Milliók hangja - Szörényi Levente és barátai új műsora...
Címlap / Ajánló / Milliók hangja - Szörényi Levente és barátai új műsora

>

Milliók hangja - Szörényi Levente és barátai új műsora

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

Szörényi Levente sokszínű zenei világa mögött kiváló példaképek állnak. Egyik legmeghatározóbb közülük a 20 éve elhunyt Willis Conover, aki mélybariton hangján a Voice of America adásán keresztül minden este izgatott zenekedvelők millióihoz szólt így: "Time for Jazz" 

Szörényi Levente sokszínű zenei világa mögött kiváló példaképek állnak. Egyik legmeghatározóbb közülük a 20 éve elhunyt Willis Conover, aki mélybariton hangján a Voice of America adásán keresztül minden este izgatott zenekedvelők millióihoz szólt így:  „Time for Jazz”…
A mindmáig felejthetetlen legenda munkássága előtt kívánunk tisztelegni egy rendhagyó, egész estét betöltő műsor formájában.
Az első részben swing és jazz örökzöldek csendülnek fel a világhírű Joan Faulkner és a hazai swing hercege, Gájer Bálint előadásában, a Budapest Jazz Orchestra kíséretével.

Gájer Bálint, - vagy, ahogy sokan a The Voice műsorából ismerhetik - "a swing hercege" minden embert táncra perdít zenéjével. Fiatal kora ellenére olyan színpadi tapasztalatot tudhat maga mögött, ami a legnagyobb előadókkal kel versenyre.
Tehetségét nemcsak rajongói éltetik, hanem a szakma azon díjazásai is, amit fiatal kora és karrierje ellenére magának tudhat.
2009-ben a III. Jazzy Jazz Dalverseny Legjobb férfi énekese, 2010-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen sikeresen szerzett Jazz-ének előadóművészi és tanári diplomát, 2010 októberében megjelent együttese, a Group’N’Swing zenekar bemutatkozó nagylemeze, majd 2012-ben második stúdióalbuma. 2013-ban Gájer Bálint a dobogó másik fokán végzett a "The Voice" tehetségkutató magyarországi szériájának döntőjében, még ugyanabban az évben  az énekes a Group ’N’ Swinggel Fonogram-díjat kapott. 2014 októberében megjelent "Egyszerű az élet" című első önálló albuma, amely 2015 májusában Fonogram díjat nyer. 2015 februárjában döntőbe kerül a Magyarországi Eurovíziós dalfesztiválon (A Dal 2015) a "That’s How It Goes" cimű száma. 2016 novemberében jelent meg második önálló lemeze, a "Swing ’N’ Pop", melyen sokkal több a saját dal és sokkal több szó esik a szerelemről, egy igazi érzelmi hullámvasút. Hallhatók rajta klasszikus swing dalok, latinos lüktetésű szerzemények és kimondottan pop dalok is.
Gájer Bálint a mai magyar "Swing’n Pop" zenei stílus meghonosítója és vezéralakja, a magyar zenei élet nélkülözhetetlen egyénisége. Kísérletező kedve, kimagasló tehetsége és megkérdőjelezhetetlen szakmai tudása kivételes minőséget képvisel.


Joan Faulkner egész egyszerűen A Hang – a legjobban így jellemezhetjük. Kisgyerek kora óta énekel gospelt, de repertoárja mára a jazz, blues, soul, pop skálán mozog – sőt még egy-egy osztrák és belga techno mix is köthető a nevéhez. Hosszú utat tett meg, egy lelkipásztor gyermekeként, és minden bizonnyal még ennél is tovább jut, köszönhetően tökéletes profizmusának és fantasztikus színpadi jelenlétének.
A jelenleg Németországban élő "Hang" Németország legjobban eladott exportjai közé tartozik. A sztárproducer Frank Farian nevezte el „Németország legjobb hangjának”, felfedezve Joan tehetségét. Nem sokkal később már a Boney M-nek és Milli Vanilinek kölcsönözte a hangját. A hozzáértők azonnal felfigyeltek Joan hangjának erejére a fent említett együttes lemezén, a Blame it On the Rain-en. Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy Joan Faulkner az egyik legjobb amerikai hang a kontinensen.
Joan kizárólag élőben énekel – más módot el sem tud képzelni – ez a hozzáállás adta az alapot ahhoz, hogy kisebb jazz és blues klubokban is fellépjen.

Erősítő és mikrofon nélkül is ösztönösen adja át spiritualitását minden egyes dallal – a dalok a szívből is jönnek, nem csak a tüdőből. Aurájával inspirálja és elbűvöli a közönséget, olyan híres helyeken, mint a Tiger Palast, a volt európai revüszínház, vagy a dortmundi Westfalenhalle. Joan számára mindez egy minőségi kommunikáció a közönségével, és ez a munkájának a lényege, az ő missziója. „Tudom, hogy ez az, amit a világon tennem kell.” Nem meglepő tehát, hogy Ray Charles és Percy Sledge is Joant választotta, hogy megnyissa Németországban a koncertjüket... De olyan zenei nagyságokkal énekelt már együtt, mint Bill Ramsey, Horst Jankowski, Peter Herbolzheimer, Hugo Strasser és Thilo Wolf.

„Az éneklés minden, amit mondhatok” vallja szerényen Joan Faulkner. De ez nagyon is sok, mutatják ezt az évek során elnyert díjak, például az 1989-ben megnyert német „Az Év Művésze” díj, és a 1991-es NAACP díj is. A hangja igazi táplálék a léleknek, amivel Joan mindenkit elér. Legyen szó akár klasszikus nagy színpadokról, mint a frankfurti Alte Oper, ahol Georg Dalaris nagyrabecsült zenekarával lépett fel, vagy a számtalan gála műsor, ahol énekével emelte a színvonalat. Nagy zenekarok előtt, vagy éppen európai jazz nagyságokkal közösen is teljesen természetesen lép színpadra, de fontos megemlíteni Howerd Carpendale-t is, akivel 21 éjszakát énekelt egyhuzamban a fényűző Friedrichpalast-ban. Együtt játszott a nagynevű és közkedvelt német Roberto Blancoval és Jennifer Rush-sal és olyan Európában játszó amerikai jazz óriásokkal, mint Weather Girls, Al Martino, vagy Mary Wilson.

A digitális korszakban talán divatjamúltnak tűnik szívből, mélyen átérzően énekelni. De valójában ez az, amit az emberek hallani akarnak. Nem csoda, hogy Joan iránt nagy a kereslet jótékonysági gálákra, műsorokra is. Dolgozott már például a TV-ben La Bouche-sal, akivel a Candle in the Wind-et énekelte egy Teréz anya nevében rendezett jótékonysági gyűjtésen. 

Joan Faulkner a mindenre nyitott, mindenkihez szóló, szívből jövő Hang…

Ezt követően Szörényi Levente Illés és Fonográf slágerei elevenednek meg big band hangszerelésben. A Kossuth-díjas zeneszerző, előadó beat és country dalai, valamint a 30-as, 40-es évek jazz stílusa rendkívül izgalmas ötvözetnek bizonyul. Az „Utcán”, a „Kéglidal”, a „Még fáj minden csók” és a „Ne gondold!” az Illés-korszakból, továbbá a „Széllel szemben”, az „Edison Magyarországon”, az „Útközben” című Fonográf-dalok most igazi különlegességnek számító zenei hangzásra találnak.A páratlan esemény a muzikális csemegék mellett egyéb meglepetéseket is tartogat; előkerülnek eddig ismeretlen, személyes történetek és elképesztő kulisszatitkok a koncert során megidézett zenei korszakokból, a fellépő művészek tolmácsolásában.
És akinek hangját ma éppen olyan jól ismerjük, mint Willis Conoverét a korabeli rádióhallgató milliók - az est házigazdája: Kőszegi Ákos.

A zenekedvelők három időpontban, három helyszínen tekinthetik meg a kivételes produkciót: 2017. május 24-én a Művészetek Palotájában, május 27-én Debrecenben a Kölcsey Központban és június 2-án Pécsett a Kodály Központban. A gondosan kiválasztott helyszínek professzionális akusztikus adottságaikkal hozzájárulnak a tökéletes élmény létrejöttéhez.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2579 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x