Szent György-heti Vigasságok Móron
hirdetés
Címlap / Kultúra / Szent György-heti Vigasságok Móron

>

Szent György-heti Vigasságok Móron

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-20

A Szent György-heti Vigasságok egy nagyszabású tavaszi kulturális, gasztronómiai és borászati esemény, amely elsősorban a Móri Borvidék értékeit hívatott megmutatni a látogató vendégek és a helybéliek számára. 

Mór a Bakony és a Vértes hegység közti völgyben fekvő, 15000 lakosú, szép természeti környezettel körülvett, műemlékekben gazdag kisváros.

A magyar történelmi borvidékek egyike, amely európai hírnevét a XVIII. században telepített szőlő- és borfajtának, a „Móri Ezerjó”-nak köszönheti.

A rendezvény a Mórra látogató vendégek és a helybeliek számára egyaránt kínál sokszínű kulturális, gasztronómiai és borászati programokat.

A Móri Borvidéken a Vértes köszönti az érkezőt, jó szomszédságban a Bakonnyal őrzik e táj kincseit. Ha a vándort erre hozza útja, hajlamos elfeledkezni arról, hogy turista csupán ezen a vidéken, elfeledi modern élete gyorsított ritmusát, feledi a várost, a zajt, mintha hazatérne.

Az ízes levegő, a mesélő házak, az itt lakók közvetlensége, vendéglátó szeretete, egy asztal és rajta egy pohár frissítően tüzes Ezerjó bor (hacsak nem éppen Királyleánykát kívánunk), a forró, foszlós pogácsa zamata: mind-mind maradásra késztetnek.


A vidék családias köntösbe burkolózó ezernyi élménnyel várja az erre látogatót, a zömében sváb gyökerű lakóinak életstílusa, vendégszeretete, az épületek architektúrája, valamint természeti és történelmi kincsei ejtik rabul a szívét és csalják vissza évről évre azt, akit a sors keze egyszer már ide vetett.

Az immár több éves hagyománnyal rendelkező rendezvénysorozat, a tíznapos Vigasságok legmozgalmasabb napja április 16., szombat, amikor a vendég sokszínű programokon vehet részt, például virágkiállítás, DJ fesztivál, könnyűzenei koncertek, nyitott műhelyek, nyitott pincék, sport események, “EZERJÓ FAKANÁLFORGATÓ FŐZŐVERSENY” borral készülő ételek országos főzőversenye és természetesen a Magyar termékek és hungarikumok kiállítás és vásár, amely első ízben kerül megrendezésre városunkban és hagyományteremtő eseménynek szánjuk.

Dátum: 2011 április 14-24.

További részletek a programról: www.moriborvidekinfo.hu honlapon olvashatok. 
 
[ 3229 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x