Neil Young aktívabb, mint valaha
Címlap / Sztárock / Neil Young aktívabb, mint valaha

Neil Young aktívabb, mint valaha

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

A 66 éves legendás kanadai rock-óriás nem morzsolgatja nyugdíjasként a napjait elrévedezve a múlt sikerein, hanem idén immár a második, ezúttal dupla albumát jelenteti meg október 29-én Psychedelic Pill címmel a Crazy Horse bandájával. 

Pályafutásának ez már a 35. stúdióalbuma! Ami a közelmúltat illeti, a feldolgozásokat tartalmazó Americana című LP-je júniusban került a boltokba. A Crazy Horse-szal egyébként korábban a Greendale című munkájában (2003) is együtt dolgozott és turnéztak is ezzel a zenei anyaggal. Ezt követően vonult Neil az Audio Casa Blanca stúdióiba Billy Talbot, Ralph Molina és Frank Sampedro társaságában, hogy rögzítsék az új dalokat.


Az új nagylemez nyitószáma, a Driftin’ Back nem mondható rádióbarátnak, hiszen több mint 27 perces hosszúságú. A zenei anyag a dupla CD-n kívül tripla vinylen is megjelenik, de várhatóak más formátumok is. Neil Young és csapata ebben az évben csak Amerikában turnézik, egyelőre nincs szó a jövő évi európai fellépéseiről.


Magyarországi szereplése pedig továbbra is az álom kategóriájába tartozik, koncertszervezőink elévülhetetlen dicsőségére! Közel 50 éve van a pályán Young, ezalatt valószínűleg még nem bizonyított nekik eleget, és anyagilag „kockázatos” lenne a meghívása.


A Psychedelic Pill tracklistje:

CD 1
1. ”Driftin’ Back” (27:36)
2. ”Psychedelic Pill” (3:26)
3. ”Ramada Inn” (16:49)
4. ”Born in Ontario” (3:49)

CD2
1. “Twisted Road” (3:28)
2. ”She’s Always Dancing” (8:33)
3. ”For the Love of Man” (4:13)
4. ”Walk Like a Giant” (16:27)


Egy másik - immár megszokott - Neil Younggal kapcsolatos hír, hogy idén sem maradhat el a Bridge School Benefit koncert a kaliforniai Montain View-ban. A rockrajongók jól tudják, hogy Neil és felesége Pegi hozta létre ezt az alapítványt ennek az iskolának a megsegítésére, ahová egykor a gyermekük is járt. Halmozottan hátrányos gyerekek járnak ide, testileg visszamaradottak és beszéd-problémákkal küzdők egyaránt.


26. alkalommal rendeznek a támogatásukra koncertet október 20-21-én, ezúttal is világhírű fellépőkkel. Óriási elismerést jelent a szakmában, ha Neil Young felkér valakit, hogy itt színpadra lépjen. Az idei meglepetés a Guns ’N Roses szereplése, ugyanis Axl mostani bandája nem annyira a muzsikájával, hanem inkább a botrányaival arat „sikereket”.


Egyelőre ezek a várható fellépők Neil Young és a Crazy Horse mellett:

    Jack White
    Guns N’ Roses
    The Flaming Lips
    Sarah McLachlan
    Foster the People
    Lucinda Williams
    Steve Martin and The Steep Canyon Rangers
    k.d. lang and the Siss Boom Bang
    Gary Clark Jr.
    Ray LaMontagne


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4981 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x