Högyek! Nekünk több alvás kell!
Címlap / Kütyü és tudomány / Högyek! Nekünk több alvás kell!

Högyek! Nekünk több alvás kell!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-09

A Duke Egyetem Egészségtani központjának kutatói rájöttek, hogy miért károsabb a kevés alvás a nőkre nézve, mint a férfiakra.  

 

A kutatások rámutattak arra, hogy az alvás minősége nagy mértékben függ a stressztől, és a rossz alvás okozhat szívproblémákat, vezethet cukorbetegség kialakulásához, de elsősorban a nőknél!

A nemi specifikusságok hatással vannak az alvásra és az egészségre egyaránt. A tanulmány kifejti, hogy a kevés alvás, az alvás megszakadása, vagy a nehéz elalvás komolyabb következményekkel jár a nők esetében, mint a férfiaknál. 

A kísérletet 210 alvászavarral nem rendelkező középkorú férfi és nő részvételével végezték. Egy kérdőív segítségével kellett értékelniük különböző szempontok alapján az alvásuk minőségét, mennyiségét az elmúlt hónapra nézve. A speciális kérdések lemérték a depresszió, agresszió, erőszak, és a külvilág által nyújtott támogatás mértékét.

Az eredmény alapján a férfiak és nők 40 %-a rossz alvónak bizonyult, mivel 30 percnél hosszabb ideig tart náluk az elalvás, és éjszaka többször is felébrednek. Míg az alvásminőségi értékek férfiak és nők esetében hasonlóak voltak, addig a nőknél kockázatosabbnak bizonyult a rossz alvás. Náluk ugyanis szoros összefüggésbe lehetett hozni a kipihentség fokát a depresszióval, agresszivitással és az ingerültséggel.

Nem az alvás mennyisége, hanem az elalvás gyorsasága fontos!
A legérdekesebbnek az a felfedezés bizonyult, hogy nem az alvás mennyisége, mint inkább az elalvás gyorsasága hordozza magában az egészségkárosodási kockázatokat. A kutatók további kísérleteket terveznek, hogy minél jobban megérthessék az összefüggéseket az elalvási gyorsaság és az egészségi állapot között.


dn


 
 
[ 1048 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x