HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-01-21
Címlap / Szépség-Egészség / A Csí Kung és a Csí Kung – Tai Csi II.

A Csí Kung és a Csí Kung – Tai Csi II.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-01-21

A valóság ezzel szemben az, hogy ha testünk mozgatása, ha speciális légzéstechnika segítségével dolgozunk is a Csí harmonizálásáért, mindez nem nélkülözheti a tudat laza és mégis összpontosított beállítását, s a testtel valamint a légzéssel való összehangolását 

 

A harcművészeti Csí Kung segítségével a gyakorló a védekezés illetve a támadás hatékonyságát igyekszik növelni. Ide sorolhatók olyan titkos technikák, amelyekkel a gyakorló testének ütés, rúgás, szúrás elleni automatikus védekezése javul, az ütésének és rúgásának ereje hihetetlen mértékben fokozódik, egyensúly érzéke javul, hajlékonysága, rugalmassága, szilárdsága, gyorsasága, ugrási képessége úgy szintén. Így olyan elképesztő mutatványokra is képessé válhatnak egyesek a belső erő fejlesztésével, mint az emeletre felugrás, méterekre megközelíthetetlenné válás, vagy teherautónyi súlyok elviselése is.

A vallási, szellemi Csí Kung segítségével a szerzetesek az evilági értelmi és érzelmi fejlődésükért, a szellemi és lelki képességeik, meditációjuk, koncentrációjuk fejlesztésén túl az élet meghosszabbításáért, a megvilágosodás eléréséért törekednek.

Hogyan lehet Csí Kungozni?
Sokféle képen. Mindegyik esetben a Csível és a Csíért dolgozunk.
Tehetjük ezt testi gyakorlatok, vagy a légzés segítségével. Ezért gondolhatnánk a Csí Kungot testgyakorlatnak, vagy éppen a légzést javító gyakorlatnak is. De így erősen leszűkített, és ráadásul a lényeget elkerülő képzetet alkothatnánk a dologról.

A valóság ezzel szemben az, hogy ha testünk mozgatása, ha speciális légzéstechnika segítségével dolgozunk is a Csí harmonizálásáért, mindez nem nélkülözheti a tudat laza és mégis összpontosított beállítását, s a testtel valamint a légzéssel való összehangolását.
Csí Kungozni a test, a légzés és a tudat összehangolt működésével lehet.

Így a Csí Kung esetében messze többről, másról, szellemibbről, s egyben nagyon is gyakorlatiasabb valamiről van szó, mint e résztevékenységek bármelyikének különálló alkalmazásakor.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[4977]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x