Sári és Nemszemétke
Címlap / Kultúra / Sári és Nemszemétke

>

Sári és Nemszemétke

Forrás: HUMUSZ
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-21

A Sári és Nemszemétke aktuális problémát feldolgozó mesekönyv: témája a környezetvédelem egyik legfontosabb részterülete, a hulladékfeldolgozás. A könyv különlegessége kettős irányultságában rejlik: egyrészt mesekönyv, másrészt ismeretterjesztő kézikönyv. 


Rendezvénynaptár
A könyv gyerekirodalmi olvasata a zöld információk jelentős mennyiségéből adódóan jól meghatározott irányú – ez az elbeszélő profizmusát bizonyítva tökéletesen korrelál az aktuális gyerekirodalmi trendekkel, miszerint az újabban születő gyerekregényekben a gyerekek oldják meg a felnőttek által elrontott élethelyzeteket. Elsősorban a gyerekek találékonyságával és gyerekekre való odafigyeléssel megoldható a hulladékkezelés problémája.

 

A történet végén olvasható konkrét tevékenységi terv („megtanítani Robit, Aput és Anyut, hogy ne dobjanak ki mindent”) felhívó jellege a könyvhöz kapcsolódó munkafüzettel kiegészülve a környezetvédelmi oktatás hatékony eszközzé avatja a Sári és Nemszemétkét.

A munkafüzet nyolc tárgy kivitelezését mutatja be lépésről lépésre, emellett számtalan ötletet ad a továbbalkotáshoz. A munkafüzet lényeinek és tárgyainak életre hívásával a gyerekek nem csak szemlélői, de részesei is lehetnek Sári és Nemszemétke történetének, így a mesének soha nem lesz vége…


A könyv 2011-ben elnyerte a Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése által kétévente meghirdetett ARANYVACKOR pályázat fődíját és a Cerkabella Könyvkiadó különdíját.

Írta: Mandl Péter, illusztrálta: Kismarty-Lechner Zita


Forrás: Humusz
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1993 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x