A közösségi portálok a kiberbűnözők fő célpontjai
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / A közösségi portálok a kiberbűnözők fő célpontjai

A közösségi portálok a kiberbűnözők fő célpontjai

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-29

A Facebook és a hozzá hasonló közösségi portálok a kiberbűnözők elsődleges célpontjaivá váltak. 


Rendezvénynaptár
"A Twitter, a Facebook és az egyéb népszerű közösségi portálok tavalyi megerősödésükkel, és azzal, hogy ezek az oldalak a felhasználók mindennapos internethasználatának nélkülözhetetlen részévé váltak, a hackerek elsődleges célpontjai lettek" - olvasható a Sophos 2010-es Biztonsági Kockázati Jelentéséből.

Az utóbbi 12 hónapban a közösségi portálok tagjainak 57 százaléka számolt be a profiljukra címzett kéretlen levelekről, és ez 71 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A felmérésben részt vevő felhasználók csaknem 36 százaléka küldött a közösségi portálokon keresztül valamilyen rosszindulatú számítógépes programot (malware), és ez az előző évhez képest mintegy 70 százalékos növekedésnek felel meg.

"A támadások számának drámai emelkedése azt mutatja, hogy a közösségi oldalak felhasználóinak jobban fel kell készülniük a szervezett bűnözés ellen, ellenkező esetben az óvatlan netező könnyen az adathalászat, vagy más, interneten keresztüli csalás áldozatává válhat." - mondta Graham Cluley a Sophos képviselője.

A web 2.0-s, azaz a felhasználók közösen készült tartalmaik megosztását és a kommunikációt lehetővé tévő rendszerek üzemeltetői közül sokan inkább a piaci részesedésük növelésével, mintsem meglévő felhasználóik hatékonyabb védelmével törődnek - magyarázta a szoftvercég.
 


 
 
[ 1892 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x