Magyar Lovasterápia Szövetség
Címlap / Őrület / Magyar Lovasterápia Szövetség

Magyar Lovasterápia Szövetség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-29

A Magyar Lovasterápia Szövetség Díjlovasversenye és Fogyatékosok Lovasversenye, Nemzetközi Díjlovasverseny CDI és Nemzeti Díjlovasverseny CDN 

Helyszín: Fót, az NGYSZ Lovasterápiás Központja,
a Károlyi István Gyermekközpont területén
Időpont: 2006. szeptember 15-17.

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2006. szeptember 15-17-én szervezi meg Díjlovasversenyét (FEI CDI***, CDN) és a Fogyatékosok Lovasversenyét Fóton.

Immár második alkalommal kerül megrendezésre egyidejűleg a Díjlovasverseny és a Fogyatékosok Lovasversenye az NGYSZ Fóti Központjában.


A tavalyi évhez képest újdonság, hogy idén nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovasverseny, melyre számos országból érkezett nevezés. A háromnapos díjlovasversenyen a következő versenyszámok kerülnek megrendezésre: nemzeti kategóriában (CDN) könnyű osztályos feladatok (L9, L10), középosztályú feladatok (M8 M9), míg a nemzetközi kategóriában (FEI CDI***) a Szent György-díj, az OTP Nagydíj, az Intermediaire I., az OTP Nagydíj Special, az Intermediaire I. Kűr, valamint a Nagydíj Kűr.

A fogyatékosok kétnapos lovasversenyén, szeptember 16-án, szombaton lesz önálló lovaglás ügyességi pályán hiperaktív, tanulásban, illetve értelmileg akadályozott gyermekek számára. A Jámbor Vilmos Emlékverseny keretében csapatversenyt szervezünk, melyen a versenyzőknek vezetett lovon különböző ügyességi feladatokat kell majd végrehajtani. Szeptember 17-én, vasárnap kerül megrendezésre a gyógypedagógiai voltizsálás hiperaktív, tanulásban, illetve értelmileg akadályozott gyermekek számára. Ugyanezen a napon rendezik a látássérült gyerekek versenyszámát, az ügyességi feladatokat vezetett lovon. Egy meglepetés szám is lesz az idei versenyen, melyen az egészséges és a fogyatékos lovasok együtt indulhatnak, amivel szintén szeretnénk hangsúlyozni az ”együtt-versenyzés”, az egymás segítésének fontosságát.

A rendezvény célja egyrészt a sérült gyermekek és fiatalok számára versenyzési lehetőség megteremtése, valamint a lovasterápia, mint kiegészítő terápiás eljárás népszerűsítése és a benne rejlő fejlesztési lehetőségek bemutatása. A további cél az, hogy az egészséges és a gyógypedagógiai lovaglásban résztvevő versenyzők együtt, párhuzamosan tudjanak versenyezni.

A Nemzetközi Díjlovasverseny összdíjazása 5500 euró, vagyis körülbelül 1 500 000 Ft, a Nemzeti Versenyé fél millió forint. A Fogyatékosok Lovasversenyén tudatosan magasabb a díjazás: 2 350 000 Ft.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápia Szövetség a pénzdíj segítségével szeretné támogatni a lovasterápiás versenyen sikeresen szereplő csapatokat, az őket felkészítő egyesületeket, iskolákat, alapítványokat, továbbá szeretne hozzájárulni a díjlovaglás népszerűsítéséhez. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közismert tagjai és vezetői személyes jelenlétükkel is kihangsúlyozzák a rendezvény társadalmi fontosságát.

A program további érdekessége szeptember 16-án, szombat este Malek Andrea és barátai koncertje az erdőben.

A rendezvény fő támogatója az OTP Bank Nyrt. A Bank az elmúlt évhez hasonlóan az idei évben is a kezdeményezés mellé állt, mert támogatási filozófiájával összhangban - az esélyteremtés jegyében - különösen nagy hangsúlyt fektet olyan szervezetek, események támogatására, amelyek célja a sérült, fogyatékkal élő gyermekek és emberek életkörülményeinek, életesélyeinek javítása.

A Fogyatékos Lovasok Versenyén a Magyar Lovasterápia Szövetség számos tagja vesz részt önkéntes segítőként és szervezőként, a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében. A versenyre mintegy 80 sérült gyermeket várunk kísérőikkel együtt, a Díjlovasversenyre is közel 70 indulót. 25 ország nemzeti lovasszövetségéhez jutattuk el a verseny kiírását, reményeink szerint a hazai versenyzők mellett számos külföldi lovas vesz részt majd a rendezvényen.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 573 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x