Fehér - Pál Rita-lap4
hirdetés -->
hirdetés


SZAKÉRTŐK
Fehér - Pál Rita
Gyermek – önismereti tanácsadó, játékterapeuta
„A gyermekek születésével egyedi, kivételes kinccsel gazdagodik a világ. A legértékesebb, amit adhatunk nekik, hogy segítjük Őket ráébreszteni arra a lehetőségre, amit egyedülállóságukkal adhatnak a világnak.” /Peter Kline/
www.vizualisneveles.hu
+3670 396 8412

Gyermekekkel foglalkozni, mindennapi életük színfoltjainak részesévé válni életem egyik legnagyobb álma volt, melyhez igen kacskaringós út vezetett.

A gimnáziumi évek után a szocálpedagógiába volt alkalmam betekintést nyerni, és a neveléselmélet, gyermekpszichológia és fejlődéslélektan, valamint pedagógiai módszertan alapjait elsajátítani.

A főiskolai évek alatt született meg kislányom, aki a gyermeklélek rejtett kincseit közvetlen közelről mutatta meg nekem. Rengeteg dolgot tanítottunk egymásnak az otthon töltött évek alatt.

Második gyermekem - nagyobb fiam - érkezésekor már teljesen egyértelmű volt számomra, hogy a gyermekekkel csak úgy lehet hatékonyan és eredményesen foglalkozni - Őket figyelve, a megnyilvánulásaikból tanulva - ha nem csak egy – egy területet emelünk ki a közös tevékenységek során a tanításukra, fejlesztésükre, hanem kerek egészként szemléljük az őket érő összes hatásmechanizmust és fejlesztési területet.

Ezért kidolgoztam a holisztikus gyermeknevelés egyedi tematikáját, mely szem előtt tartja, hogy minden gyermek egy külön egyéniség, illetve minden gyermek másban tehetséges, másban különleges. Egyszerre fókuszál a fizikális, érzelmi, mentális, szociális és pszichoszociális területekre, miközben a gyermekek lelkivilágát is folyamatosan figyelemmel kíséri. A holisztikus gyermeknevelés általam kidolgozott tematikája a megoldásközpontú módszertant alkalmazza.

Rengeteget tanultam a DR. Kollár Coaching Iskola képzésein, ahol Önismereti Terapeuta képesítést szereztem, később pedig gyermek – önismeretre szakosodtam. A gyermek – önismeret valójában nem más, mint a tudatos énkép kialakítása a gyermekben, a minket körülvevő külső, - és belső környezet széleskörű nevelési szemlélet alapján való megismertetése, a gyermek lelki, - érzelmi és fizikális képességeinek egyszerre és egyazon időben történő fejlesztése.

Mire harmadik gyermekem – legkisebb fiam – megszületett, már nemcsak mint három gyermekes édesanya álltam kapcsolatban a kisgyermekekkel, hanem elindult saját weboldalam, illetve rövid idő alatt megalakultak bölcsődés, - valamint óvodás korú csoportjaim is, amelyekben azóta is az általam kidolgozott tematika alapján egyre több gyermek lát betekintést a hétköznapi élet csodáiba.
Privát keretek között széles körben tartok fejlesztő foglalkozásokat hiperaktív, figyelemzavaros, valamint autista gyermekek számára is, miközben hatalmas öröm és megtiszteltetés számomra, hogy az Erdőkertesen lévő Ki Akarok Nyílni Óvoda csoportjaiban 2016 őszétől pedagógiai asszisztensként mindenféle korosztályban naponta segíthetem a kisgyermekek nevelését, tanítását és fejlesztését.

Ars poeticam:

A tudatos felnőttkort a gyermekkori élmények, hatások, érzelmek határozzák meg. Ha megfigyeljük a gyermekeket, hogyan reagálnak, miként viselkednek egy – egy szituációban, vagy egy – egy tevékenység során, akkor akár egy mozdulatból, vagy egy mimikából egy egész személyiséget ismerhetünk meg, amin keresztül rengeteget tanulhatunk Róla, és saját magunkról is.

Elérhetőségek:

Fehér-Pál Rita
+3670 396 8412
www.vizualisneveles.hu
feherpal.rita@vizualisneveles.hu

 


Az Ikerláng EnergiaTér személyes megélése

Manapság nagyon sok helyen lehet hallani és olvasni az ikerláng minőségekről. Mint a szerelmi kapcsolódások legmagasabb...


Milyen karakterű a gyerekem?

A megoldásközpontú módszertant alkalmazó gyermekneveléssel nagyon gyorsan érhetünk el robbanásszerű és látványos...


A születés - beavatás három lépcsőfoka

A születés a lélek földi élete során megtapasztalható első nagy beavatás. Maga a születés folyamata teljes egészében...


Karácsonyi készülődés gyerekekkel

A Karácsony különleges misztérium, azonban lelkiségét és szellemiségét évről évre egyre kevésbé éljük meg,...


Önismeret szülőként a tudatosság útján

Az előző cikkemben arról írtam, hogy mik azok a családi szituációk, melyek a gyermek születésével megváltoznak,...Előző cikkek!

 
 

x