Lady Influenza látogatása
Címlap / Szépség-Egészség / Lady Influenza látogatása

Lady Influenza látogatása

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-28

HarmoNet-tipp: Hogyan dobjuk ki? A lady éppen látogatást tesz hazánkban, amely nem tölt el különösebb örömmel senkit, még akkor sem, ha tudunk róla egyet-mást. Lenyomoztuk... 


Rendezvénynaptár
HarmoNet-tipp: Hogyan dobjuk ki?
A lady éppen látogatást tesz hazánkban, amely nem tölt el különösebb örömmel senkit, még akkor sem, ha tudunk róla egyet-mást. Lenyomoztuk.

A rossz hír, hogy egyetlen tüsszentés nyolc méteres körzetben szétszórja a levegőben a vírusokat. Vagyis tömegközlekedési eszközön nagyon megnő a fertőzés veszélye. Cseppfertőzéssel jut a légutakba, ahol szaporodni kezd. Az átlagos lappangási idő nem több mint két nap, akkor pedig elküldi nekünk a névjegykártyáját, amellyel borzongás és hidegrázás formájában találkozhatunk. Ezután jelentkezik az elesettség és izomfájdalmak érzete, ugyanígy a torokfájás, és inproduktív - száraz köhögés. A betegség kezelés nélkül is elmúlik, noha az izzadás és a gyöngeség még hetekig eltarthat.

Lady Influenza, mint a halál angyala
Nem a betegség maga, hanem a lehetséges szövődmények lehetnek veszélyesek. Maga a veszély azonban nem tragikusan nagy, 1997-ben például harmincezer megbetegedésből tíz volt fatális kimenetelű. Vannak, akik jobban ki vannak téve ennek a veszélynek: a kismamák, a gyerekek és az idősek. Elsősorban Pneumoniát vagyis tüdőgyulladást okozhat azáltal, hogy immunrendszerünk legyengülése miatt a szervezetben már megtelepült baktériumok szaporodni kezdenek.

Kokó-féle bánásmód:
Első lépés a bemelegítés
Gyógyfüvek:

- amerikai lázgyökér a megfázás, influenza, ízületi gyulladásra és kisebb fertőzések esetén főzetet vagy tinktúrát ajánlunk. A főzetet készítése: 1-2 teáskanál szárított levelet egy csészényi forró vízben 10-20 percing áztassunk. Naponta legfeljebb három csészével fogyasszunk. Figyelem: kétévesnél fiatalabb gyermeknek nem adható az amerikai lázgyökér! Két hétnél tovább egyfolytában ne használjuk, erre is érvényes: kis adagban csodatevő gyógyszer, nagy adagban nem annyira. Émelygést és hányást okozhat.

Egyébként a fehér telepesek Amerikában olyan lelkesen alkalmazták, hogy Amerika egyik legkedveltebb gyógynövénye lett. A polgárháború alatt a katonák nemcsak lázcsillapítóként, hanem erősítőként is használták.

- pemetefű olyan kémiai anyagot tartalmaz, amelynek német és orosz kutatók kimutatták váladékoltó hatását. Európában a növényt már évtizedek óta használják köhögés elleni szirupokban és cukorkákban. A köhögéscsillapításra szolgáló forrázat elkészítéséhez tegyünk fél-egy teáskanálnyi szárított levelet egy csészényi forró vízbe, majd hagyjuk ázni tíz percig. Keserű íze ellensúlyozására adjunk hozzá cukrot, vagy mézet. Kétéves kor alatti olvasóink ne fogyasszák.

- ginzeng amelyet életgyökérnek is hívnak, esetünkben az a tulajdonsága a legfontosabb, hogy erősíti az immunrendszert. De ezen kívül nemi vágyat fokozó szer, növeli az emlékezőképességet, a produktivitást, a fizikai állóképességet, csökkenti a vér koleszterinszintjét, minimálisra csökkenti a stressz, az öregedés, sugárzás, az alkohol és a narkotikumok romboló hatását. (Másfél liter whisky után fogyasszunk ginzenget!) A ginzenggyökereket addig nem szabad összeszedni, míg el nem érik a hatéves kort. Néha fiatalabb gyökérrel növelik a mennyiséget, a hamisításnak ez a fajtája értéktelenné teszi.

A feldolgozás is ronthat a tea minőségén. Érdemes figyelmesen megvizsgálni milyen ginzengterméket veszünk. Olyan terméket érdemes keresni, amelynek a fajtája azonosított, és teljes, nem pedig feldolgozott, hatéves gyökérből készült. Általában napi fél-egy teáskanálnyi gyökérpor fogyasztása az ajánlatos. Ebből főzetet is készíthetünk: fél kanálnyit kell a vízbe tenni, majd hagyjuk ázni tíz percig. Naponta legfeljebb két pohárral igyunk. A legóvatosabbak szerint tanácsos egy hónapi fogyasztás után két hónap szünetet tartani.

Második lépés: Kiütéses győzelem
Influenza-gyanú esetén bő folyadékfogyasztás javasolt, de a veszély minimalizálására szerencsére van védőoltás is. Magyarországra 80 000 ingyenes oltóanyag jut, ezen a mennyiségen felül térítés ellenében lehet csak hozzájutni. A lényeg: Lady Influenzát tapintatosan figyelmeztetni lehet, velünk, mint Kokóval, nem jó egy ringbe kerülni.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1001 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x