Élőlánc a parlament körül
hirdetés
Címlap / Őrület / Élőlánc a parlament körül

Élőlánc a parlament körül

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-22

GMO-kampányunk lezárásaként január 28-án 11 órára élőláncot szervezünk az ország háza köré. Így kívánjuk nyomatékosítani  

 

Rendezvénynaptár
Élőlánc a parlament körül
GMO-kampányunk lezárásaként január 28-án 11 órára élőláncot szervezünk az ország háza köré. Így kívánjuk nyomatékosítani azt a követelésünket, hogy az Országgyűlés megfelelő törvényi szabályozással hosszú távra biztosítsa Magyarország GMO-mentességét.
Ahhoz, hogy a Parlament körül körbeérjen az élőlánc, sok emberre van szükség. Ezért kérünk mindenkit, aki a kampány során megfogalmazottakkal egyetért, jöjjön el, és kapcsolódjon be a láncba. Minden láncszem sokat ér. Szeretettel várjuk a családot, a barátokat, a rokonságot és a szomszédságot is.
A 28-i élőlánccal kapcsolatos valamennyi dokumentumunk hozzáférhető honlapunkon. Kérjük, hogy aki teheti, töltse le és továbbítsa, nyomtassa és terjessze a szórólapot és a felhívást, hiszen a génmentes élelmiszerek ügye mindannyiunké. Ha egyszer az országban megjelennek a génmódosított vetőmagvak, már nem választhatunk.
A rendezvény forgatókönyve:
10.45-tõl: gyülekező – reményeink szerint napsütésben, zeneszó mellett, sok-sok szóró- és szakmai anyag társaságában
11.15-tõl: két rövid, ámde sokatmondó beszéd
11.30-tól: összekapcsolódik az élőlánc
12.00: a kampányban megfogalmazott és ezrek által aláírt levelet az Élőlánc képviselői beviszik a Parlamentbe, illetve a Miniszterelnöki Hivatalba
12.15-tõl: egy szép közös élménnyel és néhány kézfogással gazdagabban mindenki hazatér kellemesen felfűtött lakásába
MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

Köszönettel várjuk azok jelentkezését, akik a Kossuth téri élõlánc szervezésében, előkészítésében és lebonyolításában szívesen segítenének.

Az aláírásokat gyűjtő barátainkat kérjük, hogy az íveket (az aláírásgyűjtést végző lap alji aláírásával) folyamatosan juttassák el irodánk címére: 1094 Budapest, Tompa u. 10. VI. 1.

Nem akarunk gépmanipulált élelmiszereket!

Mi a genetikailag módosított szervezet?
A géntechnológia lényege, hogy a haszonélőlények szervezetébe egy másik élőlényből származó gént juttatnak be. A beavatkozás célja lehet pl. rovarölő mérget termelő kukorica előállítása. Az eljárást a mezőgazdaságban termesztett növények, tenyésztett állatok előállítása mellett használják a gyógyszerkutatásban, a műanyagok előállításánál is. Az e technológiával létrehozott lények a genetikailag módosított szervezetek. Jó ez nekünk?

Honnan jön?
A GMO környezetre, az ember és a haszonállatok egészségére gyakorolt hatásáról alig tudunk valamit. Ennek ellenére már nagy mennyiségben termesztenek ilyen növényeket első sorban az amerikai kontinensen. Az amerikai szója, kukorica jelentős része már génmódosított. GM).

Miért veszélyes az egymás mellet termesztés?
Ha hagyományos vagy bio-növények mellett gén módosított növényeket termesztenek, akkor az előbbiek is GM-szennyezetté válnak. A szél 5-6 kilométerre, a méhek 3 kilométerre is elviszik a GM növények pollenjét. Ettől fogva választási lehetőségünk sincs, a folyamat visszafordíthatatlan. Annak az országnak a gazdasága, amelyben a GM-növényeket nagy területen kezdik termeszteni, könnyen elvesztheti korábbi piacait. Ökológiai rendszere súlyosan károsodhat.

Előny a termelőnél?
A GM-növényeket azért hozták létre, hogy a mezőgazdasági termesztést egyszerűbbé, olcsóbbá tegyék kevesebb vegyszert használjanak. A gyakorlatban azonban úgy tűnik, hogy ezek termesztése nyomán több veszélyes anyag kerül a környezetbe és az élelmiszerekbe, mint a ma elterjedt módszerekkel. Az élővilág változatosságát radikálisan csökkenti a technológia. A termelők kiszolgáltatottakká válnak a génmódosított vetőmagokat és a hozzá való alapanyagokat gyártó biotechnológiai, vegyipari óriáscégekkel szemben. Hiszen szinte minden termelési alapanyagot egyetlen cégtől szereznek be, amely tetszés szerint alakíthatja az árakat. A gazda mozgásterét csökkenti, hogy ő (vagy szomszédja) elkezdte a GM-termékek termelését, utána nem termelhet génszennyezés mentes terméket, vagy legalábbis nemigen hiszik el, hogy az ő terménye nem génszennyezett.

Előny a fogyasztónál?
A génmódosított termékekkel végzett állatkísérletek eredményei azt mutatják, hogy magasabbrendű élőlényekben kóroselváltozást eredményezhet az ilyen táplálék fogyasztása. Az emberi szervezetre gyakorolt hatásáról még semmit se tudunk. Nekünk csak a kockázat marad. Már azt se tudjuk, mit tesznek a tányérunkra, s amit megeszünk, gyermekeinkben milyen elváltozást okozhat. Nem véletlen, hogy semmit se reklámoznak így: „ Új! Génmódosított összetevőkkel!” Az Európai Unióban a lakosság 70%-a elutasítja az ilyen termékek fogyasztását.

Mi a helyzet az Európai Unióban-ban?
Árusítani szabad.
Az EU-ban 17 génmódosított vetőmagfajta árusítása engedélyezett. Az árun fel kell tüntetni, ha módosított anyagot tartalmaz, vagy a génmódosított állattól származik a termék.

A tagállamok megtilthatják a termesztést!!!
Magyarország egyelőre GM-mentes ország!
Hazánk az Európai Unió tagjaként nem (teljesen) önállóan határozza meg, hogy beengedi-e a mezőgazdaságba és az élelmiszerek polcaira a génmódosított növényeket és élelmiszereket. A termesztésre ideiglenes tilalom (moratórium) van érvényben nálunk. Ezt addig tarthatjuk fenn, ameddig nem születik új jogszabály, illetve amíg a hazánkra végzett vizsgálatok nem mutatják ki, hogy a GM-növények emberre, állatra, ökológiai rendszerre nem jelentenek veszélyt.

Magyarországnak védekeznie kell a GM-lobbi ellen!
Két lehetőség van a védekezésre.
1. Ha az egymás mellett termesztést szabályozó jogi rendelkezés olyan szigorú, hogy technikailag kizárja a GM-növények termesztését.
2. A helyi önkormányzatok többsége GM-mentes övezetnek nyilvánítja magát és saját területén megtiltja a génmódosított növények termesztését.

Mit lehet tenni, hogy Magyarország ne váljon génszennyezett országgá?
Terjesztési tilalmat kell fenntartanunk, s azt ki kell terjeszteni minden növényre, melyről nem bizonyítható, hogy nem káros bármilyen élőlényre.

Az országgyűlés elé csak olyan törvény kerüljön, amely kizárja hogy a génmódosított növények elterjedjenek.

A FENTI CÉLOKÉRT ALÁÍRÁSGYŰJTÉSBE KEZDÜNK, KÉRJÜK, TÁMOGASSA ÖN IS!
Nem akarunk génmanipulált élelmiszereket!

ALÁÍRÁSGYŰJTŐ ÍV
Alulírottak, kérjük a Magyar Köztársaság Kormányát, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a génmódosított növények hazai termesztésére vonatkozó tilalom fennmaradjon mindaddig, amíg független és alapos vizsgálatok be nem bizonyítják, hogy a Magyarországon termesztésbe vonni kívánt fajták az egészségre (haszonállatok és ember) továbbá hazánk – a Pannon ökorégió élővilágára nem jelent kockázatot. Ha az Európai Unió újabb génmódosított növényfajták köztermelését jóváhagyja, intézkedjen arról, hogy ezekre is termesztési tilalom (moratórium) lépjen életbe hazánkban.

Kérjük az Országgyűlést, biztosítsa azt, hogy Magyarországon a jövőben se lehessen génmódosított szervezeteket termeszteni, annak érdekében, hogy a magyar mezőgazdaság hosszú távú versenyképességét és hazánk egyedülálló természeti értékeit megőrizhessük. 
 
[ 813 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x