Falfestékkel a kórokozók ellen!
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Falfestékkel a kórokozók ellen!

Falfestékkel a kórokozók ellen!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-21

Amerikai kutatók olyan antimikrobiális festéket fejlesztettek ki, mely hatékonyan pusztít számos kórokozó baktériumot, gombát, vírust és penészgombát. 

 

Rendezvénynaptár
A lakóházakban, üzletekben és egészségügyi intézményekben is alkalmazható festék végre megoldást nyújthat az olyan kórházi kórokozók ellen is, melyek számos antibiotikummal szemben elvesztették érzékenységüket. Ezek a kórházi mikróbák évente körülbelül 88 000 halálesetet okoznak az Egyesült Államokban.

A festék egy új, antimikrobiális polimert tartalmaz az N-halamin egyik típusával. A polimer nincs negatív hatással a latexfesték minőségére. A tesztek alapján számos, betegséget okozó mikróbát képes elpusztítani, többek közt antibiotikus rezisztens törzseket is, közölték a dél-dakotai fejlesztők,  latexfesték minőségére. A tesztek alapján számos, betegséget okozó mikróbát képes elpusztítani, többek közt antibiotikus rezisztens törzseket is, közölték a dél-dakotai fejlesztők, Yuyu Sun és Zhengbing Cao. A készítmény hosszú ideig megőrzi antimikrobiális tulajdonságát, ám szükség esetén egyszerű klorinációs folyamattal újratölthető. A kutatás részleteiről a Materials & Interfaces legfrissebb számában olvasható cikk.

Medipress

 
 
[ 1058 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x