Horribilis számok az úgynevezett egészségügyben! Minden...
Címlap / Kütyü és tudomány / Horribilis számok az úgynevezett egészségügyben! Minden 10 kórházi kezelt betegből 1 mellékhatásoktól szenved!

Horribilis számok az úgynevezett egészségügyben! Minden 10 kórházi kezelt betegből 1 mellékhatásoktól szenved!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-18

Minden tizedik kezelt páciens szenved káros mellékhatásoktól az európai kórházakban - jelentette be az EU egészségügyi biztosa, aki a helyzet javítására irányuló intézkedésekre szólította fel a tagállamokat. 

 

Androulla Vassiliou európai biztos szerint a leggyakoribb kórház okozta problémákat az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések, a hibás vagy megkésett diagnózisok, a műtéti hibák és a gyógyszerekkel kapcsolatos hibák jelentik. Körülbelül minden huszadik beteg kap valamilyen fertőzést a kórházban. Ezek közül az egyik legsúlyosabb, az úgynevezett meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA) baktérium a bizottság szakemberei szerint korábban nagyon ritkának számított, most azonban évente 37 000 halálos áldozatot követel az Európai Unió területén.

"Ez elfogadhatatlan, ezért mindent meg kell tennünk e szám csökkentése érdekében" - nyilatkozta Vassiliou.

A becslések szerint a 27 EU-tagállamban a betegek 8-12 százaléka szenved valamilyen - súlyos vagy kevésbé súlyos - káros mellékhatástól kórházi tartózkodása következtében. E káros mellékhatások többségét több tényező együttes fennállása okozza, amelyek kárt okoznak a páciensben.

"A betegek azért kezeltetik magukat, hogy javuljon az egészségi állapotuk, nem azért, hogy tovább romoljon" - mondta az egészségügyi biztos.

Brüsszel tehát több megelőző intézkedést is javasol az európai egészségügyi rendszereknek, bár az egészségügyi szektor irányítása továbbra is az egyes tagállamok kiváltsága marad. A bizottság szerint az egészségügyi dolgozók oktatásának és képzésének javítására is szükség lenne.

Az egészségügyi ellátással kapcsolatos fertőzések (HCAI) hatékonyabb kezelése érdekében Brüsszel a meglévő megelőző és ellenőrző intézkedések végrehajtásának fontosságát hangsúlyozza, így többek között a magas szintű higiéniát és az aktív felügyeleti rendszert. A legfontosabb ajánlások közé tartozik az is, hogy a kórházakban a megtorlástól való félelem nélkül lehessen jelenteni a problémákat.

"Ezen a ponton nem célunk a bűnbakkeresés, mert arra szeretnénk bátorítani a tagállamokat, hogy vegyék szemügyre egymás rendszereit, és vegyék át a legjobb gyakorlatokat."

Az egyik cél a betegbiztonság közös definícióinak és indikátorainak kifejlesztése lenne. "A betegbiztonság a minőségi betegellátás alappillére. Olyan Európát szeretnék kialakítani a betegeknek, ahol a biztonság áll a középpontban, és a polgárok magabiztosak és informáltak az általuk igénybe vett ellátással kapcsolatban" - nyilatkozta a biztos.

 
 
[ 663 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x