Az erőszaktól szenvedő nőkért táncolnak
hirdetés
Címlap / Őrület / Az erőszaktól szenvedő nőkért táncolnak

Az erőszaktól szenvedő nőkért táncolnak

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-29

A One Billion Rising elnevezésű világkampány keretében február 14-én számos nőszervezet, egyesület és a hozzájuk csatlakozók világszerte óriási közös tánc keretében fejezik ki tiltakozásukat és felháborodásukat a nők elleni erőszak miatt. Magyarországon számos nagyvárosban és a fővárosban is megrendezik az eseményt. 


Rendezvénynaptár
Az egész világon átívelő programot Eve Ensler írónő, a Vagina monológok című mű szerzője indította útjára. A szerző arra kéri a bántalmazott nőket és a velük együtt érzőket, hogy lázadjanak fel és az összefogás és tiltakozás jeleként táncoljanak az erőszak megszüntetéséért - fogalmaz a One Billion Rising Budapest közleménye. 
 
Magyarországon a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és tagszervezetei, nőszervezetek, aktivisták és magánszemélyek szervezésében és részvételével valósul meg a One Billion Rising Budapest esemény, amelyhez. Többek közt Bozsik Yvette táncművész, Kulka János színmuvész és Kepes András újságíró videóban fogalmazták meg az eseményt támogató üzeneteiket.
 
A szervezők arra kérnek mindenkit, aki egyetért a program célkituzésével, csatlakozzon a tánchoz, amelyet Budapesten február 14-én 15 órakor tartanak a Mammut 2 Bevásárló- és Szórakoztató Központ földszintjén, vagy csatlakozzon a pécsi, veszprémi, edelényi, zalaszentgróti vagy gödölloi programhoz. A tánchoz a szervezők előzetesen próbákat tartanak, amelyek időpontjai az esemény Facebook-oldalán lesznek elérhetok az egyéb tudnivalók mellett. 
https://www.facebook.com/pages/Onebillionrising-Budapest/386519391435246?ref=ts&fref=ts
 
Akik nem tudnak részt venni a központi rendezvények valamelyikén, bárhol táncolhatnak: utcán, munkahelyen, iskolában vagy villamoson. Táncukról készítsenek videót és küldjék el az esemény Facebook-oldalára - kérték a szervezők.
 
Egyúttal felszólították a magyar kormányt, hogy az állam felelősségét elismerve Magyarország csatlakozzon a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak megelőzéséről és hatékony kezeléséről szóló isztambuli egyezményhez. 
 
[ 1274 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x