HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-16
Címlap / Szépség-Egészség / Az elektromos hal

Az elektromos hal

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-16

Mint, vízirendőr az ivóvizek szennyezettsége ellen A különböző kemikáliák száma gyorsan növekszik, az oldószerek, nitrogénelegyek, pesticidek, hormonok, antibiotikumok ellenőrizhetetlen mennyiségben kerülnek a földbe és a vízbe, egyre sürgetőbb az állatok, növények és más gyorsan reagáló organizmusok bevonása az ellenőrzésbe 

 

Mint, vízirendőr az ivóvizek szennyezettsége ellen
A különböző kemikáliák száma gyorsan növekszik, az oldószerek, nitrogénelegyek, pesticidek, hormonok, antibiotikumok ellenőrizhetetlen mennyiségben kerülnek a földbe és a vízbe, egyre sürgetőbb az állatok, növények és más gyorsan reagáló organizmusok bevonása az ellenőrzésbe, hogy az első riadójelzéseket észlelhessük. Az elemző módszerek néha nagyon időigényesek és drágák.

1978-ban a Vízügyi Hatóság a nyugat-német Göppingenben hajlandónak mutatkozott kipróbálni ezt a bio-berendezést természetes körülmények között. Amikor erről olvastam, azt hittem, hogy valami szenzációhajhászásról vagy egyszerű kacsáról van szó. Mégis, eltettem az újságcikket, és öt évvel később megtudtam, hogy a történet az elektromos hal képességéről igaz, mely szerint az ivóvízben lévő szennyezettséget felismeri, és a berendezés kifogástalanul működik 1978 óta. Hasonló az ún. organo szimbiotechnikai berendezés. A hal méreganyagok iránti különböző érzékenységéről a laboratóriumi jegyzőkönyvek alapján a következők mondhatók.

1. Kísérlet Cu2+-szal
A halat Cu2 + tartalmú vízben tesztelték, 0,33 mg/l koncentráció mellett. Az első reakciók kb. 30 perc elteltével jelentkeztek a hal impulzusfrekvenciájának jellegzetes elkeskenyedése útján. Kb. 50 perc elteltével az impulzusfrekvencia több, mint 50%-kal csökkent. A maximális reakcióidő másfél óra volt, ha a Cu2+ hozzátételétől a hal mérgezéséig számítva. Részletesebb megfigyeléssel a mérgezési szimptómákat a halnál már 5-10 perc után lehetett észlelni, még igen alacsony, 0,05 mg/l koncentráció mellett is.

2. Kísérlet triklóretilénnel
A triklóretilén szénhidrogén vegyület, mely még ha kis mennyiségben kerül is bele az ivóvízbe, például ha szivárgás által kifolyik, krónikus károkat okoz az ivóvízben. A legnagyobb mértékben rákkeltő, és nagy koncentrációban légzésbénulást okoz. Az elektromos Nílusi hal a tri-re már az 1:10 000-es koncentrációnál is reagál. A tri először az impulzusfrekvencia növekedését okozza, de 100mg/l alatti koncentráció esetén az impulzusfrekvencia 50%-os csökkenéséhez vezet. A hal kb. 5 perc múlva reagál.

3. Kísérlet nitráttal
A nátriumnitrát vízben jól oldódik, így ha megisszuk, gyomorbántalmakat okozhat hasmenéssel, majd vérhast, és 15-30 perc elteltével testi fájdalmakat. 300mg/l Na3 koncentráció mellett is – ami ugyan alacsony – a reakciók már érezhetőek voltak. A frekvencia 80%-ra csökkent.






Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[4190]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
Ha érdekel a természetes életmód, a környezetvédelem és az esszenciális olajok világa, vegyél részt Te is egy illatpartyn! /img/hirdetes/2019/okotrend.gif
 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x