Új élet, új esélyek - Te belevágnál?
Címlap / Ajánló / Új élet, új esélyek - Te belevágnál?

>

Új élet, új esélyek - Te belevágnál?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Történetünk főhőse belevágott. Zubornyák Zoltán, kinek neve bizonyára sokatok számára ismerősen cseng, az ötödik évtizedének kapujában állva nem félt új életet kezdeni a britek fővárosában. Magyarországi pályafutása alatt mind a tatabányai Jászai Mari Színház, mind a Ferencvárosi Művelődési Központ igazgatói posztját a magáénak tudhatta. Számos színdarabban szerepelt és a másik oldalon, rendezőként is helyt állt.  

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán beszédtechnikát és kommunikáció-elméletet oktatott. Mégis, ebben a világban, ahol a televízió még mindig a legnépszerűbb tömegmédiumok közé tartozik, talán a Barátok Közt Schneider Ludwigjaként ismerjük a legtöbben.


Új életet kezdeni egy másik országban. Talán ez az igazi bátorság. Sokan megszokott életünket élve bele sem tudunk gondolni, milyen lehet elhagyni szülőföldünket - legyen az ok bármi - és szép lassan, küzdelmek árán integrálódni egy teljesen új kultúrába. Persze, amikor külföldre utazunk pihenés céljából, akkor az adott ország kultúrája mindig az újdonság erejével hat, megajándékozva minket megannyi új élménnyel. Ilyenkor tudjuk, hogy hamarosan visszatérhetünk a megszokott kerékvágásba, visszatérhetünk az otthonunkba. Azonban ha az élet arra kényszerít, hogy máshol találjunk otthont, akkor idővel szembe kell néznünk a honvágy kínzó karmival. Amikor megtanulunk elfogadni és alkalmazkodni, ez az érzés tompul, de sosem tűnik el igazán.“Minden nap végiggondolom az életemet… Várom a jelet, várom, hogy megértsem, mit akar velem az élet.” - írja Zoltán ‘London 2011’ című könyvében. A címben szereplő évszám nem véletlen. Zoltán abban az évben döntött úgy, hogy mindent hátrahagyva, Londonba költözik és ott élő lánya segítségével felépít egy új életet, miközben arra a jelre vár, ami végre értelmet ad mindennek. A könyvet olvasva tulajdonképpen ezt a várakozást ismerhetjük meg. A közvetlen, naplószerű hangnem, a jelen időben íródott mondatok és a nemes egyszerűséggel papírra vetett gondolatok, mintegy örvényként magukkal rántják az olvasót, míg végül azt veszi észre, hogy elfogytak az oldalak.

Egy őszinte, szívfacsaró és egyben kedves, meleg érzéseket keltő, igaz történet ez, amely egy férfi útkeresését mondja el, miközben szereplővé teszi az olvasót magát is.

Elolvasnád Zoltán könyvét? Itt megrendelheted. Kattints és nézz körül további ajánlatokért a bmb.hu-n!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 14866 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x