HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-17
Címlap / Őrület / Meghökkentő építészeti csoda: Üveghíd a Grand Canyon felett (Mesés fotókkal!)

Meghökkentő építészeti csoda: Üveghíd a Grand Canyon felett (Mesés fotókkal!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-17

Egy toronyház nyuszifül, arcok kősziklába faragva, természeti képződménynek álcázva, az valami, de ehhez képest talán semmi. A világ legcsodásabb turistalátványossága, amely minden eddigin túlmutat. Te rá mernél lépni? 

 

Rendezvénynaptár

A Grand Canyon Skywalk, vagyis igen találóan "égi séta" névre keresztelt üveghíd gyakorlatilag egy üvegpatkó, amely 4000 láb magasan épült a Colorado folyó fölé, a Grand Canyon szélén, az egyik legszebb és legvadregényesebb részén.

A hídra lépni szabad!
Bár az ember elsőre azért meghökken. Jó kis stresszpróba, miközben a látvány szemet gyönyörködtető. Már a csecsemőkön végzett kísérletekkel kimutatták, hogy a mélység az ember egyik ösztönös félelme a három alap félelemtípusból. Már a kisbaba sem mászik fel a stabilnak tűnő üveglap azon részére, amely mondjuk két asztal, vagy pad között van kifeszítve.

Erre azonban szabad! A híd végső tesztjének ideje 2005 májusa volt. Ekkor igazán kemény próbának tették ki. E szerint 71 db 747-es teletöltött Boeing gép súlyának megfelelő terhelést is kibírt a híd. Mindemellett 100 mérföld per órás szeleknek is ellenáll az üvegcsoda, ami a szélrózsa bármely irányából érheti, különös alakja ellenére.

Az igazán nagy csoda, hogy 50 mérföldön belül is, akár a Richter-skála szerinti 8-as földrengést is elviseli, amely rendkívül fontos az USA ezen részén, a kanyon ugyanis a Kaliforniai-félszigethez hasonlóan egy földtanilag aktív, érzékeny terület, ahol a földmozgások alakítják a hasítékokat és a csodás természeti képződményeket.

Acél-tonnák
A Grand Canyon Skywalk több, mint 1 millió font acél segítségével készült. Kaliforniában már a házak faszerkezetébe is acélrudakat ágyaznak, ez ugyanis ellenálló, és a legdurvább rengésekkor is egyben tartja a lakóházakat. Az üveghíd, ezért úgy tűnik, tartós lesz! Hogy az idő foga megrágja-e? Ez majd elválik.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[5660]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x