Allergológiai társaság az allergia ellen
Címlap / Kütyü és tudomány / Allergológiai társaság az allergia ellen

Allergológiai társaság az allergia ellen

Forrás: MRO
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-24

Ma minden negyedik ember allergiás Magyarországon, de a szakemberek szerint, ha ilyen ütemben halad a betegség terjedése, akkor hamarosan eljutunk oda, hogy minden harmadik az lesz. Közülük másfél millióan allergiás náthások, a többség a parlagfűre érzékeny.  


Rendezvénynaptár
Szakmai stratégiát dolgozott ki a Magyar Allergológiai Társaság hogy megálljon a betegség drasztikus növekedése. Évente ugyanis 10-15 százalékkal nő az allergiások száma. Az adatok azt mutatják, hogy egyetlen más betegség sem terjed ilyen arányban Magyarországon.

Ma minden negyedik ember allergiás Magyarországon, de a szakemberek szerint, ha ilyen ütemben halad a betegség terjedése, akkor hamarosan eljutunk oda, hogy minden harmadik az lesz. Közülük másfél millióan allergiás náthások, a többség a parlagfűre érzékeny. Ennek ellenére a gyomnövény irtása nem elegendő a probléma megoldásához - véli az Allergológiai Társaság elnöke. Nékám Kristóf szerint a többi között szükség van arra is, hogy például a kisgyermekek közelében senki se dohányozzon.

- Ezt kellene megmagyarázni, elfogadtatni a társadalommal, hogy egyfelől természetesen irtani kell a parlagfüvet, rendet kell mindenütt tartani a környékünkön, az elhagyatott helyeken, mezőgazdasági területeken. Problémát jelent azonban az is, hogy Magyarországon nincs allergológiai hálózat, de még csak egyetemi allergológiai tanszék sem. Az egész országban összesen 160 allergológus dolgozik, ami hihetetlenül kevés a szakszerű ellátáshoz. Ebből az következik, hogy óriási területek vannak ellátatlanul. Az allergológusoknak legalább a harmada nagyvárosban dolgozik, a kisvárosoktól lefele már egyre nehezebb elérni egy allergológust.

A főorvos szerint vannak olyan vidékek az országban, ahol még több mint egyórás utazással sem érhető el a szakellátás. Úgy véli, a helyzetet sürgősen rendezni kell, már csak azért is, mert az allergia esetében is kulcsfontosságú, hogy a kezelés idejében elkezdődjön, ellenkező esetben a szénanáthások közül sokan lehetnek a későbbiekben asztmások. Magyarországon ma már a lakosság négy százaléka asztmás, becslések szerint ennek fele allergiás eredetű.

forrás:MRO
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1456 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x