HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19
Címlap / Őrület / A kikában rendeltek a bohócdoktorok

A kikában rendeltek a bohócdoktorok

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány kétórás gyerekműsorát tekinthették meg december 18-án, szombaton a vásárlók a budaörsi kikában. 

 

A világszerte elismert és számos országban alkalmazott nevetésterápiát a nyolc évvel ezelőtt alakult Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány honosította meg Magyarországon. A képzett előadóművészekből álló, 25 fős csapat 10 gyermekkórházat látogat rendszeresen, hogy zenével, énekkel, zsonglőrködéssel, bűvésztrükkökkel és természetesen nevettetéssel oldja a beteg gyermekek szorongását.

Az utcaszínház jellegű, a gyerekek bevonására és játékos szórakoztatására épülő rendezvényen Prokopp Dóra, az Alapítvány kuratóriumának tagja, és kislánya is jelen volt.

A kika áruházlánc a nemzetközi gyakorlathoz híven hazánkban is évente több millió forinttal segíti az alapítvány működését. Képviseletükben Juhász Attila, a kika ügyvezető igazgatója vette át Dr. Ormai Gabriellától, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány elnökétől a gyémántfokozatú támogatónak járó oklevelet.

Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány működése

A nevetés csakugyan gyógyít
A gyermekorvosok jól tudják, hogy azoknak a súlyosan beteg gyerekeknek, akiket sikerül időről időre felvidítani, jobbak a gyógyulási esélyeik. Ennek oka többek között az, hogy a nevetés hatékonyan csökkenti a stresszt, s ezáltal olyan élettani folyamatokat indít el, melyek segítik a betegség legyőzését.

Mit tesz a Piros Orr Alapítvány?
A világ számos országában – például az USA-ban, Ausztriában, Németországban, Svédországban – már régóta alkalmazzák a „nevetésterápiát” a gyermekkórházakban: a kis betegeket bohócdoktorok látogatják és hangolják jókedvre. A nyolc éve működő alapítvány jelenleg 10 gyermekkórházba tud bohócdoktorokat küldeni. Kitűzött célja, hogy tevékenydségét minden egyes hazai kórházra kiterjessze és így a beteg gyerekek hozzájuthassanak a gyógyulásukat segítő vidámsághoz.

Kik a bohócdoktorok?
Képzett előadóművészek, akiket különleges feladatuk ellátására pszichológusok és gyermekorvosok készítenek fel. Heti rendszerességgel látogatják a gyermekosztályokat, és bohóctréfáik során zenélnek, énekelnek, zsonglőrködnek, bűvészkednek és természetesen beszélgetnek – így oldják a gyerekek szorongását.

A bohóc hatalma
A kórházakból, szülőktől gyakran érkeznek köszönőlevelek, elismerések. Az egyik kórház a következő sorokat küldte:
„Köszönjük szépen a Bohócdoktorokat, nem is tudom, kinél volt nagyobb sikerük: a gyerekeknél vagy a dolgozóknál. Mindenesetre a 8 éves, teljesen szótlan, mosolytalan, veseátültetett kisfiú visított a gyönyörűségtől.”

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány rendszere
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány 1998 óta közhasznú szervezet, melynek költségeit adományok fedezik. Az alapítvány szeretné Magyarország összes gyermekkórháza számára felajánlani tevékenységét. Költségvetése nyilvános és ellenőrizhető.


Számok és tények
A kezdetek: a magyarországi Piros Orr Alapítványt 1996-ban alapította az osztrák Rote Nasen. Az első néhány évben az alapítvány csak egyetlen kórházban képviseltette magát: a budapesti I. sz. Gyermekklinikkán. Tevékenységük fokozatosan terjeszkedett az elmúlt években további kórházakra.

Hol dolgoznak a bohócdoktorok?
Jelenleg az alábbi kórházakban:
• Budapesti I.sz. Gyermekklinika
• Madarász utcai Gyermekkórház
• Budai Gyermekkórház
• Bethesda Gyermekkórház
• Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet
• A győri Petz Aladár Megyei Kórház gyermekosztálya
• Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja
• Nemzetközi Pető Intézet
• Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekegészségügyi Központ, Miskolc
• Pécsi Gyermekklinika

- Jelenleg 25 bohócdoktor dolgozik az alapítványnál.

- Öt évvel ezelőtt 3 084 beteg gyereket látogattak meg a bohócdoktorok, tavaly 14 859-et, ez év ez év októberéig pedig már 17 ezret!

- A Magyar Gyermekorvosok Szövetsége 2002-ben az alapítványnak ítélte oda a Heim Pál emlékérmet, amit azok kaphatnak meg, akik kiemelkedően hozzájárulnak a gyermekegészségügy céljaihoz.

- Adományokat a Piros Orr Alapítvány következő bankszámlájára várja:
10918001-00000009-71700031

További információ:
Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány
1051 Budapest, Zrínyi u. 14, I. em. 7.
Telefon & fax: (1) 302-4452
E-mail: pirosorr@axelero.hu • Honlap: www.pirosorr.hu
Adószám: 18090628-2-41
Bankszámlaszám: HVB 10900011-00000009-71700000

Kika - Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány együttműködése
A kika ebben az évben is támogatja a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt, különböző adományokkal, amivel hozzásegíti az alapítványt a működéséhez. Ez Magyarországon egy egyedi dolog, mely Ausztriából indult (az osztrák kika is hosszú évek óta ugyanúgy támogatja a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt) és amióta a kika magyarországi piacon jelen van, azóta létezik ez a nemzetközi szintű együttműködés.

A kika áruházakban idén is minden vásárló talál egy különleges tárgyat, egy kedves szivacs bohócorrot. Ha ezt 200 Ft-ért megvásárolja, a vételárat teljes egészében a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány kapja.

 
 
[1680]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x