Sokk! Egy teljesen új influenzavírust találtak!
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Sokk! Egy teljesen új influenzavírust találtak!

Sokk! Egy teljesen új influenzavírust találtak!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-31

A Kanada középső részén fekvő Saskatchewan tartományban egy sertéstelep két alkalmazottjában az influenza A vírusának "új" típusát mutatták ki - jelentette be az egészségügyi hatóság, hangsúlyozva, hogy a vírus "nem járványos". 


Rendezvénynaptár

Saskatchewan tartományban egy sertéstelep két alkalmazottjában az influenza. A vírusának új, nem járványos típusát mutatták ki, egy harmadik esetet pedig most vizsgálnak – számoltak be a tartományi hatóságok, hozzátéve, hogy a dolgozók teljesen felépültek.

Leona Aglukkaq egészségügyi miniszter így nyilatkozott: „Szoros együttműködésben dolgozunk Saskatchewan tartomány hatóságaival, hogy minél többet kiderítsünk erről az új influenzavírusról. Az előzetes eredmények arra utalnak, hogy alacsony a közegészségügyi kockázat, és a szokványos, szezonális influenza ellen beoltott kanadaiak bizonyos védettséggel rendelkeznek az új vírustörzzsel szemben”.

A Kanadai Közegészségügyi Hivatal (PHAC) bejelentette, winnipegi mikrobiológiai laboratóriuma azt mutatta ki, hogy az új törzs a humán szezonális influenza és a sertésinfluenza génjeiből áll. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a vírus nem az április végén Mexikóban megjelenő, világméretű járványt okozó A(H1N1) vírus új törzsével állunk szemben. „Semmilyen bizonyíték nem utal arra, hogy a vírus ezen új humán törzse jelen lenne a sertésekben.” - állítja a hivatal.

Az A(H1N1) vírus a 170 halálos áldozatot regisztráló Egyesült Államokat, a 119 halálesetet jegyző Mexikót, valamint a 60 halálos áldozatról beszámoló Argentínát érintette a legsúlyosabban. Kanadában 37 halálos áldozatot követelt a világjárvány. Az új kanadai vírustörzs megjelenéséről az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) is értesítették. A helyi egészségügyi szakemberek megnyugtató hangnemben közölték, hogy az ilyen típusú vírusok nem terjednek könnyen emberről-emberre, és egyelőre nincs semmilyen bizonyíték ennek ellenkezőjére.

„Folyamatos ellenőrzési rendszerünk mutatta ki az új törzset, és a továbbiakban is szigorú megfigyelés és ellenőrzés alatt fogjuk tartani Saskatchewan tartomány érintett területeinek lakóit” – nyilatkozta Moira McKinnon, a tartomány tisztifőorvosa.

Saskatchewan hatóságai bejelentették, hogy számos elővigyázatossági intézkedést foganatosítottak, többek között fokozták az emberek és a sertések ellenőrzését, megerősítették a biológiai biztonságot a sertéstelepen, és beoltották a telep alkalmazottait.

Medipress
 
 
[ 898 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x