Hulladékból emelnek templomot a skóciai Glasgowban
hirdetés
Címlap / Őrület / Hulladékból emelnek templomot a skóciai Glasgowban

Hulladékból emelnek templomot a skóciai Glasgowban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-30

Különleges módját választotta a hulladék újrahasznosításának a skóciai Glasgow város Milton nevű kerülete, ahol szemétből akarnak új templomot és közösségi házat építeni. 


Rendezvénynaptár
A helyi Colston Milton Parish Church által útjára indított kezdeményezés során négy tonna sörös doboz, tucatnyi fölöslegessé vált szállítókonténer, háromszáz ipari szállítólap és ötszáz használt gumiabroncs kezd "új életet" az épületek alkotóelemeiként. 

A beruházás első szakaszában egy energiatudatosságra ösztönző központot fognak kialakítani a kijelölt füves területen, ahol hajdanán bérház állt, ma már azonban leginkább illegális autóversenyekhez, illetve szemétlerakónak használják a helyiek. A két szállítókonténer alkotta épület egy kiállításnak ad majd otthont, ahol az újrahasznosításról szerezhetnek hasznos információkat a látogatók.

Christopher Rowe tiszteletes szerint a "nagy ötlet" abban rejlik, hogy olyan alapanyagokat használnak, amelyek nem csupán fölöslegesek, de megszabadulni is nehéz tőlük. "A gumiabroncsok például nem mehetnek a szeméttelepre, mert felmelegítenék azt. Ám ezt a tulajdonságukat könnyen hasznosíthatjuk a hőszigetelés során" - idézte a tiszteletest a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató internetes oldala.

Az épületek tervezésével megbízott Hannah Buss már hozzá is látott a tárolók átalakításához, és a szigeteléséhez használt fapanelek kivitelezéséhez. A kezdeményezés szellemiségéhez igazodva ezeket is kiselejtezett állványzatokból alakítják ki.

Az energiaközpont után a templom következik, és a további tervek között szerepel egy színház, egy kávézó, egy galéria és egy irodaház is.    

Mint azt a helyi környezetvédelmi miniszter, Richard Lochhead elmondta: "A legutóbbi adatok szerint a skót háztartások már most a szemetük mintegy 44 százalékát újrahasznosítják. A pozitív eredmények ellenére még környezet-tudatosabb életmódra bátorítja az embereket, hogy Skócia valóban a zéró pazarlás gazdasága legyen." 
 
[ 1301 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x