Zsugabubus - elő a paklival!
Címlap / Kultúra / Zsugabubus - elő a paklival!

>

Zsugabubus - elő a paklival!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-19

Ha unod az uborkaszezon "szenzációit", légy inkább úriember (illetve úrinő) és tanulj meg kártyázni! A legszórakoztatóbb hobby, és nem fontosak a tétek sem. A játék öröme elegendő!  


Rendezvénynaptár
A kártya mindig is az elit réteg, az urak szórakozása volt, nők és férfiak egyaránt játszottak kártyajátékokat. A lapokat régebben kézzel festették, művészi alkotás számba mentek, a nyomtatás azonban kedvezett a nyomott – de még mindig igényes és művészi – kártyáknak, melyek a nívójukhoz mérten drágák voltak, így a köznép nem engedhette meg magának a kártyázást, legfeljebb ha rajzolt magának néhány lapot.

Az egyház nem helyeselte a kártyázást, az „ördög bibliájaként” emlegették ezt a mulatságot, mivel könnyű volt rákapni a játékra és szenvedélyesen elkártyázni birtokot, házat.

Mára a kártyák viszonylag olcsóbbak lettek, és most kezdenek úja visszatérni a társasági divatba.
Érdemes megismerni legalább 3-4 egyszerűbb kártyajátékot, amit családi és baráti körben is lehet játszani. Egy pakli kártyát pedig igazán egyszerű zsebre tenni, és ha leül a társalgás, csak elő kell kapni, és már mehet is a játék.

A legismertebb játékok a Römi, a Huszonegy, a Svindli, a Snapszer, az Ulti, de sok olyan játékot is megtanulhatunk egymástól, amik nem ennyire ismertek, de nagyon szórakoztatóak.

(HarmoNet)
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1480 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x