Indiai vegán gasztronómiai nap a Lélek Palotájában
Címlap / Ajánló / Indiai vegán gasztronómiai nap a Lélek Palotájában

>

Indiai vegán gasztronómiai nap a Lélek Palotájában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-29

A Lélek Palotája október 9-én megrendezi közkedvelt vegán gasztronómiai rendezvényét. A színes program során a látogatók bepillantást nyerhetnek India tradicionális konyhaművészetébe, amely a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. A rendezvényen velünk lesznek vegán és vegetáriánus hírességek is, Németh Kristóf, Bucsi Annamária, Hajdú Balázs és Stőhr Gréta, őket a színpadi programokon, főzőshowkon és kerekasztal-beszélgetéseken valamint egy vidám stand-upon keresztül ismerhetik meg a vendégek.  

Az ájurvéda szerint a hat alap íznek – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – egy étkezésen belül szerepelnie kell. E rendkívül ízes ételek ezért igen színesek, táplálóak és változatosak.

A rendezvényen résztvevők számos szakács bemutatóját tekinthetik meg, kérdéseket tehetnek fel a főzési, ételkészítési technológiákkal kapcsolatban és több csemege elkészítését a gyakorlatban is kipróbálhatják. Megismerkedhetnek India különleges fűszereivel, azok használatával valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerülnek a csatnik (édes-csípős szósz), a lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), aromás italok, fűszeres rizsek, a mungóbab leves és az izgalmas édességek.


Mindezek mellett természetesen teret engedünk még a vegán konyha egyéb lehetőségeinek variációira is. Például bemutatjuk, hogyan készíthetjük el megszokott magyaros ízeinket vegán módon, hogyan alkossunk finomságokat főzés nélkül, valamint megtanítunk pár gluténmentes sütési alternatívát is az érdeklődőknek.

A nap folyamán még előadásokat hallhatnak főzés, táplálkozás és egészség témában. Bevezetjük vendégeinket az ájurvéda alapismereteibe táplálkozási tanácsadásokkal. A családosokra is gondolva, gyerekfoglalkozásokkal is készülünk! A főzések, előadások és mérések mellett lesz szórakoztató színpadi program is, témával kapcsolatos kirakodóvásár, szórakoztató foglalkozások.

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola, a Lélek Palotája kertjének végében jógikus programokkal és a gasztro-naphoz méltó módon emésztést segítő jógagyakorlatok bemutatásával járul hozzá a fesztivál sikeréhez, a jógaászanákat bárki kipróbálhatja nemre, korra való tekintet nélkül. A főiskola épületében pedig előadások hangzanak el, amelyek az egészséges táplálkozás orvosi, etikai és mindennapi vonatkozásait vizsgálják.

Időpont: 2016. október 9., vasárnap, 11.00-17.00-ig
Helyszín: Bp. 1039 1. Bejárat: Lehel u. 15-17. 2. Bejárat: Attila u. 8.
Tel: +36 30/978 3669
Ár: 1200Ft/felnőtt, 800Ft/nyugdíjas, diák. 14 év alatt ingyenes; Vagy 3000Ft/belépő+korlátlan ételfogyasztás.

További információ a facebook eseménynél és a lelekpalotaja.hu weboldalon.

Várunk sok szeretettel!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3856 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x