Nőnapi rendezvény a rák ellen
Címlap / Kütyü és tudomány / Nőnapi rendezvény a rák ellen

Nőnapi rendezvény a rák ellen

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-28

A Nemzetközi Nőnap alkalmából a Magyar Rákellenes Liga és Családi Lap közös rendezvényén gyógyult rákbetegek pályamunkáit díjazzák. 


Rendezvénynaptár
A Nemzetközi Nőnap alkalmából a Magyar Rákellenes Liga és Családi Lap közös rendezvényén gyógyult rákbetegek pályamunkáit díjazzák.

Közel egy esztendővel ezelőtt gyógyult rákbetegek rszére "Gyógyulásom története" címmel a Magyar Rákellenes Liga és a Családi Lap közös pályázatot hirdetett a következő szempontok kiemelésével: a pályázó hogyan küzdött meg a betegséggel, milyen segítséget kapott, mi adott erőt, mi jelentett támogatást, milyen személyes tapasztalatokkal gazdagodott a gyógyulás folyamán.
Nagyon sok értékes pályamunka érkezett, amelyek kiértékelése megtörtént.

A győztes művek ünnepélyes jutalmazására a Magyar Rákellenes Liga és a Családi Lap által a Nemzetközi Nőnap alkalmából szervezett rendezvényén kerül sor. 23 pályázó oklevelet kap, illetve közülük további 10 nyertes külön elismerésben is részesül.

Közismert tény, hogy a rák a második vezető halál-ok hazánkban a szív- és érrendszeri betegségek után. Hogy jobban érzékeltessük a probléma súlyosságát: évente egy Esztergom nagyságú város polgárait veszítjük el daganatos megbetegedésben.

A Magyar Rákellenes Liga kiemelkedően közhasznú egyesület, amely 1990-ben jött létre azzal a céllal, hogy részt vegyen a magyarországi rákellenes küzdelemben. Ez a küzdelem nemcsak orvosi feladat, hanem mindannyiunk közös ügye. Az egyéni felelősségvállalás alól senki sem menthető fel. A Liga stratégiája: az egészség megőrzése és a rák korai felismerése. Miért fontos a korai felismerés? Azért, mert a korán diagnosztizált daganatos megbetegedés esetében nagyobb a gyógyulás esélye.

A gyógyulás lényeges eleme a rehabilitáció. Ebben nagy segítséget nyújtanak a már gyógyult rákbetegek: Ők azok, akik szavukkal, sőt puszta életükkel is hitet tesznek amellett, hogy érdemes volt harcolni a legyőzhetetlennek hitt kór ellen.

Az Országos Onkológiai Intézet területén a Magyar Rákellenes Liga szervezésében, Országos Onkológiai Intézettel szoros együttműködve, sikeres külföldi kezdeményezések mintájára, "Remény Park" néven, kezdetét vette egy olyan emlékpark létesítése, amely arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a daganatos betegségből is fel lehet gyógyulni. Az Intézet területén eddig kialakított parkosított terület a kezelés alatt álló betegek rehabilitációja szempontjából már bizonyította áldásos hatásait.

Mindazok, akik valamilyen módon - akár kezelőorvosként, illetve nővérként, segítőként, akár pedig betegként, hozzátartozóként - érintve vannak a daganatos betegségben, tudják s vallják: a gyógyulás nem utolsósorban egy reményteli, optimista lelki hozzáállás függvénye is.

A pihenésre, elmélkedésre, feltöltődésre szolgáló majdani park középpontjában egy reményt szimbolizáló szobor helyezkedne el, a következő felirattal: fában mindig marad még reménység: hogyha lenyesik is, új ágakat hajthat, zsenge hajtásai el nem maradhatnak.
/Jób Könyve, 14. fejezet, 7. vers/

Ez a park legyen a Reménységé: mindenki, aki ide látogat, gazdagodjon lelkierőben s szívbeli reménységben.

A tervek szerint a Remény Parkja adományokból épül majd fel s méltó helyén, az Országos Onkológiai Intézetben nyújt majd testi-lelki enyhülést a rákos betegeknek és családtagjainak.
A Magyar Rákellenes Liga kiemelkedően közhasznú szervezetként ismeretterjesztő programokkal, tájékoztató kiadványokkal, telefon- és betegszolgálattal, illetve gyógy-eszközök beszerzésével vesz részt a rákellenes küzdelemben.


Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 713 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x