HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-20
Címlap / Őrület / Asszony helye a fakanál mögött van!

Asszony helye a fakanál mögött van!

Forrás: GFK
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-20

A magyarok többsége szerint legalábbis... ugyanis a magyar családok többségében kizárólag a nőknek dedikálták a főzőkanalat, és a mosogatás, bevásárlás is rájuk marad. 

 

A magyarok többsége szívesen főz, ám e házimunka továbbra is klasszikusan a nők feladatai közé tartozik – derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet legfrissebb Étkezési szokások felméréséből.

Mindazonáltal a gasztronómiai kampányok sikerességét sejtetik az adatok, miszerint 2005-höz képest ma már lényegesen kisebb azoknak az aránya, akik soha nem étkeznek otthonukon kívül.

Csak a válaszadók alig ötöde nem tud főzni!
Magyarországon a megkérdezettek 57 százaléka – saját bevallása szerint – szívesen főz, és a válaszadók nem egészen egyötöde (19 százalék) nyilatkozott úgy, hogy nem tud főzni. Az adatok rámutatnak arra is, hogy a sütés-főzés – talán nem meglepő módon – a nők körében örvend nagyobb népszerűségnek: a hölgyek 83 százaléka, míg a férfiak 31 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szívesen főz.

Minden negyedik magyar szeret főzni
A kutatás eredményeinek tanúsága szerint minden negyedik magyar naponta, vagy majdnem minden nap a tűzhely mellé áll és maga készíti el ebédjét, vagy vacsoráját. A sütés-főzés elsősorban a nők napi feladatai közé tartozik: a hölgyek 46 százaléka, míg a férfiak 2 százaléka főz napi rendszerességgel.


Az otthoni főzéshez kapcsolódó egyéb feladatok – így a bevásárlás és mosogatás, melyet a válaszadók 20 százaléka, illetve 48 százaléka naponta végez – szintén a mindennapos házimunkák közé tartoznak és a felmérés szerint e feladatok elvégzése is túlnyomórészt a hölgyekre hárul (a nők 81 százaléka naponta mosogat, 31 százaléka pedig naponta intézi a bevásárlást).
Hol nem étkezik Ön soha? (az adatok a válaszok százalékos arányában kifejezve)

Az étkezéshez kapcsolódó házimunkák úgy spórolhatók meg legkönnyebben, ha otthonunkon kívül étkezünk. Ez azonban nem általános gyakorlat. A megkérdezettek 50 százaléka soha nem étkezik gyorsétteremben, 35 százaléka soha nem jár vendéglőbe vagy étterembe (ez az arány 2005-ben még 45 százalék volt) és 44 százalékuk soha nem élvezi a büfék kínálatát sem.

Bár a munkahelyi/iskolai étkezdék szolgáltatásait is csak viszonylag szűk kör veszi igénybe, a megkérdezettek 14 százaléka munkahelyi/iskolai étkezdében oldja meg a napi étkezését. Körükben legnagyobb arányt két csoport képvisel: egyrészt a 15-19 éves – középiskolás korú – korosztály, valamint a felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkező, egyedülálló, dolgozó férfiak.

A felmérést a GfK Hungária Piackutató Intézet végezte.


 
 
[558]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x