Kínai horoszkóp - Kígyó (1941; 1953; 1965; 1977; 1989; 2001;...
Címlap / Ezotéria / Kínai horoszkóp - Kígyó (1941; 1953; 1965; 1977; 1989; 2001; 2013; 2025;)

Kínai horoszkóp - Kígyó (1941; 1953; 1965; 1977; 1989; 2001; 2013; 2025;)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A kínai asztrológia szerint a Kígyó éve a gyors döntések, a könnyű ügymenetek időszaka. A Kígyó évében született személyek intelligenciája pedig kimagaslik az összes többi kínai jegy közül. A kínai horoszkóp általános jellemzése a Kígyó jegy szülöttének személyiségére. Kínai szerelmi horoszkóp a 12 jegyre.  


Ha nem tudod, hogy a születési éved alapján mi a kínai csillagjegyed, kattints ide >> 


A Kígyó által uralt évek:

1905 február 4. - 1906 január 24.
1917 január 23. - 1918 február 10.
1929 február 10. - 1930 január 29.
1941 január 27. - 1942 február 2.
1953 február 14. - 1954 február 2.
1965 február 2. - 1966 január 20.
1977 február 18. - 1978 február 6.
1989 február 6. - 1990 január 26.
2001 január 24. - 2002 február 11.
2013 február 10. - 2014 január 30.
2025 január 29. - 2026 február 16.
2037 február 15. - 2038 február 3.

A Kígyó szülött jellemzői:


A Skorpió megfelelője a kínai asztrológiában a Kígyó. A Kígyó jegy sok szép és vonzó asszonyt adott a világnak. A Kígyók sokat adnak - főként a nők - a külsőre, külsőségekre. Nem sajnálod a pénzt a kozmetikára, szép ruhákra

Pozitív tulajdonságok: A híresztelésekkel ellentétben bölcs és lelkes vagy. Tudatában vagy képességeidnek. Intelligens, gyors felfogóképességű lévén, gyakran döbbented meg az embereket tudásoddal, homályos jóslataiddal. Nehezen bízol meg mások véleményében, a jó tanácsokat kétkedve fogadod.
Negatív tulajdonságok: Kissé kétszínű vagy, Nehezen mutatod ki érzelmeidet. A sérelmeket nehezen felejted, gyakran hosszú idő elteltével is képes vagy bosszút állni. Ha mégis barátságot kötsz valakivel, akkor az egy életre szól.

Párkapcsolat: Lelkedben együtt él a pokol és a mennyország, a jó és a rossz. Sok függ az élettársad ügyességétől, megtalálod-e a belső harmóniát. Ha elveszítetted érdeklődésedet a társad iránt, akkor sem engeded szabadon. Egyszerűen képtelen vagy elviselni, hogy a másodhegedűs szerepét játszd. Büszkeséged ezt a luxust nem engedheti meg. Sokat kalandozol a szerelemben, a változatosságot kedveled.

A Kígyó-nõ - nõ tetőtől talpig. Olykor túlértékelik magukat, a munkába nem akarnak sokat befektetni. Kiváló szervezőkészségüknek köszönhetően azonban mégis az ölükbe hullik a szerencse.

A Kígyó-férfi, ha a fejébe veszi, hogy meghódít egy nõt, meg is szerzi. Azután úgy tartja, mint egy madarat az aranykalitkában, s féltékenységében elveszítheti önuralmát, olykor még tettlegességre is sor kerülhet.

Híres Kígyók: Muhammad Ali, Jasszer Arafat, Kim Basinger, Tony Blair, Fats Domino, Bob Dylan, Stefan Edberg, Mahatma Gandhi, Greta Garbo, Linda Gray, Audrey Hepburn, Paul Hogan, J.F.Kennedy, Abraham Lincoln, Mao Cetung, Nigel Mansell, Mike Oldfield, Onassis, Pablo Picasso, Edgar Allan Poe, Jean Paul Sarté, Franz Schubert, Brooke Shields, Virginia Wolf, Fábri Sándor, Mercurius.

Az elemek szerinti típusok: jin (-) és jang (+)


FÉM - 0 (+) és 1 (-) végű évszámok
VÍZ - 2 (+) és 3 (-) végű évszámok
FA - 4 (+) és 5 (-) végű évszámok
TŰZ - 6 (+) és 7 (-) végű évszámok
FÖLD - 8 (+) és 9 (-) végű évszámok

Az öt kígyó típus jellemzése: 





1. Víz-Kígyó: Aki a közeledbe kerül máris a befolyásod alatt van, egyéniséged elbűvöli őt. Érdeklődsz a titkos, a misztikus iránt. De az üzlethez is jól értesz. Szeretsz a lényegre térni elhagyva a felesleges részleteket. Bosszúálló természet vagy.

2. Tűz-Kígyó: Csak magadban bízol. Minden erőddel a hatalom elérésére törekszel, s gyakran siker koronázza igyekezetedet. Nehezen létesítesz tartós kapcsolatokat, féltékenységed, uralkodni vágyásod meggátol ebben.

3. Fa-Kígyó: A Fa befolyása különlegessé tesz téged. Lelkesedsz a művészetekért, az élet minden szépségét értékelni tudod. Sokszor túlságosan követelődző vagy. Figyelj erre oda. Kiváló üzleti érzékkel vagy megáldva.

4. Fém-Kígyó: Egyetlen célod a siker, s nagy önbizalommal veted magad utána. Természeted túlságosan is uralkodni vágyó. Ugyanakkor van a személyiségednek egy igen jólelkű és együttműködésre kész oldala.

5. Föld-Kígyó: Nyugodtabban élsz a többi kígyónál, a Föld befolyása kiegyensúlyozottá tesz téged. Rengeteg és jó barátod van, kapcsolataid jobbak és tartósabbak. Érzelmeid komolyak. Álmaidat többnyire sikerül elérned.


A Kígyó és a többi csillagjegy kapcsolata:


Kígyó-Kígyó:
Nem lesz könnyű, akármennyire tetszenek is egymásnak külsőleg. Mindkettő szereti a flörtöt, a kalandot, ugyanakkor rendkívül féltékeny, túlságosan kritikus. Komoly válság idején nem sokban tudnak egymásnak segíteni. Csak a jó szex, sajnos nem tartja össze a kapcsolatot egész életen át - de nagyszerű szeretői viszonyt eredményez!

Kígyó-Patkány: Az ügyes, energikus Patkányra építhet a Kígyó. De a Patkány úgy érzi, hogy az agyafúrt Kígyó elnyomja őt. A Kígyó, bármilyen szívesen flörtöljön is másokkal, mindig értékeli hogy a Patkány szerelemmel telve várja otthon, sőt hajlandó megbocsátani kalandjait is. A Patkány kisebb ügyeit viszont a Kígyó nem veszi komolyan.

Kígyó-Bivaly: A Kígyónak a Bivaly nagyon jó társa lehet, ha sikerül a Kígyó kalandok utáni vágyát megzabolázni. A Kígyó az otthonnal, a családdal nem nagyon törődik. A Bivaly nyugalma, csendessége viszont megadja számára az élet viszontagságaiban azt a nyugalmat, amire szüksége van. Kissé egyoldalú viszony, ám ez a Bivalynak megfelelhet, s a Kígyó szabadnak érzi magát a kapcsolatban.

Kígyó-Tigris: Ha szerelmesek lesznek, nyugtalan idő vár rájuk. A nyugodt Kígyó úgy érzi, hogy a lendületes Tigris túl sokat követel. Derűlátása, kockázatvállalási kedve érthetetlen számára. Ha pedig megcsalja a Tigrist, abból katasztrófa lesz. Így, bármilyen érdekesek önmagukban, nagyon eltérő természetük megnehezíti, hogy jól kijöjjenek egymással.

Kígyó-Nyúl: Csodálatosan megértik egymást, de mert mindketten hangulatemberek, az összetűzések mégsem maradnak el. Az otthonszerető Nyúl ért ahhoz, hogy a Kígyónak kényelmes otthont teremtsen. A Kígyó azonban néha túlságosan kiszámíthatatlan a félénk és óvatos Nyúl szülött számára.

Kígyó-Sárkány: A színes és életkedvelő Kígyónak imponál a Sárkány, s neki is kedvére való a kellemes, szép Kígyó-partner. De sem a Kígyó, sem a sárkány nem, hűséges természetű s ez kapcsolatukban bonyodalmakat okozhat. Ha elnézik egymásnak a hűtlenséget, változatos és hosszú közös élet várhat rájuk. Pompás nyitott házasságot vihetnek, melyben üzleti viszonyaik uralkodnak.

Kígyó-Ló: A Ló csodálja a Kígyó ügyességét és szépségét, bár nem érti igazán. Hangulatkitörései lepattannak a bársonyosan sima Kígyóról, s ez a Lovat még jobban idegesíti. Szerelmi kapcsolatuk érdekes, izgalmas. Tartósan azonban a Ló büszkesége nem engedi meg, hogy háttérbe szoruljon. A Kígyót viszont zavarja a Ló pletykálása, önzése. Így a kapcsolat nem gondtalan.

Kígyó-Kecske: A szépet szerető Kecske a jó ízlésű Kígyóval jól fogja érezni magát. Más kérdés, hogy meddig tudja kielégíteni a Kígyó tartósan az igényes Kecskét. Mindkettő individualista, azt akarja, hogy a másik fogadja el öt. A biztos anyagi háttér a legjobb alapfeltétel a Kígyó és Kecske tartós kapcsolatához.

Kígyó-Majom: A Kígyó nem adja meg a lendületes Majomnak azt az elismerést, amit az megkívánna. Túlságosan el van foglalva önmagával, a saját gondjaival. A Majom idővel az idegeire megy. Mivel a kötelességről szorgalomról nem sokat tartanak, nehéz lesz valamit együtt felépíteniük. Legjobb esetben a Majom elszórakoztathatja a Kígyót, a Majmot pedig elbűvölheti a Kígyó külseje, mindez azonban csak rövid ideig tart, a kapcsolat nem lehet tartós.

Kígyó-Kakas:
Mindkettőjük számára a szerelem hobbi, amely nélkül nem tudnának élni. Testi kapcsolatuk nagyon jó, szenvedélyes, erotikus. Bár véleményeik keményen összeütközhetnek, idővel összeszoknak. A Kakast elbűvöli a Kígyó bölcsessége, a Kígyó pedig értékeli a Kakas kedvességét és lendületét. Fiatalon nehéz kapcsolat, idősebb korban azonban perzselő szerelem lehet beőle.

Kígyó-Kutya: A Kutya megérti a Kígyó szabadságvágyát, de a hűtlenséget csak nehezen bocsátja meg. Más területen tökéletesen összeillenek, mindig találnak lehetőséget az ellentétek feloldására.

Kígyó-Disznó: Az ellentétek nagyok, tartósan kapcsolat aligha jöhet létre közöttük. A rafinált Kígyó megpróbálja kihasználni a szerelmes Disznó jóságát. Intelligenciájuk miatt sokra vihetnék együtt, a változó érzelemvilág azonban nem teszi ezt lehetővé, útjaik tehát elválnak.

 


További  kínai horoszkópok:
 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 595193 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x