Napfürdő előtt avagy a nyár első kisenciklopédiája
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Napfürdő előtt avagy a nyár első kisenciklopédiája

Napfürdő előtt avagy a nyár első kisenciklopédiája

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-29

napozás ma már sokkal veszélyesebb, mint néhány évvel ezelőtt volt. A Földünk fényszűrője az ózonlyuk növekedésével folymatosan veszít erejéből, így ártalmas sugárzásoknak vagyunk kitérve. Na de hagyjuk a jajgatást, a fennálló veszélyekkel szemben a Napnak örökké hálás az ember, és nemcsak fizikailag hanem pszichikailag is függ tőle. Az közismert, hogy a napfényes napokon jobb a közérzetünk, többet mosolygunk. A napfény, a meleg lazítja az izmokat, jótékonyan hat a stresszre és a szexuális hormonok termelődése is megélénkül. Egy kis védelemre van csak szükség és élvezhetjük a napfényt!  


Rendezvénynaptár
A napozás ma már sokkal veszélyesebb, mint néhány évvel ezelőtt volt. A Földünk fényszűrője az ózonlyuk növekedésével folymatosan veszít erejéből, így ártalmas sugárzásoknak vagyunk kitérve. Na de hagyjuk a jajgatást, a fennálló veszélyekkel szemben a Napnak örökké hálás az ember, és nemcsak fizikailag hanem pszichikailag is függ tőle.
Az közismert, hogy a napfényes napokon jobb a közérzetünk, többet mosolygunk. A napfény, a meleg lazítja az izmokat, jótékonyan hat a stresszre és a szexuális hormonok termelődése is megélénkül. Egy kis védelemre van csak szükség és élvezhetjük a napfényt!


Hogyan jó napozni? Kicsit bővebben a naptejről, napolajról.
Az orvosok azt tanácsolják, ne maradjunk egy óránál tovább a verőfény alatt és a napfürdőzés ne essen délelőtt 11 és 2 óra közé. Nem szabad elfelejtkezni a naptejről vagy napolajról sem. Most már minden bőrtípusra valót találhatunk az üzletekben és nem is véletlenül! Fényvédő faktor választásakor nem szabad alulbecsülni bőrünk napérzékenységét, inkább számoljunk rá! Valószínüleg tapasztalt napozók észrevették, hogy bizonyos készítmények rendszerint az UVB sugarak ellen is nyújt védelmet vagy csak ez ellen. Azt érdemes tudni, hogy az ultraibolya sugárzás mellet (ami mindig magas) védekezni kell az UV-A sugarakkal szemben is, tehát válasszunk olyan kozmetikumot, ami mindkét UV sugárzás ellen tartalmaz szűrő anyagot.


Mennyi időt szabad vízben tölteni?
Ha már sikerült döntenünk a faktor szám felett, akkor itt a következő kérdés: Víz lepergetős vagy zsírmentes készítményt vásároljunk? Avagy mennyit lehetünk a vízben, veszély nélkül?
Víztaszító krémekre azoknak van szükségük, akik sokat úsznak vagy búvárkodnak. Ez nem csak azért fontos mert hosszútávon a bőrön maradnak, hanem mert a víz alatti sugárzásról sem szabad elfelejtkezni.
A zsírmentes krémeket azoknak ajánlják, akik allergiásak minden más típusú készítményre és nem túl gyakran merülünk a víz alá.

Ha már itt a baj
Ha minden óvatosság ellen mégis lepirulna a bőr az első teendő az, hogy gyorsan árnyékba vonulunk és felöltözünk. Zuhanyozzunk le langyos vízzel és használjunk napozás utáni krémet, ami párologtató hatásával hamar lehűti a bőrt. Ha semmi sincs kéznél, a baba hintőpor is kisegíthet! Zuhanyzáskor, fürdéskor ne használjunk szappant csak valamilyen nagyon gyenge tusfürdőt, amit kifejezetten érzékeny bőrre készítettek.

Persze sokunknak elég ellenálló a bőre és nem pirul le egyhamar. Fontos, hogy minden napozás után használjunk napozás utáni készítményeket, ezekre azért van szükség, mert a naptől hamar kiszáradhat a bőrünk és az utó készítmények nedvességgel telítettek, többségük gyógynövény kivonatot tartalmaznak. Ne sajnáljuk testünktől!

Összefoglalva a szolárium ideje lejárt irány a vízpartra és töltődjünk, barnuljunk!


 
 
[ 1026 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x