Vaclav Havel újra talpra áll!
Címlap / Showbiznisz / Vaclav Havel újra talpra áll!

Vaclav Havel újra talpra áll!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-18

A január 12. óta súlyos légzőszervi panaszokkal kezelt Vaclav Havel volt cseh elnök állapota tovább javult, az orvosok szerdán döntenek arról, mikor hagyhatja el a kórházat. 

 

"Az orvosok azt fontolgatják, hogy talán már ezen a héten hazamehet. Bővebb információ szerdán várható" - nyilatkozta a Prága-Motol kórház szóvivője, Eva Jurinova. A szóvivő elmondta, hogy Havelt továbbra is az intenzív osztályon ápolják, de a nap legnagyobb részében lélegeztető gép nélkül lélegzik, és az orvosok egyre intenzívebb légzési és motoros rehabilitációt végeznek.

"Havel úr már lassú sétára is képes az osztályon"
- mondta Jurinova, de a látogatást továbbra is korlátozzák, részben a rettegett influenzajárvány miatt, bár ez nem befolyásolja Havel esetleges kiengedését a kórházból.

A 72 éves volt államfő két héttel ezelőtt esett át egy műtéten tüdőgyulladás miatt, miután súlyos légzési és nyelési panaszokkal kórházba szállították.

A Csehszlovákiában a kommunista diktatúrát megbuktató 1989-es bársonyos forradalom hőse többek között azért szenved egészségügyi panaszoktól, mert ellenálló tevékenységéért öt évet kellett eltöltenie a kommunista börtönökben. 1996-ban Havel tüdejének egy részét el kellett távolítani, miután rákot mutattak ki benne. A hajdani láncdohányos ismétlődő tüdő- és szívpanaszoktól is szenvedett.

A színdarabíróként is ismert Havelt 1989-ben választották meg Csehszlovákia elnökének, majd 1993-ban az újonnan megalakult Cseh Köztársaság elnöke lett, és erről a tisztségről tíz évvel később köszönt le.

Medipress
 
 
[ 606 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x