Világjárvánnyá vált a sertésinfluenza
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Világjárvánnyá vált a sertésinfluenza

Világjárvánnyá vált a sertésinfluenza

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO egyik tisztviselője a hét elején bejelentette, hogy mostanra "megállíthatatlanná vált" a sertésinfluenza. Hét újabb halálesetet jelentettek, egy tanulmány pedig újabb aggodalmakat vetett fel. 

 

Rendezvénynaptár
Hétfőn Nagy-Britannia, Thaiföld és a Fülöp-szigetek is jelentett újabb haláleseteket, Szaúd-Arábiában pedig bezártak egy nemzetközi iskolát, miután 20 tanulóban mutatták ki az A(H1N1) vírust. A halálozások számának emelkedésével az Egészségügyi Világszervezet tisztviselője bejelentette, hogy a sertésinfluenza elleni védőoltás már szeptember elején elkészül, és minden országnak fel kell készülnie arra, hogy megvédje magát.

Oltóanyaggyártó szakértők nemrégiben tartott megbeszélésük után bejelentették, hogy „a H1N1 világjárvány feltartóztathatatlanná vált, ezért minden ország számára hozzáférhetővé kell tenni az oltóanyagot” – nyilatkozta Marie-Paul Kieny, a WHO oltóanyag-kutatási részlegének igazgatója. Legelőször az egészségügyi dolgozóknak kell részesülniük a védőoltásban, mivel rájuk továbbra is óriási szükség lesz a betegség terjedése miatt.

A WHO tisztviselője elmondta, hogy az országok szabadon dönthetnek nemzeti prioritásaikról, de a többi csoportba mindenképpen bele kell venni az állapotos nőket és minden hat hónapnál idősebb krónikus beteget. Különös figyelmet kell fordítani a gyermekekre, mivel ők a vírus terjedésének „nagyítójának” tekinthetők, különösen akkor, amikor összegyűlnek az iskolákban.

A WHO legfrissebb adatai szerint eddig összesen több mint 90 000 sertésinfluenzás fertőzést és 429 halálesetet regisztráltak világszerte. Bár az esetek többsége viszonylag enyhe lefolyásúnak tekinthető, egy hétfőn közzétett tanulmány szerint a vírus nagyobb tüdőkárosodást okoz, mint a hagyományos szezonális influenza törzsek, ennek ellenére reagál az antivirális gyógyszerekre.

A virológusok a vírus egyesült államokbeli betegekből vett mintáit és több szezonális influenzavírus mintáit tesztelték egereken, vadászgörényeken, makákó majmokon és speciálisan tenyésztett mini sertéseken. Eredményeik azt mutatták, hogy az A(H1N1) vírus súlyosabb tüdőléziókat okoz az egerekben, görényekben és makákó majmokban, mint a szezonális influenzavírusok.

HarmoNet tipp: Argentínában tilos a csók! >>

A sertésekben azonban sokszor semmilyen tünetet nem okoz, ami alátámasztja, miért nem betegedtek meg sertések Mexikóban a járvány kitörése előtt az emberek körében.

A kutatók azt is kimutatták, hogy a vírus rendkívül érzékeny két jóváhagyott és két kísérleti antivirális gyógyszerre, köztük a Tamiflura, amelyeket sietve próbálnak felhalmozni a világ minden országában. A kutatók szerint ez is megerősíti, hogy a gyógyszerek „az első védelmi vonalat” jelentik az influenzajárvány elleni harcban.

A jelenleg terjedő A(H1N1) vírustörzzsel kapcsolatos legnagyobb aggodalom az, hogy géneket vehet át más influenza vírustörzsektől, amitől rendkívül virulenssé és fertőzővé válhat, és ezt az aggodalmat az említett tanulmány is megerősíti. „A folyamatos ember-ember átvitel következtében patogénebb változatok jelenhetnek meg, amint az 1918-as világjárvány esetén is történt” – állítják a kutatók. A másik lehetséges probléma az, hogy a vírus mutáció révén ellenállóvá válhat a Tamiflura. „Eredményeink arra figyelmeztetnek, hogy a sertésinfluenza vírustörzsei egyelőre nem követeltek maguknak helyet a történelemben, de még megtehetik.”

A hétfőn bejelentett halálesetek többsége Ázsiában következett be. Thaiföldön hárman, a Fülöp-szigeteken ketten haltak meg a járványtól. Thaiföldön a halálos áldozatok száma ezzel 21 főre emelkedett, a Fülöp-szigeteken pedig háromra emelkedett a halálozás összlétszáma.

A brit hatóságok egy hatéves kislány és egy orvos haláláról számoltak, akik elkapták a sertésinfluenzát, így a vírus halálos áldozatainak száma 17-re emelkedett a szigetországban. Simon Tanner egészségügyi tisztviselő „sajnálatát fejezte ki” a kislány halála miatt, és hozzátette: „Sajnos valószínűleg nem ő lesz a világjárvány utolsó áldozata.” Közel 10 000 brit állampolgárban erősítették meg a sertésinfluenza fertőzést, de valószínűleg további százezrek fertőződhettek.

HarmoNet tipp: Terjed a kór: A malac-nátha pánik >>

Olaszországban az egészségügyi minisztérium 38 új fertőzésről számolt be az elmúlt négy napban, így a fertőzöttek száma jóval meghaladja a 200 főt.

A rijádi iskolabezárással egy időben a tisztviselőket különösen aggasztja, hogy a sertésinfluenza óriási sebességgel kezdhet terjedni, amint a következő öt hónapban megkezdődnek a Mekkába és Medinába tartó muzulmán zarándoklatok.

Medipress

 
 
[ 1048 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x