TÁRSASJÁTÉKOK ÜNNEPE: November 26-27-én a Lurdy Házban
Címlap / Ajánló / TÁRSASJÁTÉKOK ÜNNEPE: November 26-27-én a Lurdy Házban

>

TÁRSASJÁTÉKOK ÜNNEPE: November 26-27-én a Lurdy Házban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

Családbarát program kicsiknek és nagyoknak - avagy mire jó a társasozás? A Nebuló XXI. Alapítvány főszervezésében, a Gémklub Kft. és a Piatnik Budapest Kft. főtámogatásával 2016. november 26-27-én - immár 5. alkalommal - a Lurdy Ház Konferenciaközpontjában kerül megrendezésre a TÁRSASJÁTÉKOK ÜNNEPE. 

 

Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot színes programjainkra. Ezen a hétvégén több mint 300 asztalon, több mint 2000 négyzetméteren, 4 teremben lesz lehetőségük a résztvevőknek kipróbálni kiváló hazai és külföldi logikai, taktikai, stratégiai és családi társasjátékokat. Az érdeklődőket közel 60 játékmester segíti majd eligazodni a számtalan társasjáték között.

Hogy mivel is várjuk látogatóinkat? Csak hogy néhány lehetőséget kiemeljünk: óriási társasjátékvásár, társasjáték-kölcsönzés helyben - több száz játék helyben kipróbálható játékmesterek segítségével, lesznek társasjáték bemutatók, szabálymagyarázatok, társasjáték dedikálás. A Mini Essen a legújabb társasjátékokat mutatja be a nagyvilágból, az ínyencek pedig részt vehetnek új társasjátékok fejlesztésében is.

A rendezvény biztosít helyszínt a Wizard és az Aranyásók Társasjáték Világbajnokságoknak, de itt kerül megrendezésre a Társasjátékos Olympia és további helyi versenyek is. Ez utóbbiakra helyben várjuk a játékoskedvű jelentkezőket.

Miért is jó társasozni már fiatal kortól kezdve? Amellett, hogy kiváló lehetőséget nyújt kisebb-nagyobb társaságban a szórakozásra és a kikapcsolódásra, személyiség- és készségfejlesztő hatásai is bőven akadnak, pedagógia célzattal is el lehet merülni a világukban.


A társasjáték-pedagógia egy módszer (fogalma 2009-ben került kidolgozásra a Nebuló XXI. Alapítvány programjának kidolgozásakor, Jesztl József és Aczél Zoltán együttműködésével), amely a társasjátékok tanításával az ember játékosságának – és ezáltal a személyiségének – természetes fejlődését támogatja. Lényege, hogy a fejlődés elősegítésére egy-egy személyiség, közösség és helyzet adottságainak legmegfelelőbb társasjátékokat alkalmazza, és ezzel személyiségét és kompetenciáit fejlessze, miközben önfeledten és örömmel merül el egy másik világban.

Hogy konkrét példával éljünk: az ember a társasozás során fejleszti számos készségét és kompetenciáját, mint a logikai gondolkodásmódot, ügyességet, alkalmazkodóképességet, szabálymegértést, elemzőképességet, koncentrációt, összedolgozást, másokra való figyelést, és még sokáig lehetne sorolni. Nem véletlen tehát, hogy több pedagógus szakember azt tanácsolja és gyakorolja, hogy a játékok a legmegfelelőbbek a gyerekek fejlesztésére. Mindettől függetlenül nem szabad a játékra úgy tekinteni, mint csupán hasznos dologra. A játék alapvető célja az öröm, az örömszerzés. A fejlesztésben a legfontosabb hatóerő a játékélmény, ami megadja a motivációt.

Ennek az összetett világnak megismerésére kínál lehetőséget a Társasjátékok Ünnepe. Alkalmat ad arra, hogy mind a fiatalt, mind az idősebbet, családot vagy baráti társaságot bevezesse vagy továbbkalauzolja a társasjátékok világában, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb és legizgalmasabb játékokat.

Aki szeretne minket meglátogatni:

Hol?- Lurdy Ház, 1097 Budapest Könyves Kálmán körút 12-14.
Mikor?- November 26-27; szombat 10:00-19:00 vasárnap 10:00-18:00

Belépőjegyek kedvezményes áron, elővételben kaphatók:

• a Gémklub-Gondolkodó boltokban, melyek címe >>> (készpénzes fizetés)

Online jegyvasarlas az oldalon>>> (bankkártyás fizetés).

TÁRSASJÁTÉKOK ÜNNEPE – Társasjátékozni jó!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 7296 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x