Többet tévézünk és internetezünk a válság alatt
Címlap / Őrület / Többet tévézünk és internetezünk a válság alatt

Többet tévézünk és internetezünk a válság alatt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-19

Európa-szerte és Magyarországon egyaránt több szabadidőt töltenek otthon az emberek tévézéssel és internetezéssel, mint a válság előtt - derül ki a UPC megbízásából a The Reputation Institute által készített kutatásból. 


Rendezvénynaptár
A reprezentatív felmérést 2009 októbere és decembere között végezték 11 ezer európai állampolgár bevonásával. A kutatás egyik fő megállapítása, hogy az európai tévénézők nagy része mára belefáradt a gazdasági világválsággal foglalkozó elemzések és műsorok folyamatos áradatába. Többségük arról is meg van győződve, hogy a szűnni nem akaró és túlzó tévés jelenlét súlyosbította a valós helyzetet.

A megkérdezettek jelentős része (Magyarországon például 61 százaléka) egyenesen úgy vélte, hogy meg kellene tiltani az olyan tévéműsorok sugárzását, amelyek a válságot megszenvedő embereket mutatnak be.


Ennek ellenére a felmérés szerint az emberek anyagi megfontolásokból csökkentették a házon kívül eltöltött szabadidő arányát, és inkább otthon maradnak. Drasztikusan visszaesett például a bárokra, éttermekre vagy utazásra fordított idő és pénz.

A magyarok szabadidejüket főként családjuk és barátaik körében, illetve a tévé és az internet előtt töltik. A magyar megkérdezettek csaknem fele vallotta azt, hogy a szabadidős tevékenységekre fordított összeg lefaragásával küzd a válság ellen. Ugyancsak a válaszadók fele mondta azt idehaza, hogy emiatt kevesebb lehetősége van szabadságra menni.

Az időráfordításban az internet mára felzárkózott a tévé mellé, a válságról szóló információk begyűjtésében pedig már első helyre sorolódott a web. Magyarországon a megkérdezettek 51 százaléka az internetet, 36 százaléka a televíziót, 7 százaléka az újságokat, 5 százaléka a rádiót említette elsődleges gazdaságihír-forrásként.
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1719 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x