Muddy Waters és a Rolling Stones 1981-es koncertje CD-n és...
Címlap / Sztárock / Muddy Waters és a Rolling Stones 1981-es koncertje CD-n és DVD-n

Muddy Waters és a Rolling Stones 1981-es koncertje CD-n és DVD-n

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

A blues ínyencei már előre dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen egy nem mindennapi találkozás muzsikáját láthatják és hallhatják, amelyen a legendás mester együtt játszik Jagger bandájával, azokkal az angol fickókkal, akik a 60-as évek elején az ő blueszenéjétől részegültek meg. 

A sessionra Chicagóban került sor 1981. november 22-én a Checkerboard Lounge közönsége előtt. A Rolling abban az időben éppen Amerikában, a környéken turnézott, amikor hallották, hogy bálványuk Muddy Waters a szeles városban lép fel. Jaggerék felkerekedtek és beállítottak a koncertre, Muddy, amikor észrevette őket felhívta magához Mick Jaggert, Keith Richardst, Ron Woodot és a zongorista Ian Stewartot. Egy álmuk vált valóra a Stones tagjainak ezzel. Rajtuk kívül ott volt még a színpadon: Buddy Guy, Junior Wells és Lefty Dizz.


Ki gondolta volna akkor, hogy Muddy Waters-nek ez az egyik utolsó nagy koncertje, mert ezt követően már csak nagyon ritkán lépett színpadra, 1983. április 30-án szívbénulásban hunyt el.


Azt, hogy a Rolling Stones számára mit jelentett a blues, erről könyvek tucatja szól, itt legyen erről elég annyi, hogy MINDENT, ugyanis a blues szeretete hozta össze őket egykor, ezt a ma már megalakulásának 50. évfordulóját ünneplő bandát. Reméljük, hogy koncertekkel okoznak majd örömet jövőre a több milliós rajongótáboruknak! Közismert róluk, hogy a nevüket is Muddy egyik dalából kölcsönözték!


Július 10-ig kell már csak várnunk, hogy élvezhessük a játékukat a „Muddy Waters & The Rolling Stones: Live at the Checkerboard Lounge, Chicago 1981” című CD-n és DVD-n, sőt szeptemberben egy speciális DVD és dupla vinyl LP változattal is kedveskednek a gyűjtőknek.. A keverésért, a maszterizálásért Bob Clearmountain felel. Bízunk benne, hogy kiváló munkát végzett.

A DVD tracklistje:

1. ‘Sweet Little Angel’
2. ‘Flip Flop and Fly’
3. ‘Muddy Waters Introduction’
4. ‘You Don’t Have to Go’
5. ‘Country Boy’
6. ‘Baby Please Don’t Go’
7. ‘Hoochie Coochie Man’
8. ‘Long Distance Call’
9. ‘Mannish Boy’
10. ‘Got My Mojo Working’
11. ‘Next Time You See Me’
12. ‘One Eyed Woman’
13. ‘Baby Please Don’t Go’ (instrumentális)
14. ‘Blow Wind Blow’
15. ‘Champagne & Reefer’

A CD tracklistje:

1. ‘Introduction Instrumental’
2. ‘You Don’t Have to Go’
3. ‘Baby Please Don’t Go’
4. ‘Hoochie Coochie Man’
5. ‘Long Distance Call’
6. ‘Mannish Boy’
7. ‘Got My Mojo Working’
8. ‘Next Time You See Me’
9. ‘One Eyed Woman’
10. ‘Blow Wind Blow’
11. ‘Champagne & Reefer’


Ezenkívül a kollekció tartalmaz még három bónuszt is a Stones-tól: az I Want to Be Loved (ez egy kiadatlan stúdiófelvétel, amely 1963. március 11-én készült a londoni IBC stúdióiban), az I Can’t Be Satisfied (1964. július 23. BBC Rádió Top Gear műsorából) és végül az I Just Wanna Make Love to You (1990. június 17. Madrid live felvételt).


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2653 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x