Esztergályos Cecília: a színész mindig kiszolgáltatott!
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Esztergályos Cecília: a színész mindig kiszolgáltatott!

Esztergályos Cecília: a színész mindig kiszolgáltatott!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-21

A Jászai Mari-díjas színésznővel, akire talán legtöbben a Família Kft Ágicájaként emlékeznek, a színész-szakma jelenlegi helyzetéről beszélgettünk, és bizony a piszkos anyagiakat sem kerülgettük.  

"Jelen pillanatban játszom egy darabban – a Mici néni két életében – a József Attila Színházban, a Karinthy Színházban a Bermuda-háromszögben, az Éles Színben a Társasjáték New Yorkban, illetve az Esztergályos Cecília Színház is elindult, ahol két darabban vagyok látható" – meséli a színésznő, aki ugyan nem panaszkodik, de bevallja: korábban sokkal több szerephez jutott, hiszen a hatvanas évektől kezdve évtizedekig tévé- és játékfilmeket egyaránt forgatott a színház mellett.

"Sokkal nehezebb ma megélni, mint régen, mert nincs státuszom. Státuszban az ember kap egy havi gázsit, és mellette van a nyugdíj, a fellépti díj, most pedig csak a fellépti díj van – tehát arra kell törekednem, hogy minél több fellépésem legyen. Jelenleg van egy bizonyos mag, körülbelül 10-15 színész, akik nagyon jól keresnek, a többiek keresnek, és nagyon sokan nem keresnek. Tehát nagyon szelektált a mi szakmánk" – beszél a szakma jelenlegi helyzetéről Eszergályos Cecília, hozzátéve, hogy ő sajnos nem tartozik bele a szerencsés magba.

"Az, hogy mennyit keresel, attól függ, hogy milyen szerepet kapsz. A színész az kiszolgáltatott – de mivel én most egy színházat alapítottam, így magamnak olyan szerepet adok, amilyet akarok. Már csak közönséget kell szervezni. Az elmúlt ötven évem arra a bizonyíték, hogy ha kellek, akkor teltház van, ha ellenségekkel találkozok, akkor pedig semmi nincs – de azzal nem szabad foglalkozni" – összegzi a napokban hetvenedik életévébe lépett színésznő a Tabu Tv videójában.

 
 
[ 1926 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x