Titkolt viszonyok - nyomorék utódok
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Titkolt viszonyok - nyomorék utódok

Titkolt viszonyok - nyomorék utódok

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-22

Az ókor egyik leghíresebb uralkodónője élete során sok nehézséggel kellett szembenézzen. Ezek egyike saját nyomorék teste volt. 

Nemrégiben sikerült hitelt érdemlően is azonosítani Hatsepszut mumiáját. Sok érdekes dolog derült ki a hatalmas uralkodónőről, egész Egyiptom uráról. Amit a korabeli ábrázolások kötelező módon eltakartak, és szépnek mutattak, azok a modern orvostudomány számára már láthatóak Hatsepszut bebalzsamozott testén. A CT és DNS vizsgálatnak is alávetett mumiát egy rossz fog alapján azonosították. A balzsamozás közben letört fogat beletették az egyik Hatsepszut nevével ellátott kanopusz edénybe. A fogat eredeti helyére visszaillesztve sikerült véglegesen igazolni Hatsepszut személyazonosságát.


Degenerációk és betegségek
A vizsgálatok folyamán kiderült, hogy a fáraónő élete során több súlyos betegséggel, egészségügyi problémával is küszködött. Születésétől kezdve torz volt a csípője, amit a családon belüli házasságok következtében fellépő degenerációval magyaráznak. A korabeli egészségügyi helyzet nem volt túl rózsás, az egyiptomiak szinte kivétel nélkül fogbetegségektől szenvedtek a rengeteg lisztbe keveredett homok miatt. Hatsepszut sem volt kivétel. A fogbántalmaknál és a torz csípőnél is rosszabb volt a cukorbetegség, ami elefantiázissal párosult.


Idősebb korára az uralkodónő rendkívül elhízott, és rengeteg szenvedésen mehetett keresztül. Csontdaganata volt, ami szintén sok fájdalmat, keserűséget okozhatott neki. Végül nagyjából 50 éves korában halt meg. Az egyik gyulladt foga tályogosodott el, és vérmérgezést kapott. Az elviselhetetlen kínok után a halál valószínűleg Hatsepszutnak (is) megváltás volt. Az egyiptomi gyógyászat a korszakban a legfejlettebb volt. Rengeteg ismeretük volt, ami feledésbe merült, és csak évezredekkel később fedezték fel újra.

Ilyen például a vérkeringés is, de ismerték a fájdalom- és vérzéscsillapítás különböző módozatait is. Ezek az ismeretek is közrejátszhattak abban, hogy a híres fáraónő a sok-sok betegség mellett is, akkori mércével mérve, ritka szép kort ért meg.

HarmoNet tipp: Sánták és púposok - királyi fogyatékosok>>>


 
 
[ 1832 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x