HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-06-26
Címlap / Te+Én+Szex / Bors Mari: Kockáztass valódi szeretetet!

Bors Mari: Kockáztass valódi szeretetet!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-06-26

Az érett szeretet, olyan egyesülés, amelynek során az ember megőrzi integritását, egyéniségét. A szeretet tevékeny erő az emberben, olyan erő, amely áttöri az embert embertársaitól elválasztó falat, amely egyesíti őt másokkal. A szeretet legyőzeti vele az elszigeteltség és elkülönültség érzését, de lehetővé teszi, hogy azonos maradjon önmagával, és megőrizze integritását. 

 

Előző cikkemben a szeretet-tévútjainkról, nehézségeinkről esett szó.
Így szeretünk mi! De jó ez nekünk? >>

Nézzük most meg, milyen is az igazi, érett és cselekvő szeretet.

Eggyé válva mégis külön
A szeretetben megvalósul az a paradoxon, hogy két élőlény eggyé válik, és mégis megmaradnak kettőnek.

Az irigység, a féltékenység, a becsvágy, a kapzsiság minden fajtája szenvedély, a szeretet viszont tett, az emberi erő kifejtése, és csak szabadon fejthető ki, soha nem lehet kényszer eredménye.

A cselekvő szeretet
A szeretet tevékenység, nem passzív érzelem; nem beleesünk, hanem helytállunk benne. Legáltalánosabban úgy írhatjuk le a szeretet cselekvő jellegét, hogy szeretni elsősorban annyi, mint adni, nem pedig kapni. Nem muszájból és nem kényszeresen…

IGEN,IGEN,IGEN-de mire is? >>

Önmagamból adok, és minél többet adok, annál inkább képes leszek szeretni. Az adás legfontosabb szférája nem az anyagi dolgok világa, hanem sajátosan emberi tartomány: nem azért ad, hogy kapjon. Adni önmagában tökéletes öröm!

Az adás tényezőjén kívül a szeretet cselekvő jellegét az is nyilvánvalóvá teszi, hogy mindig minden formájában tartalmaz bizonyos alapelemeket. Ezek a törődés, a felelősség, a tisztelet és az ismeret.

Törődés, felelősség, tisztelet és ismeret
A szeretet cselekvő törődés annak az életével, akit vagy amit szeretünk; ahol ez a cselekvő törődés hiányzik, ott nincs szeretet. 

A felelősség valójában önkéntes cselekvés (nem előírt kötelesség). Aki szeret, az felelősséget érez és vállal embertársaiért és önmagáért is.
 
A felelősség könnyen uralkodássá és birtoklássá fajulhat, ha oka nem a szeretet harmadik összetevője, a tisztelet. (nem félelem, nem bámulat). Tiszteletben tartani annyit jelent, hogy azt kívánom, a szeretett lény fejlődjön és bontakozzon ki a maga kedvére és a maga módján, és nem abból a célból, hogy nekem megfeleljen és engem szolgáljon.

Az ismeretről, az önmagam és a másik ember ismeretéről már szóltunk. Megismerni egy másik embert igazán csakis az egyesülés élményébe való vakmerő elmerüléssel lehet.
Az objektív megismerés pedig azért szükséges, hogy ne illúziókat tápláljunk vagy egy fantommal éljünk együtt.

 A törődés, felelősség, tisztelet és az ismeret  kölcsönösen feltételezik egymást, s olyan magatartás együttest alkotnak, amely megtalálható az érett emberben; vagyis abban az emberben, aki alkotó módon fejleszti erőit…(A cikk nem ért véget. Lapozzon tovább!)


Rendezvénynaptár


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4550 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x