Falfestékkel a kórokozók ellen!
Címlap / Kütyü és tudomány / Falfestékkel a kórokozók ellen!

Falfestékkel a kórokozók ellen!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-12-09

Amerikai kutatók olyan antimikrobiális festéket fejlesztettek ki, mely hatékonyan pusztít számos kórokozó baktériumot, gombát, vírust és penészgombát. 

A lakóházakban, üzletekben és egészségügyi intézményekben is alkalmazható festék végre megoldást nyújthat az olyan kórházi kórokozók ellen is, melyek számos antibiotikummal szemben elvesztették érzékenységüket. Ezek a kórházi mikróbák évente körülbelül 88 000 halálesetet okoznak az Egyesült Államokban.

A festék egy új, antimikrobiális polimert tartalmaz az N-halamin egyik típusával. A polimer nincs negatív hatással a latexfesték minőségére. A tesztek alapján számos, betegséget okozó mikróbát képes elpusztítani, többek közt antibiotikus rezisztens törzseket is, közölték a dél-dakotai fejlesztők,  latexfesték minőségére. A tesztek alapján számos, betegséget okozó mikróbát képes elpusztítani, többek közt antibiotikus rezisztens törzseket is, közölték a dél-dakotai fejlesztők, Yuyu Sun és Zhengbing Cao. A készítmény hosszú ideig megőrzi antimikrobiális tulajdonságát, ám szükség esetén egyszerű klorinációs folyamattal újratölthető. A kutatás részleteiről a Materials & Interfaces legfrissebb számában olvasható cikk.

Medipress
Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1177 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x