Alternatív internettől tart az ICANN vezetője
Címlap / Kütyü és tudomány / Alternatív internettől tart az ICANN vezetője

Alternatív internettől tart az ICANN vezetője

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-24

Bizonyos országoknak politikai céloktól vezérelt, alternatív internethálózatok kiépítésére tett lépései a világháló jövőjét veszélyeztethetik - mondta az internetes címeket kezelő nonprofit szervezet vezetője. 


Rendezvénynaptár
Rod Beckstrom, az ICANN vezetője szerint meg nem nevezett országok a jelenlegi internettel párhuzamos hálózatok fejlesztésével kísérleteztek. "Ezek a próbálkozások már megtörténtek. Nem töprengünk azon, hogy kik foglalkoztak ezzel" - hangsúlyozta Beckstrom, hozzátéve, hogy a próbálkozások ellenére az alternatív hálózatok fejlesztői is a jelenlegi rendszernél maradnak.

Blogbejegyzések szerint Kína és Oroszország kísérletezett az internetes doménneveket ellenőrző, a kiosztott nevekkel és számokkal foglalkozó internetes társaság (ICANN) rendszerének megkerülésével.

Az ICANN szerint ebből akkor lehetnek problémák, ha a jelenleg használatos legfelső szintű tartománynevek, azaz a webes címek utolsó pont utáni részei, mint például a .com, .cn, vagy .net mellett új, nemzetközileg el nem elfogadott végződéseket is használni kezdenek.
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1836 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x