Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!
Címlap / Ajánló / Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!

>

Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Idén ősszel 2016. október 21-től 23-ig harmadszor is megrendezésre kerül Magyarország legdinamikusabban fejlődő gasztro-fesztiválja, a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál. Ahogy az egyik disznóvágás előtti köszöntőben mondta a Főváros alpolgármester asszonya: "a Disznótoros Kolbászfesztivál a vidéket hozza el Budapestre". Aki október vége felé kilátogat a Vasúttörténeti Parkba, az valódi hagyományőrzést láthat, igazi díszletekkel, falusi hangulattal, vidéki ízekkel. A budapesti kolbászfesztivál jelszavai: "gasztronómia, hagyományőrzés, folklór"  

 

A nagy parkolók felől, a 3-as bejáraton át belépők balra fordulva a Tájház utcába érnek, melynek végén a 140 éves Békéscsabai Tájházzal találkozhatnak. Itt meg lehet kóstolni az igazi Csabai Kolbászt is. A tájház régiségekkel van berendezve, ahol a hagyományőrzők mutatják be a korabeli használati tárgyakat.
  
A tájház udvarán gyerekfoglalkoztató, meseszínház, állatkarámok és állatsimogató várja majd a kicsiket, míg a nagyok régi mezőgazdasági eszközöket, veterán traktorok és a stabil motorok interaktív kiállítását tekinthetik meg.
 
Disznóvágás bemutató lesz mindhárom rendezvénynapon nem csak a Víztorony Parkban, hanem a nagy parkban felállított Disznótoros Sátorban is lesz, Disznótoros Mulatsággal kísérve. A pesti népek élőben láthatják a budapesti kolbászfesztiválon a malac feldolgozásának minden fázisát, a kolbásztöltéstől a zsír kisütésig. A perzselést ősrégi kézzel tekerős, parazsas fűtésű perzselővel mutatják majd be a böllérek. A megperzselt malacot helyben feldarabolják és feldolgozzák hagyományőrző eszközökkel. 100% hagyományőrzés, ez a rendező szlogenje!
 
A 2-es bejáraton belépő látogatók egyből a Vékonykolbász utcában találják magukat, ahol a boltban nem kapható háztáji kolbászokból vásárolhatnak. A Víztorony Park közepén van az átjáró a nagy park felé. Az 1-es bejáraton (főbejárat) a Vasúttörténeti Parkba jutók balra haladva a Gasztro utca és az utána következő Vastagkolbász utca felé vehetik az irányt vagy egyenesen haladhatnak a Kézműves utca felé. A Kézműves utca mellett 2016-tól lesz egy újdonság, a Mesterségek tere. Itt a kerámiakészítéstől a kosárfonásig számos népi mesterséget mutatnak be a népművészeti egyesületek és a népi iparművészek. Előbbi útvonal folytatása a Disznótoros utca, utóbbi irányban tovább haladva a Vásártérre lehet jutni. Ezeken a helyeken népművészeti kerámiák, szőttesek és sok más portéka kínálja magát, valamint mindenféle háztáji ételt lehet kóstolgatni és vásárolni, a cigánkától a disznósajtig. A budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválon az országban egyedülálló a kolbászválaszték! Több mint 200 féle kolbászból lehet majd válogatni.

A pulykakolbásztól a Csabai Csípősig minden lesz! A disznótoros ételeken kívül házi sajtok, lekvár, méz, fűszerek, kürtős kalács és mindenféle kézműves ételféleség. Az italkedvelők sem panaszkodhatnak majd, ugyanis a budapesti kolbászfesztiválon rengeteg fajta minőségi borral, kézműves sörrel és míves pálinkával találkozhatnak.


Miután mindenki jóllakott, akkor irány a Disznótoros Sátor vagy az Orient csarnok! A sátorban mulatós zenekarok csinálják a jó kedvet, a 3.000 nm-es fűtött csarnokban pedig nosztalgia zenekarok, folklór együttesek, operett, humoristák és nyereményjátékok színesítik a programkínálatot. Hatalmas zenei kínálattal várjuk a látogatókat! 3 színpadon 50 zenei és folklór program lesz látható a 3 nap alatt! Többek közt: Fásy Mulató (sok kedvelt fellépővel, pl. Nótár Mary, kis Grofó, Zoltán Erika, Apostol), Karthago, „Retro Táncdal Est” (Soltész Rezső, Dolly Roll, Varga Miklós, stb.) 
 
Újdonság! Október elején sikerült véglegesíteni egy extra meglepetést. Magyarországon egyedülálló újdonságról van szó: 50m magas óriáslánchinta. A Disznótoros Kolbászfesztiválon 50m magasból lehet megcsodálni a főváros panorámáját. Jöjjenek tehát a fiatalok is a hagyományőrző fesztiválunkra, mert nekik is tudunk olyat mutatni, amitől feláll a szőr a hátukon. :)
 
A budapesti kolbászfesztivál ideje alatt a park összes interaktív programja üzemelni fog: mozdonyfordító korong, hajtány, lóvasút, kerti vasút és a híres Nohab dízelmozdony. Ezenkívül gőzmozdony és vasúti kocsi kiállítás, vasútmodell és terepasztal kiállítás várja a látogatókat. A rendező Oldtimer Show Kft. egy mini oldtimer autó és motor kiállítással is kedveskedik a közönségnek, sőt a 120 éves VIP tikfa vasútikocsira is fel lehet menni, idegenvezető irányításával.

A belépőjegyet elővételben továbbra is meg lehet vásárolni az ország területén bárhol az ismert jegyirodákban, vagy interneten keresztül (elővételben kedvezményesen!) itt: www.ticketportal.hu

A méltányos belépőjegy áráért a látogatók nem csak a gasztronómiai és a zenei programokat kapják, hanem a Vasúttörténeti Park (Európa legnagyobb vasúti múzeuma) látványosságait és számos kiegészítő programot. A pénteki napon főleg a nyugdíjasok kedvében szeretnénk járni, ugyanis pénteken 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg a belépőjegy.

A fesztivál nyitva tartása: pénteken 13:00-22:00-ig, szombaton 09:00-22:00-ig, vasárnap 09:20:00-ig. Igény esetén a Disznótoros Sátorban és az Orient csarnokban hosszabbítás! A rendezvény teljes nyitvatartása alatt díjmentesen igénybe vehető, alacsonypadlós Fesztiválbuszok szállítják majd folyamatosan a látogatókat a Nyugati-Pályaudvar (Váci úti BKK megálló) és a Vasúttörténeti Park között.


A budapesti kolbászfesztiválról folyamatosan frissülő információk itt:
www.kolbaszfeszt.hu

https://www.facebook.com/kolbaszfeszt/
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 29338 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x