Országúton két keréken
hirdetés
Címlap / Otthon / Országúton két keréken

Országúton két keréken

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-19

Mindig bukósisakkal kerékpározzunk, de nem csak a szabály miatt, főleg saját testi épségünkért. Sok hobbikerékpáros teker inkább főútvonalakon, mint kemény hegyi terepen. Ennek persze több oka is van: akadnak, akik testi épségükre vigyáznak, s sokan vannak, akik egyszerűen ebben a sportban találták meg a számukra legideálisabb kikapcsolódási formát.  

 

Rendezvénynaptár
Mindig bukósisakkal kerékpározzunk, de nem csak a szabály miatt, főleg saját testi épségünkért. Sok hobbikerékpáros teker inkább főútvonalakon, mint kemény hegyi terepen. Ennek persze több oka is van: akadnak, akik kerékpárjukat féltik, akadnak, akik testi épségükre vigyáznak, s sokan vannak, akik egyszerűen ebben a sportban találták meg a számukra legideálisabb kikapcsolódási formát. A versenyszervezők persze gondolnak a lelkes amatőrökre, akiknek egyre több barátságos kihívást szerveznek.

Országúti versenyeken általában bármilyen kerékpár használható. Viszonylag kevés, s könnyen teljesíthető feltételnek kell megfelelniük a gépeknek.

A versenyzők nem állhatnak rajthoz olyan kerékpárokkal, melyeket nem kizárólag emberi erő hajt, ugyanakkor a gépeknek nem lehetnek áramvonalazása, s nem léphetnek túl egy meghatározott méretet. Sík terepen ajánlatos nagy első fogaskerék használata, mert így a versenyző minden körbehajtással nagyobb távolságot tesz meg a nagyobb áttétellel.

Ami az öltözetet illeti, itt sem túl bonyolult a szabályrendszer. A versenyzőknek olyan öltözetet kell viselniük, mely a nyakuktól a térdükig fedi, védi testüket. A mez általában egy ujjas trikóból és egy rövidnadrágból áll, de léteznek egybeszabott versenyöltözékek is. Természetesen, klubtagok számára kötelező a klubszínek használata.

Hogy kesztyűt, zoknit viselnek-e a versenyzők, azt maguk döntik el. Sokat segíthet a védőszemüveg is, ami csak a törhetetlen anyagból készülhet. A versenyeken a bukósisak használata minden esetben kötelező. Ez azonban nem csupán a szabályzat miatt fontos! Kevesen tudják, hogy míg az emberi haj nem, addig a műanyag sisak minden felületen csúszik, így nagyobb védelmet nyújt a gerincnek is. Az öltözet nélkülözhetetlen része még a cipőtalphoz erősített stopli.

Forrás: www.mozduljvelunk.hu


 
 
[ 814 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x