Báránysült és vegán hiszti - húsvét margójára
Címlap / A nyúlon túl / Báránysült és vegán hiszti - húsvét margójára

Báránysült és vegán hiszti - húsvét margójára

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-04

Szegény bárányka, akit megsütnek, pedig olyan cukiiii! Én inkább akkor nem is eszem húst, sőt meg is mondom minden gonosznak, hogy hagyja abba a húsevést! Én leszek a vérvegán! Én leszek a húsvét valódi (?) áldozata, akit arra kényszerítenek, hogy végig nézzem, amint az egész família sonkát falatozik, és közben engem kóstolgat, mert én meg nem!  

 Vérvegán: az a személy, aki nem értette meg a vegetáriánus/vegán szemlélet alapfilozófiáját, mely arról szól, hogy az illető belső munkájában megpróbálja a testét és a lelkét is megtisztítani, magyrul elsősroban önmagával foglalkozik, maga által teszi jobbá a világot. Ez egy Jézuséval egyező tanítás, noha Jézus nem volt vegán.
A vérvegán azonban nem értette ezt meg. Ő csak a cuki kutyusig /baikáig / bocikáig jut, és nem igazán dolgozik önmagán.

Ehelyett állatvédelemmel kezd foglalkozni - ami dicséretes dolog - de a valódi állatvédelmi problémák helyett jellemzően a szomszédja tányérjában keresi az okokat. A baj főleg az, hogy ott meg is találja, és bele is dumál abba, mit esznek mások. Nagyjából egész évben. Gyilkosoz, térít és ostoroz, erőszakosan meggyőzne másokat a vegánság egyedül üdvözítő voltáról.

Ugyanakkor a vegánság nem egyedüli, nem helyesebb, mint más út, és a fene tudja, hogy mi üdvözít igazán. Sanszos, hogy az erőszakos térítés nincs az üdvözítő dolgok sorában ... Nem gondolod? 

Aztán ilyenkor húsvét környékén aztán a kis családtól visszakapja, és nagyon fáj neki. 

Mert a tanítás az mindig fájó. Mit tanít a Húsvét a vegánoknak?


Húsvét tanítása egyébként tényleg fájó. Az áldozathozatalról szól és nem magáról a húsról. A Krisztus előtti időkben is áldozatbemutató nap volt ez, nem csak a zsidóságnál, hanem más természeti népeknél is jellemző volt. Az állat nagyon nagy érték volt akkoriban (is) jelentős húsforrás, élelmiszer, szőr/bőr, enyv, stb.. került ki az állat feldolgozott testéből. Az állatot feláldozva bemutatni, saját áldozatosságunkat bizonyítani, egy lelki gyakorlat.  Van, ahol a bemutatott áldozat jelképes és nem kötődik vérhez - például a Krisnásoknál minden ételt bemutatnak a Murtik előtt az úrnak, és csak utána fogyasztanak belőle, - ez is áldozat.

Van, ahol a véres, vagyis állati áldozat az, ami szokásban van. Ahogy ezt olvassuk, érehetjük, hogy a véres áldozat, a szeretett és értékes lény feláldozása az egy erős "mágia", ha úgy tetszik, komoly energiát igényel, nem könnyű megtenni.
Ilyenkor a keresztények azt mondják, hogy Isten hozott áldozatot az emberért, és az ember azáltal, hogy ilyenkor húst vesz magához, elfogadja az áldozatot, elfogadja Istent. Ha nem vagyunk keresztények, akkor is érthetjük ezt - ahol vér folyik, ott kihuny egy élet - és ahol vér folyik, ott folytatódik az élet, vagyis élet van jelen. Az élelem körforgása, a leölt állat tisztelete rengeteg kis bölcsességet mutathat meg, ha oda tudunk rá figyelni. Nem öncélú gyilkolás ez, mint az úri vadászaton, hanem az életért folytatott napi küzdelem megszentelése. 

A húsvét elfogadást tanít - azt mutatja meg, hogy a húsért, vagyis önmagáért, önnön húsának fennmaradásáért, a túlélésért az ember áldozatot hoz. Az áldozat ilyenkor mindig önmaga is, és felülkerekedik általa önmagán. Ez az önmagunkon való felülkerekedés egy fontos dolog. 

 

Tényleg vegán? 


Aki tényleg vegán, nem csak saját magát akarja felmenteni egy esetleges gyilkosság bűne alól. Aki túl van a "cuki bari, ne együk meg" gondolatkörön, az egész biztosan nem kritizálja mások étkezési szokásait. Tudja, hogy neki magának mivel járt ez, és egy valdói vegánnak nem egyfajta "majd én megmutatom nektek" a motivációja, hanem egy belső munka eredménye, hogy lemondottá vált. Mivel tudja, hogy a belső munka nélkül nincs eredmény, és ennek csak egy külsőleg látszó jele, hogy nem eszik húst, vagy állati eredetű ételt, ezért hagyja a többieket is, hogy elvégezzék magukban a saját útjuk szerint amit nekik kell. Magával szemben vannak elvárásai és nem a környezetét terrorizálja azokkal. 

Az igazi vegán nem enged be húst a házába. Vagyis az, aki ilyenkor ünnep idején a családja kedvéért megsüti a rántott húst,  bepácolja a sonkát, közben mártír fejjel siránkozik azon, hogy itt valójában ő az áldozat és a végén még be is szólnak neki, mert ő aztán nem eszik majd a saját főztjéből, legjobb, ha átvizsgálja magát egy jó adag sonka és tojás mellett.

Ez ugyanis egy mocskos nagy játszma. Egy elég pokoli áldozat-játszma, és valójában itt te vagy a hús! Nézd meg, hogy mi ebben az, ami a te valódi nyereséged? Miért éri meg neked ez az előadás? Különlegesnek látszol? Esetleg anyuka elleni újabb játékos támadás, ami valahol 1 éves korod után indult azzal a mondattal, hogy "egyél már édes gyerekem, különben ...." (nem tanulsz meg fütyülni, kicsi maradsz és buta, nem tudsz majd fára mászni, stb..) és te csakazért sem ettél? Vagy éppen apukának akarod megmutatni, hogy akor se fogadsz szót? Bármi lehet :) - a lényeg, hogy magadat keresd a játszmában, ne másokat hibáztass.  

A vegánság egy tiszteltre méltó ösvény - ahogy bármely spirituális út, bármely táplálkozási forma lehet az, ha lelki út kíséri. Amíg azonban a szomszéd tányérjában van a figyelmed és nem magad jobbá tételén, nincs meg igazán az utad. Költözz vissza a saját tányérodba! 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3710 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x