Öleltél már múzeumot? Itt az ideje!
hirdetés
Címlap / Ajánló / Öleltél már múzeumot? Itt az ideje!

>

Öleltél már múzeumot? Itt az ideje!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-26

Kultúra- és történelemrajongók figyelmébe! A Magyar Nemzeti Múzeum megújult parkja, a Múzeumkert ad otthont ennek a flashmobnak.  

A hely, ahol naponta járunk, dolgozunk, tanulunk és szórakozunk. A hely, ami a közös ügyünk. Öleljük körbe a múzeumot! Várnak mindenkit a megújult Múzeumkertbe, aki szeretne egy közösségépítő flash-mob részese lenni 2019. május 10-én, pénteken 14 órakor!Találkozópont: Magyar Nemzeti Múzeum - Múzeumkert, Arany János-szobor
Az eseményen fénykép-, videó- és hangfelvétel készül. A program a Közösségek hete programsorozat részét képezi.

Ha már ott vagy, és még nem láttad például a Kalifornia aranya c. időszaki kiállítást, még a hónap végéig megnézheted!

Az első igazán világméretű aranyláz, a California Gold Rush, 1848. január 24-én vette kezdetét, amikor James W. Marshall Colomában (Kalifornia) aranyrögre bukkant. A felfedezés híre néhány éven belül emberek százezreit csábította a világ minden tájáról Kaliforniába, ahol a becslések szerint az első öt év folyamán 370 tonna aranyat termeltek ki. Kalifornia, amely csak 1850-ben vált az Amerikai Egyesült Államok tagállamává, ebben az időben maga volt a hamisítatlan és kegyetlen Vadnyugat, ahol csak a legbátrabb és legkeményebb férfiak maradtak életben és értek el sikereket.

Ebbe, a számukra ismeretlen környezetbe csöppent bele az 1848–49-es szabadságharc leverését követően az a féltucatnyi magyar emigráns, zömmel volt honvédtiszt, akik széles körű természettudományos ismereteiknek és műszaki képzettségüknek köszönhetően kiemelkedtek a szerencsevadászok tömegéből, és igazi sikertörténetet vittek végbe.

 
 


 
 
[ 416 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x