut el karrierjének a csúcsára. Vezetésre, irányításra teremtett egyéniség. Érvényesülni, csillogni, kézben tartani. Ez a három jelző a sárkány életeleme. Igen nagylelkű és a szeretett lényeihez igen hűséges és ragaszkodó. Szövetségben nagyon jó partner, hiszen utolsó erejéig képes bármiért is harcolni.

Negatív tulajdonságok: Sikervágyából adódóan nem szeret várni. A késedelem az egyik legnagyobb ellensége. Türelmetlensége mellett, néha tapintatlanság és udvariatlanság is társul. A pénzhez nincs túl sok érzéke, mivel könnyen kifolyik a markából, bár ennek ellenére ugyanolyan könnyen képes pótolni azt.

Pozitív tulajdonságok: Spontán - szinte soha nem fogy ki a képtelen, ugyanakkor nagyszerű ötletekből. Igazi jó főnök, aki sodró lendülettel húzza maga után a többieket. Hivatásában odaadó, lojális, ám ha nem találta meg azt ami motiválja, könnyen lép egyik helyről a másikra. Különcsége inkább szerethetővé, mint kiközösítetté teszi.

A sárkány nő:
Feminista, kozmopolita típus, aki rendkívül szeszélyes, szenvedélyes és büszke. A sárkány nő a szerelemben megszerzi, amit akar, bármi áron.. Nem tűri a korlátokat, szabadságra és érvényesülésre vágyik. Ha megtalálja a neki megfelelő, alkalmazkodó, de kemény kezű, harcos partnerét, tökéletesen boldoggá tudja tenni.

A sárkány férfi:
Igen nagy akaraterejű, szabad lelkületű egyéniség. Örökké tettre kész, dinamizmusa szüntelen. A szerelemben nagyon őszinte és ragaszkodó, biztos, meleg háttérre vágyó. Türelmetlenségét érdemes tolerálni.

Híres sárkányok: James Brown, Salvador Dali, Charles Darwin, Juhász Ferenc, Kocsis Zoltán, Al Pachino, Gyöngyösi Katalin, Szécsi Margit, Frank Zappa, Gina Lolobrigida, a "Kicsi Sárkány" - Bruce Lee


Az elemek szerinti típusok: jin (-) és jang (+)


FÉM - 0 (+) és 1 (-) végű évszámok
VÍZ - 2 (+) és 3 (-) végű évszámok
FA - 4 (+) és 5 (-) végű évszámok
TŰZ - 6 (+) és 7 (-) végű évszámok
FÖLD - 8 (+) és 9 (-) végű évszámok

Az öt sárkány típus:


Víz-Sárkány: Ő az egyetlen típus, akinél nem tapasztalható a sárkányra annyira jellemző türelmetlenség. A lehetőségeket mindig kutatja, gyorsan kapcsol és máris tettre kész. Hibájának mondható, hogy időnként szórakozottá válik és kieseik a ritmusból.

Fa-Sárkány: Hatalmas képessége van arra, hogy elképzeléseit megvalósítsa. Tárgyalóképessége a legfejlettebb a sárkányok között mivel diplomatikus és nagyvonalú.
Túlzott kíváncsisága gondokba sodorhatja.

Tűz-Sárkány:  Óriási sikervágy, akarat, munkabírás, vezetői kézségek. Társaságban mindig szívesen látott személy. Akaratossága, konoksága óvatosságra int. Igazi világmegváltó.

Föld-Sárkány: Mélyen gondolkodó, filozofáló sárkány típus. Jó üzleti érzékének köszönhetően képes nagy vagyonra is szert tenni. Sok barátja van a magány örökké elkerüli.

Fém- Sárkány: A leghatékonyabb típus. A Sárkány szülöttek gyakran nem kitartóak, de a Fém-Sárkány minden körülmények közt végigviszi amibe belefogott, nem hagyja, hogy veszteség, vagy igazságtalanság érje. 




A Sárkány kapcsolata más jegyek szülötteivel:


Sárkány-Sárkány: Az eredeti, eszes, gyakran rejtélyes Sárkányok érdekes párost alkotnak. Mégsem jönnek ki könnyen egymással, mert túl akarják szárnyalni egymást. Kapcsolatuk feszültséggel teli, ez azonban arra is jó lehet, hogy mindkettőjüket nagy teljesítményekre sarkalja. Kalandvágyuk katasztrófához is vezethet.

Sárkány-Patkány:
Rokonszenves pár. A melegszívű, a szerelemben simulékony Patkány megfelel a Sárkány izésének. Ha az első szenvedély a Sárkánynál már múlóban van, a Patkány érti, miként szítsa újra fel a lángot. Cserébe a Sárkány szellemi téren nyújt változatosságot, és erre a tudásszomjas Patkánynak szüksége is van.

Sárkány-Bivaly:
Két erős természet, egyik sem enged a maga igazából. Érdeklődésük teljesen különböző. Az elővigyázatos Bivaly nem bízik igazán a Sárkányban. Szélhámosságnak véli a Sárkány terveit, a Sárkány pedig szívesen nevet a lassú Bivalyon, és a Bivaly nem adja meg a Sárkánynak azt a csodálatot, ami nélkül a Sárkány nem tud élni.

Sárkány-Tigris: Jó lehet a kapcsolat, ha képesek engedményekre. Mindkettő tüzes, sokszor meggondolatlan. Nem fognak egymás mellett unatkozni. A Tigris idealizmusát a Sárkány teljes mértékben támogatja és okos tanácsokkal segíti. Nem mindig harmonikus kettejük kapcsolata, de többnyire jól megértik, értékelik egymást.

Sárkány-Nyúl: Ez sem rossz kapcsolat. Sok tekintetben különböznek ugyan, de világnézetük azonos. A Nyúlnak imponál a Sárkány bátorsága, lelkesítő képessége. A Sárkány pedig értékeli a Nyúl őszinteségét és megbízhatóságát.

Sárkány-Kígyó: Az elegáns Kígyó imponál a Sárkánynak határozott stílusa miatt. Egy szép Kígyó-nő társaságában a büszke Sárkány elemében érzi magát. Mindketten élvezik az életet, szerelmük tüzes. Bonyodalmak akadhatnak kapcsolatukban, már csak azért is, mert a Kígyó hajlamos a hűtlenségre.

Sárkány-Ló:
Jó ízlésük és mozgékony természetük vonzó párrá teszi őket, de türelmetlenségük, alárendeltségre való képtelenségűk megnehezíti együttlétüket. A Sárkány-szépség elvárja Lovától, hogy csak vele foglalkozzék, de a Ló szívesen néz új kalandok felé. Veszekedéseik rövidek, de gyakoriak.

Sárkány-Kecske:
Egyik sem tudja igazán, mit kezdjen a másikkal. Ha a Sárkány nagyon hevesen akarja a Kecskét meghódítani, az ijedten visszahúzódik. A Kecske becsvágya és törekvése a Sárkány számára is hasznos lehet, ha ugyan követi a tanácsait. A Sárkány a Kecske fölé helyezi magát, és lebecsüli annak képességeit. Ha mindketten arra törekednek, hogy jobban megismerjék egymást, a partneri kapcsolat mégsem lehetetlen.

Sárkány-Majom: Egymáshoz illő pár, együtt sokra vihetik az életben Intelligenciájuk, másokra való hatásuk, függetlenségük és bátorságuk a Majmot és a Sárkányt sikerpárrá teszi. Szerelmük mégsem lesz igazán mély. Ez nem illik a természetükhöz, de nem is zavarja őket. Tudják, mit tartsanak egymásról, és azt is; miként jöjjenek ki a legjobban egymással.

Sárkány-Kakas: Két tüzes temperamentum találkozása. Ritkán unatkoznak: Fontos, hagy anyagi vonatkozásban szót értsenek, különben állandóan vitatkoznak. A Sárkány-nő szereti ha csodálják és elkényezte tik, s ezt a Kakastól elvárhatja. Kölcsönösen ösztönzik egymást, tele vannak ötletekkel. Ha a Sárkánynak valamilyen bolond ötlete támad, a Kakas gyakorlati esze mindent helyre hozhat.

Sárkány-Kutya:
Nem igazán harmonikus a kapcsolatuk. Igaz, a Kutya könnyen meggyőzi a Sárkányt, de ez nem tartós, egyetlen Sárkány sem tartja a Kutyát szellemileg egyenrangú partnernek, a Kutya pedig teljes mértékben megy a Sárkány önzését. Kicsi a valószínűsége a tartós kötődésnek. A szerelemben sem találnak sok hasonlóságot egymásban, mert a Kutya hűségét a Sárkány egyáltalán nem értékeli.

Sárkány-Disznó: A Disznó-nő csodalattal tekint fel az erős és tehetséges Sárkányra, a Sárkány pedig sugárzik a Disznó szerelmében. A Sárkány ilyenkor arra is képes, hogy elkényeztesse mindig jókedvű Disznó partnerét. Mindketten boldog és élvezetes együttélésre számíthatnak Gyakran jó üzleti és művészi partner kapcsolat is kialakulhat közöttük.
 


További kínai horoszkópok:
 

 




Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 612881 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x