Jolienál botrány, Spearsnél gyerekpornó - lehet-e címlapra...
Címlap / Showbiznisz / Jolienál botrány, Spearsnél gyerekpornó - lehet-e címlapra tenni szoptatós képet?

Jolienál botrány, Spearsnél gyerekpornó - lehet-e címlapra tenni szoptatós képet?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

A világ legtermészetesebb dolga. Egy édesanya szoptatja a kisbabáját. Mégis, egy ilyen fotó nagyobb felháborodást vált ki, mint a pusztán üzleti célú meztelen fotók. Vajon tényleg botrányos dolog nyíltan ábrázolni a szoptatást, vagy az emberek álszemérmessége és irigysége még a valódi pornót is inkább elfogadja, mint a szent és gyönyörűséges anya-gyermek kapcsolatot? 

Már előre botránytól hangos a világ, amikor napvilágot látott Angelina Jolie legújabb címlapfotója, a W magazin készülő novemberi számának részére. A képen a színésznő fedetlen melléért egy aprócska kéz nyúl, nyíltan ábrázolva ezzel a legintimebb és legtermészetesebb anya-gyermek kapcsolatot, a szoptatást. Már a lap hivatalos megjelenése előtt óriási a felzúdulás, a szemérmes – vagy inkább álszemérmes? – közönség botrányosnak tartja, hogy egy címlapfotón a szoptatást ábrázolják.


Vajon miért baj ez? Hiszen a címlapokon igen gyakoriak az olyan képek, amelyek jóval többet mutatnak meg a női vagy férfi testből, és ezek legtöbbje csupán üzleti célú meztelen fotó, bármilyen egyéb tartalom nélkül. A jónép mégsem emeli fel hangját ezek láttán, hanem rohan az újságoshoz. Ellenben ha egy természetes, intim, ám mindennapi jelenet kerül közszemlére, még a legízlésesebb fotó láttán is felháborodnak az emberek. Persze nem mindenki, szerencsére. A természetes táplálást hirdető szervezetek kifejezetten örülnek, hogy egy ilyen címlap felhívja a figyelmet a szoptatás fontosságára, hiszen a babának és a mamának is ez a legjobb – nem véletlenül alkotta meg így a természet vagy a Jóisten. 

HarmoNet tipp: Botrányos címlapfotó >>

Az ellenzők és az éltetők nem először csapnak össze ilyen témájú képek miatt. Legutóbb a fiatalabb Spears lány fotói miatt tört ki a botrány, Jamie-Lynn szoptatós képei simán gyerekpornónak minősítették, amiben annyi igazság van, hogy a lány még kiskorú, és a képeket ellopták, engedély nélkül tették közzé. Azért talán a pornó kifejezés erős egy kicsit, hiszen korántsem szexuális aktusról van szó – vagy bármi ehhez hasonlóról – hanem egy csodálatos kapcsolatról az édesanya és kisgyermeke között. Ez még akkor sem pornó, ha nem tartozik kívülállókra, és ha egy kiskorú lány szülni tud, vajon miért botrányos, ha szoptatni is képes?

Érdekes, hogy egy felmérés alapján, amelyet a Babytalk magazin készített egy szoptatós címlapfotó kapcsán, kiderült, hogy 4000 megkérdezettből 1000 nem találta helyénvalónak a képet. Az emberek negyede szerint egyáltalán nem való nyilvánosság elé semmi, ami a szoptatással kapcsolatos – legalábbis, ami a képi ábrázolást illeti. Azért ez elgondolkodtató, főleg, ha belegondolunk, hogy manapság szinte már nincs olyan téma, ami tabu lenne, és ne láthatnánk az újságokban – akár címlapon is. Vajon miért a szoptatás az utolsó ilyen „rejtegetni való” dolog, amiről az emberek még mindig nem szívesen beszélnek, és főleg nem szívesen látnak? Egyszer érdekes lenne ennek is utána járni, addig marad Angelina Jolie, a bevállalós, és marad a botrány. Vagy lehet, hogy a Pitt-Jolie család ezen a képen is milliókat keresett?

HarmoNet tipp: Eladó a bébi! Ki ad többet érte? - Sztárok versenye, ami etikátlan és visszataszító >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5869 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x