Gyilkos cipő?! - A véleménynyilvánítás új formája
hirdetés
Címlap / Psziché / Gyilkos cipő?! - A véleménynyilvánítás új formája

Gyilkos cipő?! - A véleménynyilvánítás új formája

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Meglehet, hogy Kadhafi házában, ha a hozománya tizenötmillió dollár. Ha pedig még válogatni is lehet a gazdag menyasszonyok között, akkor lehet, hogy megér egy bordatörést a török cipő. Versengenek a cipőért mind a vásárlók, mind a cipőgyárak. A szaúd-arábiai Mohammad Makhafa ugyancsak tizenötmillió dollárt ajánlott fel a cipőért, ami megcélozta Busht a búcsúbeszéd közben. De azért nekem tetszett az elnök is, meglátszik, hogy valamikor játszott a helyi labdacsapatban, mert úgy hajolt félre a repülő cipő elől, mintha kidobóst játszottak volna. 

 

Rendezvénynaptár

Mundatar nem sokat aludt a rideg priccsen. Korán ébresztették.

  • Indulj. Szerencséd van, szabadlábon mehetsz a bíró elé. Kadhafi kifizette a tízmilliót érted, de azt üzente, azonnal menj a házába, így ahogy vagy koszosan, törött bordáiddal. Az orvosról majd ő gondoskodik.

A milliárdos kocsija várta az újságírót a börtön kapujában. Odáig elcsoszogott, mint aki nem is tudja, hol van ebben a pillanatba. Az imént még koszos cella, priccs, törött bordák, betört fej, most meg luxusautóban ül. A sofőr nem mond semmit, csak megáll egy palota bejáratánál. Nyílik az automata kapu, a sofőr tiszteleg a kapusnak, áthajtanak a hatalmas parkon, s a palota kapujában három egyenruhás férfi segíti ki a kocsiból, majd nagyrészt a karjukon viszik fel a fogadó terembe, ott egy kanapéra fektetik óvatosan, s megállnak a kanapé mögött. 

A sejk
Lassan indul le a lépcsőn, minden lépés időtlen várakozás a betört fejű újságírónak. A lépcső másik oldalán krémszínű selyem nadrágkosztümben a sejk lánya lépked. Ettől még egy igazi halott is feléledne, Mundatar is kíváncsian szétnéz.

Köröskörül kertre nyíló földig érő ablakok, a kertben színpompás virágok, csörgedező patak, zengő madarak. A terem falai olyan finoman csiszolt márványból készültek, hogy az ember tükörként látja magát benne. Mundatar elég ijesztő ellentétben látja magát a selyem, márvány környezetben. Véres kötés a fején a gumibotok nyomától, alig kap levegőt, mert a biztonságiak szétrúgták a mellkasát, ruhája piszkos, a földön húzták végig, mezítláb van, hiszen a cipője…, nos éppen a cipője az, ami tanúskodni fog ellene. Ettől aztán mosolyogva néz fel az elegáns sejkre, aki leül vele eszemben.
 Az ápolónő

  • Fiam – szól a sejk -, amit tettél, azzal örökre beírtad a nevedet a hősök közé. Jelenleg a muszlimok közt dicsőséges a neved, Allah áldjon meg, szent az ő neve mindörökké. Nem kérdezem most, mire lenne szükséged, mert látom. Orvos jön, s ápolóként melléd adom legnagyobb lányomat holnap reggelig. Fürödj meg, öltözz fel tiszta hálóruhába, adj hálát Allahnak, - szent az ő neve - hogy élve megmenekültél, s pihenj holnapig fenn a vendégszobában. Bármire szükséged lesz, szólj csak Badur nevű leányomnak, ő segíteni fog. Nincs annál jobb orvosság férfiember számára, mintha egy hölgy lesi az óhajait. Meglásd, hamarosan egészséges leszel. 

Ha pedig meggyógyultál, megismerheted száz leányomat, s választhatsz közülük feleséget magadnak tetszésed szerint. A hozományról én gondoskodom.

HarmoNet tipp: Núbiai hercegnők titka >>

A lány eddig a palotájában álmodott. Álmodott egy hősről, egy hercegről, vagy egy egyszerű közkatonáról, aki képes lesz meghúzni a ravaszt a hősködő elnök irányába. Persze, az elnök közelében megmotoznak mindenkit. Milyen varázsnyilat lehetne találni, amit nem fedne fel a biztonságiak lámpája?

Badur Londonban tanult, bejárta Európát, levelezett franciául, angolul, de tamil nyelven is. Nehezen tért vissza Irakba, hozzászokott a nyílt fiatalok társaságához, itthon inkább csak lányok voltak a közelében. Ezért ábrándozott olyan felvilágosodott muszlim férfiról, aki mellett majd saját maga is aktívan dolgozhat hazájáért. 

Az Ezeregy éjszaka tündérhercegnője most valódi hőst vehet férjül. A többi újságíró pedig csodálkozhat, hogy ilyen egyszerű ötlet nem jutott eszükbe, hogy milliomosok legyenek. Csak egy cipő… Igaz, azóta London, Isztambul, Bagdad utcái tele vannak cipővel, dobálják a cipőket a tüntetők. „Ha neked kettő van, adj abból egyet annak, akinek egy sincs” – tanítja a Korán. Most jut mindenkinek. A hercegnők száz pár cipőjét hordhatják a koldusasszonyok. Eddig is megtehették volna a hercegnők, hogy az utcára dobják az egyszer használt cipőjüket, ezzel engedelmeskednek a Korán előírásainak, csak nem tudták, hogyan kell egy cipőt vagy ruhát valakinek odaadni úgy, hogy ne sértsék meg. Most kiderült: ki kell dobni az utcára, majd elviszi valaki. Magyarországon ezt mindig is tudták: le kell tenni a szemétláda mellé, rögtön akad gazdája. 
 Az újságíró

Muntazír az-Zaidi egyszerű újságíró, aki pontosan megtanulta, hogyan kell viselkedni politikai körökben. Már az első cikkeinél figyelmeztették, hogy ne a saját véleményét írja meg, azt írja, amit elvárnak tőle. Nincs Bagdadban olyan ember, aki ne gyűlölné Amerikát, de nem lehet szembeszállni a világ legnagyobb hatalmával. Sőt a legnagyobb üzletek is innen jönnek. És Muntazír írt, nem provokált, de gyűlt a szívében a harag: minden lerombolt mecset, iskola után elképzelte éjszakánként hogyan ereszt golyót annak a fejébe, aki „demokráciát” akart hozni egy idegen világból. Aztán levette a cipőjét, mert úgy érezte, belefullad a lába a cipőbe, amikor ennek a vigyorgó bohócnak a bazsalygását látja. És a cipő magától elrepült. Aztán a másik is. A szép isztambuli cipő, amit nem fog visszakapni, és ami meghajlásra kényszerítette az elnököt.

HarmoNet tipp: Veszélyes helyek a Földön! 10 ország, ahová inkább ne tedd be a lábad (sokkoló képekkel!) >>

„Üssétek egymást! Mi pedig uralkodunk, mint egykor a római arénában a gladiátorok életével szórakozó arisztokraták” – mulatott az elnök, és Muntazírt saját honfitársai teperték a földre. A biztonságiak leteperték, de a sejk és leánya időben kiemelték a súlyos büntetés alól, s megfelelő pénzösszeg ellenében már a bűne sem olyan súlyos, mintha közember lenne.

Érdemes egy embernek szembeszállni a világ leghatalmasabb uralkodójával?
Néha igen, legtöbbször nem. A mesékben és a csodákban még az is jól sülhet ki.

Dobosy Ildikó
 


 
 
[ 1714 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x