Háromdimenziós ízületi szemléltetőeszköz
Címlap / Kütyü és tudomány / Háromdimenziós ízületi szemléltetőeszköz

Háromdimenziós ízületi szemléltetőeszköz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-25

Hiánypótló orvosi prezentációs eszköz különböző testrészek, ízületek mozgásának bemutatására 3 dimenzióban... 

Az interneten ezrével találhatók izgalmas képek az emberi test anatómiájáról. Számos alkalmazás van melyeknek segítségével egy-egy csont vagy emberi szerv keresztmetszetét tekinthetjük meg. A Merck által létrehozott Flexagil Joint App 1.0 azonban az első olyan innovatív, újszerű szemléltetőeszköz, amelynek segítségével mozgás közben tanulmányozhatóak és körüljárhatóak az ízületek.


Az elkészült alkalmazás anatómiai szempontból még tovább pontosítandó, a fejlesztendő területeket első körben a Flexagil Facebook csoportjában aktív szakorvosok segítségével és javaslatai alapján azonosítjuk be. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézete munkatársaival tegnap elindult együttműködés pedig biztosítja, hogy az alkalmazás nemzetközi mércével is egyedülálló, tökéletes és szakmailag kontrollált legyen.


A fejlesztők tervei szerint olyan - az orvosok mindennapi munkáját segítő - számítógépen használható sokoldalú eszköz fog létrejönni, amely számtalan lehetőséget kínál. Jó szolgálatot tesz az orvos-beteg kommunikációban, szakrendeléseken vagy akár a háziorvosi rendelőkben. Támogatja, megkönnyíti egy-egy diagnózis betegek számára történő érthető orvosi magyarázatát, a kezelési stratégia céljának megértetését. Prezentációs eszközként is jó szolgálatot tehet orvos-szakmai rendezvényeken: kiállításokon, kongresszuson vagy konferenciákon. Mindemellett segítheti a gyógytornászok, sport-masszőrök munkáját is, akik ezen modell segítségével közérthetőn illusztrálhatják egy-egy ízület mozgását, ezzel is alátámasztva egy-egy sérülést követő mozgásterápia lényegét – célját.


A Joint App. 1.0 háromdimenziós ízületi modell-készlet bemutató verziója a bokát, a gerinc alsó-szakaszát a medencével, valamint a térdet mutatja be. Az ízületek tanulmányozhatóak izommal vagy anélkül, a számítógép egerének segítségével szabadon mozgathatóak és forgathatóak, bármely nézetből megtekinthetőek három dimenzióban. A kívánt részről és nézetről kinyomtatható vagy vetíthető képernyőkép is készíthető. A tervek szerint az alkalmazás továbbfejlődésének irányairól, az esetleges újabb ízületek modellezéséről – a közösségi médiában formálódó vélemények alapján – magas szintű orvos-szakmai kontroll mellett születik minden döntés.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2927 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x