Mozgó fogászati busz
Címlap / Kütyü és tudomány / Mozgó fogászati busz

Mozgó fogászati busz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

A Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat szervezésében idén 5 gyerektáborba és 5 nagyvárosba látogat el az ingyenes szûrést végzõ mozgó fogászati busz  

Az OTP Roadshow keretén belül az OTP mozgó fogászati busz évek óta járja nyaranta az országot, ahol 9 vidéki városban és a fõvárosban biztosít ingyenes fogászati szaktanácsadást és szûrést a gyermekek részére.

A Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat által mûködtetett mozgó fogászati rendelõ az OTP Bank Rt. jóvoltából 1995 õszétõl van a Szolgálat tulajdonában. A rendelõben a szervezet önkéntes fogorvosai fogászati szûrést végeznek.

Az autóbuszból kialakított mozgó fogászati rendelõvel a Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat célja az, hogy olyan gyermekközösségek számára biztosítson komplex fogászati szûrést és/vagy ellátást térítésmentesen, amelyek fogászati kezelése valamely okból nehéz, egyáltalán nem, vagy csak részlegesen megoldott. További cél a gyerekek fogápolási és szájhigiénés felvilágosítása, szaktanácsadás, és nem utolsó sorban a gyermekek fogorvostól, fogászattól való félelmének leküzdése, játékos módon.

A Roadshow idei elsõ helyszíne a május 28-29-i, kétnapos ingyenes városligeti gyermeknapi rendezvény volt, az OTP Junior Kalandrét színpadánál. A busz ezt követõen, a szeptember 22-i utolsó idõpontig 5 gyerektábort és 4 vidéki nagyvárost látogat meg.

Az OTP Roadshow további idõpontjai és helyszínei:

Június 22. (szerda) – Sikonda - Baranya Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Sikondai Gyermektábora
Július 7. (csütörtök) – Fonyód - Somogy Megye Fonyódi Ifjúsági Tábora
Július 13. (szerda) - Nyíregyháza Sóstó - Tókuckó Üdülõ és Továbbképzõ Intézmény
Július 30. (szombat) – Jászberény, a „Jászberényi Nyár” rendezvény keretén belül
Augusztus 5. (péntek) – Balatonfenyves - Balatonfenyvesi Tábor
Augusztus 20. (szombat) – Százhalombatta a „Summerfest” rendezvény keretén belül
Augusztus 22. (hétfõ) - Balatonalmádi, Káptalanfüredi Tábor
Szeptember 3. (szombat) – Szombathely, „Joskar-Ola Napok” keretén belül
Szeptember 22. (csütörtök) – Pécs, a Pécsi Napok keretén belül


A gyermektáborokban lehetõség nyílik a családok számára, hogy gyermekeik fogait az OTP Bank Rt. mozgó fogászati rendelõjében önkéntes fogorvosaink megvizsgálják, megtanítsák õket a helyes száj- és fogápolásra és annak fontosságára, illetve szükség esetén felhívják a szülõk figyelmét a további javasolt vagy elkerülhetetlen kezelésre, beavatkozásra.

A további 4 helyszínen a szûrés kiegészül egész napos színpadi programokkal, ahol az alábbi fellépõkkel és együttesekkel találkozhatnak az érdeklõdõk délelõtt 10 és 19 óra között:

Gyerekmûsorok és zenei produkciók: Széltolók együttes, Mikola Péter, Fabula Bábszínház, Aranyszamár Társulat, Trambulin Színház, Sándor Szilva és az ART’s OK Táncstúdió musical és táncelõadása, Portéka Színpad, Másfél Fecó bohócmûsora

Világzenei elõadók:
Arasinda, Üsztürü, Irish Rovers, Bran, Tatros, Udrub, Kaláka, Maskarades, Misztrál, Makám, Ex-MÉZ

Sport és táncelõadások: Minerva Tánccsoport, Örs vezér téri Nõi Fitness Klub aerobik- és fit ball bemutatója, Anikó Dance Csoport fashion dance bemutatója, Sportess Tánccsoport akrobatikus showtánc bemutatója, Ezüst Farkas Harcmûvészeti Egyesület, Hastánc, Helidonaki Magyarországi Görög Gyermek- és Ifjúsági Tánccsoport

Mindezentúl a kicsiket és a nagyokat egyaránt, arcfestõk, kézmûvesek és animátorok is szórakoztatják a helyszíneken.

Minden érdeklõdõt szeretettel várunk!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1216 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x