Milliárdos sikkasztásért körözik a brunei szultán öccsét!...
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Milliárdos sikkasztásért körözik a brunei szultán öccsét!

Milliárdos sikkasztásért körözik a brunei szultán öccsét!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-26

Saját testvére jelentette fel, mert 8 milliárd fontot sikkasztott. Elfogató parancsot adtak ki Jefri Bolkiah ellen. 

A brunei herceget saját bátyja, Haji Hassanal Bolkiah szultán jelentette fel a brit hatóságoknál, miután öccse 8 milliárd fontot sikkasztott az államkasszából. Jefri azóta szökésben van, Párizsban rejtőzködik egyelőre ismeretlen helyen.

Brunei uralkodója a világ egyik leggazdagabb embere. Szultánságát amolyan „családi vállalkozás” keretein belül üzemelteti, öccse a pénzügyminiszteri posztot kapta meg, aki ettől kezdve azt gondolta, hogy „az állam én vagyok”. Jefri herceg, aki addig sem élt éppen szerény körülmények közt, elképesztő költekezésbe kezdett, és hercegi jövedelme kevés lévén, az államkincstárt csapolta meg, csekély 8 milliárd fontnyi összeggel. A kicsapongó életmódot folytató herceg olyan pazarló költekezésbe kezdett, amihez hasonló még nem volt a történelemben. Pár év alatt az egész szultánságot a csőd szélére sodorta. Ekkor elégelte meg a szultán, Haji Hassanal Bolkiah öccse tékozlását, és feljelentette sikkasztásért, csalásért.

HarmoNet tipp: Ismét botrány a világ élsportolói között! >>

Jefri herceg berezelt, hiszen pontosan tudta, hogy a feljelentés jogos, és 2000-ben peren kívül megegyezett bátyjával, hogy visszafizeti a nem kis összeget, ami valószínűleg jóval kevesebb, mint a ténylegesen elherdált vagyon, de a szultán igyekszik nagylelkűen bánni testvérével. A herceg törleszteni kezd, eladja 2000(!) darabot számláló luxusautó gyűjteményét, tucatnyi jachtját, magánrepülőit, és mintegy 5 milliárdot fizet vissza az államkincstárba. Ekkor azonban meggondolja magát, és a fennmaradó tartozást nem hajlandó visszaadni. A két testvér nem tud megegyezni, és a szultán ismét a brit bírósághoz fordul.

Jelenleg Jefri herceg szökésben van, mivel nem volt hajlandó a bírósági tárgyaláson megjeleni. Párizsba repült, és ott bujkál. Az 53 éves „tékozló fiú” ellen elfogató parancsot adtak ki, és elrendelték az előzetes letartóztatást is. Amennyiben nem tud, vagy nem hajlandó fizetni, a bíróság akár elkobozhatja mesés vagyonának maradékát is, ami nem csekély: különleges ékszergyűjtemény és rengeteg luxusingatlan van még Jefri herceg birtokában. 
 
 
 
[ 3215 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x