HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-17
Címlap / Ajánló / Négy igazán cool város a szigetországban - férfiszemmel

Négy igazán cool város a szigetországban - férfiszemmel

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-17

Az Egyesült Királyság városaira általában is jellemző a pörgés, de van négy olyan fellegvár, ahol az erősebb nem tagjai is biztosan látnak valami újat. Irány Notthingham, Leeds, Manchester és Edinburgh... 

 

Rendezvénynaptár
 Ha hétvégi pörgés, esetleg legénybúcsú a program, akkor nehéz jobb helyet találni, mint Nagy-Britannia. Az itteni városokban mindig zajlik az élet. Ráadásul a Jet2.com légitársasággal könnyű is eljutni a négy legjelentősebb helyre, közvetlen járattal. De vajon mit érdemes kipróbálni a négy leglazább városban Notthinghamben, Leedsben, Manchesterben vagy éppen Skócia fővárosában Edinburghben? A legedzettebb partijáróknak is le fog esni az álluk!
 


Játssz Shuffleboardot Leedsben
: Amerikában megőrülnek a Shuffleboardért, de nálunk még nem túl sokan ismerik. A játék lényege, hogy egy hosszú faasztalon kell a – meglehetősen nehéz – korongokat egy célterültre lökni. Az ellenfelek persze egymás korongjait is kiüthetik, és a végelszámolásban csak a területen maradt játékszerek számítanak. A leedsi Shuffledogban mindezt a legfinomabb sörök társaságában lehet élvezni.
 


Egy igazán laza mozi
: Képzelj el egy mozit, ahol nem székek, hanem kanapék várnak díszpárnákkal és beépített borhűtővel, a hozzájuk tartozó asztalokon pedig pattogatott kukorica helyett pizza illatozik! Isten hozott a leedsi Everyman Cinemában! Pasikra szabott hely, ahol ráadásul hétfőnként a pizza is ingyen van.

Chilli kóstoló igazi férfiaknak: Kiállnád a férfiasság próbáját? Térj be a leedsi Chilli-Shopba! A kóstolás ingyenes, de a lábadozást neked kell finanszírozni. Ebben a boltban a világ minden tájáról gyűjtötték egybe a legerősebb paprikákat, melyek között 16 millió Scoville fokos is található (a magyar paprika 6-800 fokos). A Chilli-shopban egy kifüggesztett tábláról lehet megtudni, hogy milyen hatás várható az egyes fajták elfogyasztása után, ahol a legfelső régió nemes egyszerűséggel csak a „gyilkos” jelzőt kapta.

Gasztró élmény egyedi látvánnyal – irány a Hooters: Mi lehetne jobb indítás egy legénybúcsú-partihoz, mint egy Hooters vacsora, ahol az ételek és a látvány is férfiaknak lett kitalálva? A notthinghami Hooters étterem legendás. Különleges hírnevét a brutálisan finom ételeinek és a szemet gyönyörködtető felszolgáló hölgyeknek köszönheti egyaránt. Belépés csak 18 év felett...
 


Válassz egy egyedi Pubot
: A középkorban a főzés és az alkoholtartalom miatt a sör fogyasztása biztonságosabb volt, mint a vízé, és az angolok ehhez ma is ragaszkodnak, noha a köztisztaság természetesen példás errefelé. Kis túlzással azonban éjszakánként könnyebben találsz egy pint minőségi sört, mint csapvizet Notthinghamben. Ha a sör vallásának híve vagy, menj templomba, ugyanis itt alakították ki a Pitcher and Pianot. A söntés mögött az eredeti rózsaablak is látható még. De akkor is jó sört kapsz, ha a Boiler Makerbe térsz be. Ez a bolt valóban bojlereket árul, és egy titkos ajtón keresztül jutsz le a sörözőbe. Tisztára, mint a filmekben! Persze ne felejtsük el, hogy a szigetország legrégebbi sörözője is a városban van. A Ye Olde Trip To Jerusalem-et már a Szentföldre induló keresztesek is látogatták, innen a neve is.
 

 
Próbáld ki a Zorbballt: Kevés szórakoztatóbb sportág létezik, mint a Zorbball, ahol felfújt műanyaggömbbel a testeden kell kergetni a labdát. A notthinghami Wild Cats Arenában bárki kipróbálhatja ezt a programot, és garantáltan alig várja majd, hogy egy ütközés után eleshessen. 

Még mindig foci, de ez sem a szokásos: Egyedi labdás játékban Manchesterben sincsen hiány. Kapd fel a golfruhád és a focicipőd, és irány a Burnage RFC pályája egy jó kis Footgolf versenyre! Ez a sport kívülről úgy néz ki, mintha golfoznál, de focilabdával és lábbal játszák.

Partibusz háztól házig: Hív az éjszaka, te pedig hívod a saját partybus-od. A hasonló nevű manchesteri cég olyan emeletes buszos túrákat szervez, ahol te adhatod meg a kiindulási pontot és az állomásokat is. A hop-on hop-off rendszerű túra keretében mindig rendelkezésre áll a szállítóeszköz, ami békésen vár a klubok előtt, amíg kimulatjátok magatokat.  Az éjszaka végén a jármű megvár az utolsó célpont előtt, és hazafuvaroz benneteket a megérdemelt pihenésre.

Fel a szoknyát, és irány Edinburgh: A skót felföldön igazi férfiak teremnek. Ti is összemérhetitek az erőtöket velük a Mini Highland játékokon, ahol a kilt, vagyis a skótszoknya viselete nem kötelező, de stílusos, bár a hajítószámok és a cölöpcipelés közben talán kissé kényelmetlen.  

Kóstold meg az igazi skót whisky-t
: Edinburghóból nem lehet úgy hazatérni, hogy az ember nem kóstolt meg egy igazi skót whiskyt. Museum of Malt Whisky tárt karokkal várja az érdeklődőket, hogy egy csodás tárlat keretében megismerhessék a Scotch történetét és készítését. A túra a látogatói központban whisky kóstolással és garantált jókedvvel végződik.


 

A négy város és a foci: Nagy-Britannia egyet jelent a minőségi focival. A négy város mindegyike focifellegvár is, annak ellenére, hogy a Leeds United és a Notthingham Forest jelenleg az angol, míg a leghíresebb edinburghi csapat, a Hibernian a skót másodosztályban szerepel. Azonban tévedés ne essék: egy brit másodosztálybeli meccs is hihetetlenül pörgős és izgalmas, a stadionok pedig lenyűgözőek. Nem is beszélve a két manchesteri nagyágyú, a City és a United létesítményeiről! Bármelyik városban is jártok, egy meccset vagy egy stadiontúrát kár lenne kihagyni.
 

(X)
 
 
[388]
spacer


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x