Kínai horoszkóp- Kakas (1945; 1957; 1969; 1981; 1993; 2005;...
Címlap / Ezotéria / Kínai horoszkóp- Kakas (1945; 1957; 1969; 1981; 1993; 2005; 2017; 2029;)

Kínai horoszkóp- Kakas (1945; 1957; 1969; 1981; 1993; 2005; 2017; 2029;)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A kínai asztrológia szerint a Kakas évében a konfrontálódás, a konfliktusok nyílt vállalása - megoldása időszerű. A Kakas évében született személy imád kakaskodni: bátor, büszke, feltűnő és szókimondó. A kínai horoszkóp általános jellemzése a Kakas jegy szülöttének személyiségére. Kínai szerelmi horoszkóp a 12 jegyre.  


Ha nem tudod, hogy a születési éved alapján mi a kínai csillagjegyed, kattints ide >> 

A Kakas által uralt évek:

1909 január 22. - 1910 február 9.
1921 február 8. - 192. január 27.
1933 január 26. - 1934 február 13.
1945 február 13. - 1946 február 1.
1957 január 31. - 1958 február 15.
1969 február 5. - 1970 február 5.
1981 február 5. - 1982 január 24.
1993 január 23. - 1994 február 9.
2005 február 9. - 2006 január 28.
2017 január 28. - 2018 február 18.
2029 február 13. - 2030 február 2.
2041 február 1. - 2042 január 21.

A Kakas általános jellemzése:

A Kakas imád kakaskodni: bátor vagy, büszke, mindig megmondod, amit gondolsz, szereted a feltűnést, vágysz az elismerésre, szereted, ha észrevesznek. Semmi nem tud annyira elkeseríteni, mintha mellőznek és az észrevétlen homályban marad jelenléted. A környezetedet elbűvölöd, de nem tudják, hogy e magabiztos külső mögött mennyi félénkség, és határozatlanság húzódik meg. Szorgalmas és életvidám ember hírében állsz.
Mindez csak álarc: nehogy megtudják valós érzéseidet. Szükséged van közönségre, csodálókra, emberekre, akik tanácsot kérnek tőled.

Ellentmondást nem tűrsz, így ellenségeid is akadnak A vitákban könyörtelenné tudsz válni, gyakran megbántod ellenfeleidet. El sem tudod képzelni, hogy másnak is lehet igazuk. A szerencse általában nem hullik az öledbe, mindenért keményen meg kell dolgoznod. Sokat olvasol, az újdonságok nem kerülik el a figyelmedet. A pénzzel nem mindig bánsz jól.

A szerelemben a Kakas tüzes, hamar lángra lobban. A Kakas-nők és -férfiak egyaránt kedveteket lelitek abban, ha elcsavarhatjátok valakinek a fejét. Gyakran párosul a szerelmetekben a csapodárság az érvényesülési vággyal. Maróan gúnyosak tudok lenni. A régi kínaiak ezt így fejezték ki: "Végzetes adottságuk van ahhoz, hogy azt bántsák meg a legjobban, akit a legjobban szeretnek." Nehezen találtok magatoknak olyan megbízható, hűséges partnert, amilyenre szívük szerint vágytok.

A Kakas férfi: meglehetősen konzervatív, bár az első pillanatban ez nem tűnik fel. Kellemes társasági lény, mindig barátságos és előzékeny. A Kakas-férfinak szüksége van arra, hogy nők vegyék körül. Férfiak társaságában nem érzi jól magát, riválisokat lát bennük. Minden helyzetet gyorsan átlát, de többnyire nem bízik másokban, csak önmagában. A Kakasok szívesen építenek fel álomvilágot, amelyben a fényes főszerep nekik jut. Nem szívesen vállalnak nagyobb kockázatot. De ha kényszerítik őket, belemennek a legveszélyesebb kalandokba is.

A Kakas-gyerekek megpróbálnak korán belekóstolni az életbe. Tanáraikra és társaikra hatást akarnak gyakorolni. Szívósságukkal, energiájukkal mindig elérik azt, amit elhatároztak. Már fiatal korukban is megmutatkozik nagy találékonyságuk. Erősek, elevenek, kiváló sportolók. Vasból van az idegrendszerük, nagyon jó a szervezőkészségük. Szívesen mennek tanári vagy tiszti pályára.

A Kakas-nő számára a házasság nem kényszerzubbony. Ezt férjüknek már a házasság elején tudomására hozzák. A Kakas-nő nem a legjobb anya. Nem tudja elképzelni életét gyerek nélkül, nem hanyagolja el őket, de ha a szerelemről vagy az érvényesülésről van szó, akkor a gyerek a második helyre kerül. Ha egy Kakas-nő kiszemel magának egy férfit, előbb-utóbb biztosan megszerzi magának. A Kakas-nőket könnyű becsapni, igen naivak, gyanút1anok, hiszékenyek...

Híres Kakasok: Michael Cain, Eric Clapton, Gloria Estefan, Errol Flynn, Steffi Graf, Goldie Hawn, Diane Keaton, Steve Martin, Yoko Ono, Roman Polanski, Priscilla Presley, Bobby Robson, Johann Strauss, Sir Peter Ustinov, Richard Wagner

Az elemek szerinti típusok: jin (-) és jang (+)

FÉM - 0 (+) és 1 (-) végű évszámok
VÍZ - 2 (+) és 3 (-) végű évszámok
FA - 4 (+) és 5 (-) végű évszámok
TŰZ - 6 (+) és 7 (-) végű évszámok
FÖLD - 8 (+) és 9 (-) végű évszámok

Az öt Kakas típus:





Víz-Kakas:
A tudományok iránt érdeklődsz. Mindenekelőtt a technika, a gyógyászat vonz téged. Sajnos a víz befolyása lustábbá tesz a többieknél, s ez néha megakadályoz céljaid elérésében. A pénzzel gyakorlatiasan és jól bánsz.

Tűz-Kakas: Különleges életkedv szorul beléd. Indulataid is nagy hullámokban törnek rád., hamar dühbe gurulsz, s olyankor megbocsáthatatlanul megbántasz másokat. Független és önálló vagy, ha csak teheted kibújsz kötelesség alól. A bírálatokat nem bírod, te a tanácsokat néha megfogadod.

Fa-Kakas: Állandó problémákat gyártasz magadnak, az élet sohasem zökkenőmentes számodra. Mindig találsz valami nyugtalanítót benne. Jól tudsz együttműködni másokkal.

Fém-Kakas: A sikert és a dicsőséget űzöd rendületlenül. Túlságosan is gyakorlatiasan, pontosan valósítod meg terveidet. Mániákusan szereted a rendet és a tisztaságot. A magabiztos felszín alatt azonban egy félénk lélek lakik.

Föld-Kakas: a tudomány, a tanulmányok teljesen lekötnek. A tökéletest keresed, s ebben sokszor túlságosan szigorú és rugalmatlan vagy. Azt várod, hogy mindenki olyan fáradhatatlanul dolgozzon mint te. Számodra a nehézségek nem léteznek.

A Kakas kapcsolata a többi kínai csillagjegy szülötteivel:

Kakas-Kakas: Ha két Kakas találkozik, gyakran harcra kerül sor közöttük. Jól ismerik egymás gyengéit, és nem kímélik egymást. Kezdetben elvakítja őket a másik vakmerő fellépése, ragyogó külseje. De aztán könyörtelen nyíltsággal mondják meg egymásnak véleményüket, egyikük sem enged a maga igazából. Szeretnek nagy lábon élni, és ez anyagi nehézségekhez vezethet. Nem igazán harmonikus a kettőjük kapcsolata.

Kakas-Patkány
: Szerelmi életük nagyon érdekes lehet. Ha a Kakas az ügyes Patkányt választotta élettársául, nem lesz gondja a jövőjét illetően. A Patkány akkor sem hagyja el a Kakast, ha észreveszi, hogy feltűnő viselkedése mögött bizonytalanság rejtőzik. Mindketten hajlamosak rá, hogy két kézzel szórják a pénzt, így anyagi szempontból együttlétük nem veszélytelen.

Kakas-Bivaly: Bár a Kakas nagyvilágian és vakmerőn viselkedik, a Bivaly hamarosan rájön, hogy bizonyos fokig ugyanolyan konzervatív, mint ő maga. Ez megtöri a jeget kettőjük között, s a Kakas egyre jobban értékeli a megbízható és figyelmes Bivalyt. Egyformán szeretik a családi tűzhely melegét. A Bivaly szenvedélye és érzékisége nem sej tett képességeket ébreszt a Kakasban.

Kakas-Tigris: Talán jó barátság igen, de szerelem aligha alakul ki közöttük. Partnerkapcsolatuk akkor jó, ha ritkán látják egymást. A Kakas mindig úgy érzi, hogy a Tigris elnyomja, és ezt a Kakas nem tudja elviselni. A Kakas élete a szerelemben és munkában egyaránt küzdelmes. Amit megszerez magának, az kedves is számára. A Tigris viszont nem ragaszkodik ahhoz, amit megszerezett. Már emiatt is örökös harcban állnak egymással.

Kakas-Nyúl: A Kakas bátorsága a nehéz helyzetekben hatással van a gyengébb Nyúlra. Ha egy Kakas beleszeret a Nyúlba, drága ajándékokkal halmozza el. De mivel a Nyúl igen takarékos, ez a kényeztetés inkább nyugtalanítja, mint boldogítja. A Kakas szereti a nagy gesztusokat, gavallér, színes álmokat sző. A Nyúl viszont beosztó, pedáns és egyszerű. Ahhoz, hogy kettőjük kapcsolata jó legyen, mindig valami újat kell teremteniük.

Kakas-Sárkány: A Kakas szeret társaságban villogni. Az eredeti Sárkánnyal az oldalán felülmúlhatatlan középpont. A Sárkány az a partnere a Kakasnak, akire szüksége van, hogy az életben előbbre lépjen. A Sárkány kissé rámenős viselkedése miatt a Kakas nem neheztel, harapós szavait is elviseli. Ha a Kakas igaz szívből szereti a Sárkányt, állandóan bizonyítani akarja vonzódását. Ez nézeteltérésekhez vezethet, mert a Kakas nem látja be, hogy a Sárkánynak néha az egyedüllétre is szüksége van.

Kakas-Kígyó: A Kígyóval nem a legharmonikusabb a Kakas kapcsolata. A Kígyók elbűvölik ugyan, de könnyedségük, nyugodtságuk mögött a Kakas veszélyt sejt. Előfordulhat, hogy még javában udvarol a Kígyónak, amikor az már más utakon jár. Ez annyira boldogtalanná teheti a Kakast, hogy az élettől is elmegy a kedve. De csak átmenetileg, mert egy ilyen súlyos csalódás után ő sem marad hű. Új partner után néz.

Kakas-Ló: A viharos, vad, minden új rá fogékony Ló nagy zűrzavart okoz a kimért Kakasnak. Elvárja a Kakastól, hogy az állandóan hangoztassa a Ló fontosságát. Mivel a Kakas maga is önző és csodálja önmagát, ez előbb-utóbb összetűzéshez vezet. Jól elszórakoznak együtt, jókedvükkel másokat is fel tudnak vidítani, de otthon a négy fal között már apróságokon is hajba kapnak.

Kakas-Kecske:
A Kecske báj a ellenállhatatlan a Kakas számára, igaz, ide-oda ugrálásával zavarba is tudja őt hozni. A Kecskének a misztikus dolgokhoz való hajlamával a reális Kakas nem tud mit kezdeni. Viszont ez a tulajdonsága érdekessé, csodálatraméltóvá teszi a Kecskét. A Kecske kedveli a luxust, a Kakas viszont nem tud okosan háztartást vezetni, így aztán anyagi helyzetük legtöbbször siralmas.

Kakas-Majom:
A Majom egy-két orrhosszal mindig a Kakas előtt jár. Ez a hiú Kakasnak nem tetszik. Amiben hasonlóak: az érzelmekbe egyikük sem merül bele nagyon mélyen. Szívesen flörtölnek s emiatt - legalábbis rövid időre- rokonszenvezhetnek egymásnak. Ismerik a legújabb vicceket, szívesen és hangosan nevetnek mindketten. A szerelemben a Majom gyakran akrobatikusnak mutatkozik, és ez a konzervatív Kakasnak nem tetszik.

Kakas-Kutya: A Kakas számára a Kutya körülményes és túl nehézkes. A Kakas azt sem érti, hogy a Kutya a külsőségeknek miért nem tulajdonít kellő fontosságot. A szerelemben a Kutyát mégis gyakran lendületbe hozza a Kakas, mert szenvedélyét fel tudja ébreszteni. Anyagi gondjaik együtt nem lesznek, mert a beosztó Kutya nem engedi, hogy a szorgalmas Kakas a fáradságosan megszerzett pénzt fölösleges dolgokra elköltse.

Kukas-Disznó: A Kakas szeret nyíltan véleményt nyilvánítani. Az érzékeny Disznónak ez rosszul esik. A Kakasnak csak fáradságos munkával lehetnek esélyei a Disznónál. Házasságban a Disznó anyáskodik a Kakas fölött, elkényezteti. A Kakas fel, - feltörő agresszivitása a Disznót elszomorítja.

 


További kínai horoszkópok:
 

 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 434675 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x