Boldogság egy szempillantás alatt
Címlap / Kütyü és tudomány / Boldogság egy szempillantás alatt

Boldogság egy szempillantás alatt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-20

A legtöbben arckifejezéseik alapján ítéljük meg embertársainkat. Egy nemrég végzett kutatás szerint az öröm és a meglepetés jeleit agyunk jóval gyorsabban érzékeli, mint a szomorúság és a félelem rezdüléseit. 


Rendezvénynaptár

Agyunk körülbelül 0,1 másodperc alatt hozza létre az első benyomásokat a másik arckifejezése alapján. Az persze, hogy ezek a benyomások mennyire helytállóak, már más kérdés.

"A mostani kutatás egyedülálló abban a tekintetben, hogy a két agyféltekét külön vizsgáltuk meg az érzelmek feldolgozásának szempontjából - nyilatkozta J. Antonio Aznar-Casanova, a Barcelona Egyetem kutatója - Eredményeink szerint a jobb agyfélteke általában jobban teljesít az érzelmek feldolgozásában, főleg a boldogság és meglepetés arckifejezéseinek értelmezésében."

"Agyunk a pozitív arckifejezéseket hamarabb dolgozza fel, mint a szomorúságot és a félelmet" - nyilatkozta Dr. Aznar-Casanova.

A kutatók szerint ez a felfedezés különösen fontos szerepet játszhat a későbbiekben a választási kampányok és a bűnügyi tárgyalások lebonyolításában. "Mivel a pozitív érzelmeket hamarabb dolgozzuk fel, vigyáznunk kell, hogy a megfelelő döntést hozzuk minden esetben" - írják a kutatók.

Medipress
 

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1499 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x